Neste felleslesing (Nn6):
Profetene i Evighetsfjorden av Kim Leine.

Vi starter lesingen mandag 10. april.
Jeg skal lage ny diskusjonstråd før den tid.

Hvor lang tid vi skal bruke på boka, kan vi bli enige om i løpet av neste uke.
Kom gjerne med forslag/innspill.

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Førstkomande mandag 11. april er i 2022.
Eg vonar vi kan starte noko tidlegare.
(Jaudå, eg reiknar med det skulle vere 10, april, måtte berre nytte høvet til å prøve å vere vittig)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk for oppmerksomheten.
Jeg skal redigere innlegget snarest.
(Og kanskje boka er så bra at den blir lest på nytt om fem år).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Siden dere nå har stemt frem en bok jeg har hatt på ønskelisten siden jeg hørte Kim Leine og Kjell Wesö i Litteraturhuset i Oslo, for gud vet hvor lenge siden, er det mulig jeg hiver meg på likevel! Leine snakket nettopp om den aktuelle boken.

Det hjelper også godt, Kjell med såpass lang tid mellom felleslesingene. God idé.

Men så har luringen Jostein sikret seg det siste(?) innbundne, online eksemplar. Vel, vel, hvis mine lokale brukthandlere svikter, skal jeg alltids ta turen til Rygge. Jeg er blant dem som er «opptatt av å eie et eksemplar med stive permer».

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette var ikke en bok jeg kunne tenke meg å lese, så jeg dropper felleslesingen denne gangen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flaks igjen. Ser ut for at eg sikra meg den siste innbundne boka som var tilgjengeleg på dei online-antikvariata eg veit om. Men fortvil ikkje, i alle fall ikkje for den som bur i Narvik, på Lillestrøm eller Rygge, for der er boka å få som klikk&hent på ark.

Og for den som ikkje er opptatt av å eige eit eksemplar med stive permar så er det ingen grunn til å fortvile i det heile.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Flaks til meg også! Et innbundet eksemplar fra min lokale brukthandel, til kr. 20 – venter på meg når jeg kommer hjem fra en deilig øy i sydlige egne.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Oi, det er ein tiandepart av det eg betaler. Denne brukthandelen må du take godt vare på. Sel dei brukte motorsyklar også, og med liknande prisprofil? Kan eg få deg til å tinge på ein velhalden og køyrbar Norton frå etterkrigstida til eit par tusenlappar for meg? Noko slikt, for eksempel?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Norton – nå ble jeg rent rørt. Min svigermor Else og hennes søster Brit kjørte en Norton 750 fra Trondheim til Roma og tilbake på midten av 1930-tallet.
Jeg har skrevet om det her.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig med Jostein: Noen burde ha skrevet bok om dette! Jeg fikk assosiasjoner til Greta Molander, som startet karrièren sin omtrent på samme tid, og har skrevet fornøyelige beretninger om sine ekspedisjoner rundt om i verden. Men hun kjørte riktignok på fire hjul ...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Enig med dere begge. Men dessverre er ofte det sånn at først når det er for sent, innser vi verdien av det som har gått tapt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ny avsporing i avsporinga; med utgangspunkt i petiten du lenkar til så googla eg litt, i håp om å finne det omtalte biletet på nettet. Nei, eg fann det ikkje, men leitinga leia meg til denne sida, med gamle bilete frå Sollia (ved Rondane) som sikkert er eit villspor, men som på den andre sida inneheld eit bilete eg kjenner godt frå diverse bokhandlar, og ikkje minst frå bokelskere.no.

Sjå her:

skriv bildebeskrivelse her

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette høyrest nesten ut som ei bok av Agnar Mykle. Men berre nesten. Valemon skulle til Paris på ein Zündapp 250 i 1939. Svigermora di hadde tøffare sykkel og lengre veg, skulle ha likt å lest ei bok om den turen også.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Reidun SvensliJulie StensethBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAva