Jeg har truffet godt på bokvalget denne påsken, så det ble en usedvanlig god leseuke.
Aller best er nok "Størst av alt" av Malin Persson Giolito (dattera til GW Persson). Denne er fantastisk godt skrevet - basert på mitt overblikk, er dette den beste boken som utgis på norsk dette halvåret (kanskje i konkurransemessige Svikne dagar, som jeg ikke har lest). Boka starter med en 1-sides beskrivelse av et klasserom der de aller fleste er døde. Maja lever fortsatt. Hun blir arrestert og har skutt to. Dette er opptakten til en mangefasettert rettsalssdrama som toucher temaer som soningsforhold, medias forhåndsdømming og påvirkning av utfall/opinionen, med mer. Les!

Hadde også stor glede av den lille romanen "Alt etter havet" av Lasse W. Fosshaug. En uvanlig kombinasjon av naturnært og nedpå miljø i Øvre Årdal og dystopisk scifi-drama fra Russlands kloakk og t-banenettverk.Anbefaler denne også.
Kom godt i gang med "Mine brødre" av Adel Khan Farooq - han som er veldig i vinden med Brennpunkt-dokumentaren om Ubaydullah Hussain. Synes denne lover godt. Spot on på trøblete innvandrerungdomoppvekst på Mortensrud.

Jeg synes det er litt artig med disse nyskrivningene av Shakespeare-stykkene initiert av Hogarth Forlag i forbindelse med 400 årsjubileet.Er godt over halvveis i Hekseyngel - som er en nyskrivning av The tempest/Stormen. Lettlest, søt, morsom og god roman der man samtidig får en pedagogisk innføring i originalstykket. En teatersjef med tragisk familiehistorie blir utsatt for komplott og mister jobben. Etter å ha holdt seg på sidelinjen i mange år, får han ny jobb som lærer i et fengsel, og bruker muligheten til å sette opp stykker i fengselet - og pønske ut hevn mot dem som dolket han i ryggen. God bok!

Påskens første krim var Speilenes bok av rumenske Chirovici. Dette var en kvalitetskrim - som tar begrepet Den upålitelige forteller til enda et nytt nivå. En mann leverer begynnelsen på at true crime-manus til et forlag, men dør før han får overlevert resten. Dette utløser en jakt etter å finne resten av manuset - og etter å finne ut hva som egentlig skjedde den gangen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila