Siden jeg drømme om å besøke de overnevnte deler av verden de i løpet av de kommende år, er jeg ute etter god litteratur som omhandler alt fra konkrete reisetips/beskrivelser til skjønnlitteratur fra disse områdene :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 14 svar.

se på mine lister over bøker fra andre verdensdeler

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei Eivind! Du kjenner antagelig til Bill Bryson, han som har skrevet flere bøker fra ulike kontinenter. Australia, Amerika mv :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kom også til tenke på Joar Hoel Larsen. Ha skriver både om Sør-Amerika og India - og antagelig andre attraktive steder for en "globetrotter".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest tre bøker fra Burma i det siste: Glasslottet av Amitav Ghosh, Fra de grønne ånders land av Pascal Khoo Thwe og Pianostemmeren av Daniel Mason. Alle interessante, men veldig ulike, med mye kunnskap om landets historie og kultur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug! Sør-Amerika der altså.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har lest den to ganger. Blant mine absolutte favoritter :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Nedenunder og hjem" har en litt spesiell vinkling: nordmenn i Australia gjennom 400 år, - veldig artig og interessant!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Skjønnlitteratur fra disse områdene" -> sjekk ut appen "Reisebiblioteket".
Har den til iPhone. Mulig den finst for Android og ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har nå funnet i- phone versjonen. Tusen takk :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

den er gennial!!! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vel, fra Malaysia kan jeg anbefale The Garden of Evening Mists - en helt eminent roman som jeg ga terningkast 6 (mine kriterier for en sekser: boken må være velskrevet, fengende, lærerik og uforglemmelig: lærerik var denne fordi jeg lærte mye om Malaysias nære historie ettersom handlingen veksler mellom hovedpersonens nåtid og ungdomstid). Forfatteren har skrevet flere bøker, men jeg har bare lest denne. Ennå. Han er forresten oversatt til norsk, men skriver altså på engelsk.

Fra Malaysia kommer også en serie som heter "The Kain Songket Mysteries" - dette er ikke STOR litteratur, men underholdende (i alle fall første bok i serien, resten var på planleggingsstadiet da jeg kjøpte den på en bokmesse i Kuala Lumpur for noen år siden). Og den gir et godt innblikk i malaysisk kultur - d.v.s. noen sider av den, da. Malaysia er en smeltedigel. Her er min anmeldelse av førsteboken, "Shadow Play".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ikke bøker det jeg får lyst til å si nå, men min siste passive input fra Sør - Amerika i det siste har vært diverse reiseprogram på diverse kanaler, bl.a. med eventyreren Josh Gates. En som derimot gir meg lyst til å utforske steder utenfor de oppmålte turisttråkkene er Bizarre food's Andrew Zimmern. En amerikansk matglad tjukkas som får husmødre verden over til å gråte av glede når han skryter deres lokale spesialiteter opp i skyene uten at de kan et ord på hverandres språk, jeg syns faktisk han må være århundrets tv-personlighet, for hans sosiale evner og omgjengelighet er makeløs! Programmene hans fra Sør- og Mellom-Amerika har i hvert fall vist meg at jeg ikke ville behøve å sulte dersom jeg dro dit! Kanskje verdt å lete opp?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du ber om ein foss, her kjem nokre dråpar frå meg:

Eg har stussa litt over ei brukbart ny reiseskildring, Turn Right At Machu Picchu av Mark Adams frå 2011. Boka er, i alle fall i følge sitt eige omslag, ein "New York Times bestseller". Men det eg stussar så veldig over er at tittelen minner mistenkeleg om ei norsk bok frå 2008, Til høgre for Machu Picchu av Heidi Hattestein. Nei, eg trur ikkje det er noko plagiat, til det er bokomtalene frå forlaga for ulike. Men dette med å ta til høgre ved Machu Picchu, kvar kjem det ifrå? Kan det til dømes vere eit ståande begrep mellom ryggsekkturistar? Kanskje finn ein ut av det ved å lese desse to bøkene. Sidan eg er for lat til å gjere det sjølv så kunne kanskje du gjere det i staden for?

Når det gjelg skjønnlitteratur frå Sør-Amerika så har eg ved fleire høve framheva den brasilianske forfattaren Jorge Amado. Eg har lest fleire av bøkene hans, og liker dei godt. Enkelte er å få på norsk, dei fleste på engelsk, og alle på portugisisk. Gabriela, cravo e canela (Gabriela, clove and cinnamon) er kanskje den beste av dei eg har lest hittil.

Vonar det kjem mange gode tips i denne tråden. Lukke til.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

HegeKathleen HagenBjørn  BakkenTom-Erik Fallatove Nesskjell kLilleviDaffy EnglundHanneTillaBertyalpakkaellinoronilleKathrine BøeBerit REva Karoline STorill Elisabeth RevheimKnut HauglandBabynemiJBMonica StubkjærEirik RøkkumBoktimmyHeidi BHildaChristinaJulie StensethKaren PatriciaMarianne_RisRosOgKlagingIngeborgMia HusefestTanteMamieTonesen81Ester SbokxleserHallgrim BarlaupJenny Dahl BakkenNorahTherese Lier