Hva teller for deg/ hvordan bør en bok være mht innhold/handling/spenning o.s.v. , for at du skal gi den høyeste karakter ? :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 10 svar.

For meg er det viktigste at jeg har en god leseropplevelse. Følelsen jeg har når jeg leser boka, og når jeg er ferdig. Det er mange ulike typer bøker som kan lokke frem godfølelsen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har også grunnet på det, hva som legges i terningskastene?

Jeg er ikke alltid komfortabel med å redusere en bok til et terningkast, det føles litt at man da likestiller en medrivende page-turner med tunge klassikere som kan leses igjen og igjen når de får samme terningkast.

Men det var terningskast seks du spurte om, for meg er det i alle fall to ting som må med: godt språk og tankevekkende innhold. En god bok må gi noe både for hode og hjerte (og gjerne mage også!). I det legger jeg at den skal gi innsikt eller utvide perspektiv, ikke nødvendigvis i intellektuell forstand. Jeg trenger ikke ytre spenning eller handling for å like en bok, den kan gjerne være stillestående så lenge språket bærer og avslører en indre handling.

Jeg tror at mine krav til en sekser-bok må være at den kan leses flere ganger og se stadig nye perspektiver og betydninger. Ganske høye krav med andre ord!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Siden du nevner språk - for meg er terningkast 6 alltid utelukket dersom boka har et dårlig språk og mange grammatiske feil. Uansett hvor god og spennende handlingen er. Du nevner også innsikt og perspektiv - dette er begge faktorer som betyr mye for meg i vurderingen av boka. Har flere eksempler på terningkast 6 - bøker jeg har lest to ganger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva som gir terningkastet merker jeg endrer seg ut fra alder. Bøker jeg ville gitt en 6'er for 10 år siden, kan jeg mislike i dag. Men sånn generelt sett, så går det på at boka må fenge meg ordentlig. Den må ta meg fra start til slutt, uten at jeg nesten legger den bort underveis fordi jeg synes den er treg. Den må ha troverdige karakterer, et språk som jeg orker å lese. Jeg takler ikke alt for mye klisjeer, store ord og gjentakelser. Eller kleine dialoger. Og den må ha en handling som gjør at den sitter igjen hos meg når jeg tar pauser. Sånn at den er i tankene mine, og drømmene mine også når jeg ikke sitter med den i hånda.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Klisjeer, store ord og gjentakelser trekker alltid ned hos meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det avgjørende for meg er leseoplevelsen og språket. At boken rører meg på en eller annen måte, kryper innunder huden og blir der. Må ha god flyt i språket og gjerne inneholde noen språklige perler. Bør være intelligent skrevet og ikke forklare selvfølgeligheter eller undervurdere leseren på andre måter. Gjerne overraskelsesmomenter eller uante vendinger, men trenger ikke være direkte spenning for min del. En bok som drar meg inn i dens verden og som jeg har et sug etter å lese videre i, som gir en kriblende følelse og som jeg tenker at jeg vil at andre må lese, fordi jeg unner alle å oppleve den samme nytelsen som jeg. En bok som fester seg for ettertiden.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Oj, - det var et vanskelig spørsmål! Man kan jo gi en seks'er til veldig forskjellige bøker ut i fra forskjellige kvaliteter, og jeg tror jeg starter med det som ikke er så viktig for meg: spenningsmomentet. Det skrev jeg, og så kom jeg på at det kanskje ikke var helt sant, en god oppbygging av et spenningsforhold mellom bokens personer kan nok være medvirkende til en sekser! Og at forfatteren klarer å skape en troverdig verden jeg kan gå inn i, og for at den skal være det, MÅ språket være godt! Men så har vi de bøkene jeg gjerne skulle gitt 6+, de som får meg til å skjønne - eller tro at jeg skjønner - litt mer her i verden, får meg til å løfte blikket og se sammenhenger, enten i boken selv eller med verden utenfor, - eller med/i meg selv. Men språket er nok grunnleggende viktig, de beste er jo en nytelse å lese, mens det hjelper ikke noe med en god historie, om språket er dårlig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Artig spørsmål :) Innholdet bør å være gjenkjennelig eller at jeg kan forstå innholdet. Handlingen og noen av hovedpersonene bør å ha en karakter man liker eller ikke og forstår seg på og at man har mulighet for å bli kjent med karakteren/ene. Språket bør å være greit og noen fine visdomsord. Handlingen bør å være spennende og realistisk for min del, eller veldig urealistisk om det er fantasy for eksempel. Og overraskelser er også veldig fint. Ha en god påske :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En bok man ikke kan legge fra seg og tenker på når man ikke kan lese.... Og som etterlater et tomrom når den er ferdiglest kanskje.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Den boka som jeg skal gi en sekser, må ha alt som jeg liker. Den må ha et pent språk, spennende historie, handle om mennesker som jeg kan kjenne meg igjen i. Den må fenge med en gang. Jeg må kunne smile, gråte og grøsse litt på ryggen. Det må være en bok som jeg kan huske lenge etter at jeg har lest den.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild S