Lesehelg! Snart påske!

Det ser ut til å bli gode grunner til å glede seg over våren fremover; været er med oss her på Østlandet. Jeg synes det er en deilig tid på tross av tiltagende pollenallergi.

Det er kanskje flere av dere som blir i krim-modus ved påsketider? Den krim'en jeg trolig befatter meg med i påsken er via podcast (se forrige lesehelgtråd) og tv-krim.

Ellers så tar jeg frem Never Let Me Go om et par dager (jf den dystopiske lesesirkelen). Jeg har nettopp begynt på en kritikerros sak: Willpower: Rediscovering Our Greatest Strength av Roy F. Baumeister. Dette er velskrevet sakprosa med forklaring av forskning og rundt begrepet viljestyrke. Begrepet settes bl.a i historisk, samfunnsmessig, psykologisk, filosofisk og praktisk perspektiv. Om min egen viljestyrke endres av denne lesningen er uviss, men det er svært interessant lesning :-)

Hva leses så rundt i hus og hytte i påsken? Har dere tips å dele, så er det naturligvis fritt frem.

Nyt livet i og utenfor bøkene og god påske! :-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Kommet til side 133 i boka om Ofirgullets makt. Bra denne serien

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Og brått er helga over nesten før eg har fått summa meg. Kvar blir tida av? Greit nok at eg har pusla litt i hagen, vært på sauetrening med hunden og laga ein del mat på kjøkenet, men heile helga ferdig alt?

Ikkje har eg fått lest noko særleg heller, Ringenes herre har eg ikkje røyvd sidan torsdag, men eg har kome nokre sider vidare i dystopilesesirkelboka Gå aldri fra meg. Satsar på å gjere unne denne før eg tek fatt på Profetene i evighetsfjorden i kjell k sin lesesirkel. Krim veit eg ikkje om eg rekk no i påskeveka, vi får sjå.

Ut frå innlegga her der det ut for at dei fleste har hatt ei fin lesehelg. Måtte veka som kjem bli på same måte. God påskeferie til dei som har det, og god leseveke til resten.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

For min del blir det hovedsaklig krimbøker i påsken, og denne helgen leser jeg Si farvel av Lisa Gardner. Så lang synes jeg dette virker som en både spennende og underholdende bok. Flere og flere kvinner forsvinner, og etterforskerne får tips om at det er den såkalte Edderkoppmannen som står bak forsvinningene.

I tillegg har jeg bestemt meg for å være med på lesesirkelen som starter i morgen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Etter ei litt lang lesepause (3 uker) har jeg starta på igjen. En lokal fotballcup med 87 kamper på 3 dager, og politikk med ei klar lenke fra lokalplan til fylke og videre til Stortinget på samme tid, krevde sin mann, puhhh! Noen har altfor lyst til å legge ned den aller viktigste funksjonen ved Odda sjukehus, stabiliseringsfunksjonen - også kalt akuttkirurgien.

Jeg leser ei høykvalitetsbok av Helen Macdonald som heter H For Hauk, om temming og oppdrett av en hønsehauk. Noen av dere har sikkert lest den allerede ettersom den har vært i salg i et par år - og kom på mammutsalget i mars. Jeg koser meg gjennom sidene!

Godt sagt! (5) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg leste ut Tørst av Jo Nesbø i går, den var knallbra! Nå prøver jeg å få litt oversikt over leseprosjektene mine så jeg kan gjøre meg ferdig med noen av de. Syns det er vanskelig å begynne på en ny bok med en gang etter en skikkelig god bok. I påsken har jeg lyst til å lese litt krim, og jeg har både Jussi Adler Olsen og Kepler på vent, så det blir kanskje en av dem. Satser på å få lest ferdig Markens grøde og komme litt videre Britt Karin Larsen serie fra Finnskogen også.... Har ikke vært så mye tid til lesing i det siste, men det håper jeg snur nå. God påske!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det hørtes veldig interessant ut med en bok om viljestyrke, - det kunne jeg nok trenge!

Selv leser jeg egentlig Axel Munthes bok "Boken om San Michele" for tiden, etter at jeg for et år siden besøkte hans villa på Capri. Jeg leser den på svensk og det er en fascinerende selvbiografisk roman som så langt handler mer om hans legevirksomhet i Paris og Napoli enn om San Michele, - men for en mann! ;-)

I helgene har jeg i det siste hatt Tove Janssons "Sommerboken" som morgenlesing. Jeg har lest den før, men det er en utrolig fin liten bok som med fordel kan leses mange ganger! Den poetisk-realistiske skildringen av det underfundige samspillet mellom en klok og litt sliten farmor og det fantasifulle og viljesterke barnebarnet på familiens gamle sommersted ytterst i skjærgården er herlig lesning! Jeg fullførte den i går morges, så i dag var jeg i gang med "Hunden" av Kerstin Ekman. Den har jeg også lest før, og jeg leser den med stor glede en gang til! En vakker liten historie om en hundevalp som overlever på egen hånd i skogene i Nord-Sverige :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

I går fullførte jeg Offline av Anne Holt, som var en helt grei bok. Det ble litt spesielt å lese i den nå samtidig som dette terroranslaget hendte i Stockholm. Den boka ble plutselig skummelt aktuell. Triste greier, altså.. Ja, terrorhendelsen i Stockholm, mener jeg.

Hvis det ikke hadde vært påske nå, så hadde jeg sikkert valgt noe annet enn krim som neste bok. Har lest mye krim og alvor i det siste, og kjenner at jeg snart trenger noe annet.

Men det er så rart med det - påske og krim hører liksom sammen.
Så nå tar jeg med meg 'Djevelen i den hvite byen' av Erik Larson, og reiser til fjells :-) Og der skal jeg være offline :-)

God påske til dere alle :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Været er ikke stort å glede seg over her på nord-vest landet,det er sikkert. Men det blir jo mer inneaktiviteter da,så lesing er supert. Jeg er isloman, så derfor leser jeg boka til Kirsti Jareg om Øyene i vest. Har lest den for noen år siden også. Helt fantastisk. Har jo selv bosatt meg på ei øy her i nord-vest og føler at jeg endelig har kommet hjem. (Etter nesten 50 år i granskauen på Østlandet). Selv om været er vel vått og forblåst er det en del av livet her.
Så har jeg tenkt å lese Kim Leine og hans Profetene i Evighetsfjorden, etter forslag i lesesirkelen,selv om jeg ikke deltar der.
Krim leser jeg lite av, så det blir bare å se det på TV i Påsken på NRK.
God Påske til alle bokelskere.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Øyer er jeg også glad i :-) Har hatt lyst til å lese øy-boka du nevner jeg også. Fortell gjerne om hva du synes om den :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser fremdeles i Patrick Rothfuss sin "The Wise Man's Fear" (de 1000 sidene tar tid.. Særlig når jeg for tiden sovner så lett om kvelden at jeg ikke får lest så mye som jeg vil... Til gjengjeld sover jeg som en bjørn i vinterdvale og etter mange måneders sovetrøbbel er det ganske så digg!!!)

Lydbokmessig er jeg øyeblikk ferdig med "Sometimes I Lie" - en såkalt psykologisk thriller. Var passe begeistra fra starten og i løpet av den siste 1/3 har jeg blitt mer og mer engasjert så nå gleder jeg meg til å, forhåpentligvis, få et svar på det hele i morgen. Planlegger å høre "A Castle of Water" etterpå :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg har klar to påskekrim bøker som jeg starter på over helgen, Årets påskekrim 2012 som er min egen og Årets påskekrim 2015 som jeg lånte på Moss bibliotek, og 9 lignende samlinger hvis jeg vil ha mere. Ellers skal jeg starte på Varg Veum bøkene en gang etter påske.

Men denne helgen leser jeg Fotball - den alvorlige leken. Da ballen ble rund og andre historier av Richard Herrmann, lånt på SB bib og forfaller på Mandag, men den er lettlest. Den andre boka jeg leser på i helgen er The Other Book, del 3 av This, That and the Other av Mitchell Symons, en av bøkene i Leseutfordringen, den på over 800 sider (864). Og kanskje kommer jeg meg litt videre på Cast Away - Lost and Found in History. Har ca 100 sider igjen i Fotball-boka, men det er stor tekst.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Så flott at været er fint på Østlandet :). Her på Vestlandet lar finværet vente på seg. I huset i påske skal jeg lese en hel del, mye blir pensum før eksamens perioden begynner å komme virkelig så det blir en del arbeid med eksamen og pensums notater. I tillegg har jeg lånt meg sju bøker som jeg har tenkt å fullføre. I helga skal jeg kose meg med Morsdag av Graham Swift. Første side er allerede lovende.

God helg og nyt påsken til alle bokelskere :D

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hei jeg er i krimmodus og holder fortsatt på med Lars Kepler - Stalker. Har satt meg tilrette i sofaen og dypt inni historien igjen. Jeg ser frem til starte på nr 6 kaninjegeren når jeg er ferdig med den. Håper på sol og fint vær slik at det er mulig å sette seg i solveggen med en kaffekopp☕️.
Ønsker alle en riktig god påske
P.S Hvorfor forsvinner halve teksten når jeg svarer eller redigerer fordi teksten er borte? Skjer ofte på PM og når jeg kommenterer, utrolig irriterende. Noen som har samme problem?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja, nå er det er endelig vår, herlig!!

Jeg leser ikke så ofte krim, og nå har jeg attpå til lest påskekrimmen på forskudd! Ble for et par dager siden ferdig med The Black Horse av den new zealandske debutanten Ray Berard. Strålende krim, for øvrig.

På øret har jeg The accursed av Joyce Carol Oates fra 2013. Hun er en av mine favorittforfattere, og er ufattelig produktiv, så jeg har stadig mange av bøkene hennes til gode. Dette er en såkalt gotiske skrekkroman, med handling lagt til universitetsbyen Princeton. Hun har med flere historiske skikkelser, blant annet president Woodrow Wilson og forfatterne Mark Twain and Upton Sinclair. Den er lang, ca. 25 timer – herlig!

På e-bok går det i svensk og finsk denne helgen. Har lest to noveller i samlingen Bli som folk av den svenske fortatteren Stina Stoor, og den andre var helt fantastisk! I tillegg leser jeg Vinterkriget av Philip Teir, finlandssvensk forfatter og journalist (tidligere kulturjournalist i den finske avisen Hufvudstadsbladet. Har tidligere lest en novellesamling av ham, Akta dig för att färdas alltför fort, som jeg likte, men foreløpig liker jeg Vinterkriget enda bedre.

Ønsker alle en riktig god helg og påske!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Er godt i gang med The Whistler av John Grisham. Etter den ser jeg fram til bl.a. å fortsette med Camilla Lackberg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Christofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeKirsten LundHarald KVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SsomniferumBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokatta