Kategori: Nyere nordisk litteratur, utgitt etter 1975.

Hver deltager kan foreslå én bok.

Bare de som er registrert (se hovedtråden) kan foreslå og senere velge bok,
men alle kan delta i diskusjonene under felleslesingen.

Frist for å legge inn forslag til Nn6:
Søndag 26. mars, kl. 15

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Hei,

Det er ikke lenger mulig å komme med forslag til Nn6.

Sju bøker er foreslått, og jeg vil senere lage en ny tråd der vi kan velge én av de nominerte bøkene.

Jeg foreslår at vi tar pause på tre uker mellom hver felleslesing. Første uka til forslagsstilling, andre til valg av bok, og tredje uka for å gi folk sjanse til å skaffe boka.

De fristene jeg fastsetter (forslag, avstemming), med klokkeslett, er også begrunnet i at jeg håper å kunne være på nett ved valgte tidspunkt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fløgstad, tenkjer et vi seier denne gongen. Grense Jakobselv er mitt forslag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mitt forslag:

Profetene i Evighetsfjorden av Kim Leine.


Kim Leine intervjues av Hallgeir Opedal:

HO: Hovedpersonen i Profetene i Evighetsfjorden følger i dine spor, kan man si. Han kommer fra ei bygd i Norge?

KL: Ja.

HO: Han drar til København, så til Grønland, slik som du har gjort?

KL: Ja, og tilbake igjen.

HO: Og tilbake igjen. Og selv om det er en annen tid, opplever også han et kultursjokk?

KL: Ja. Det skriver jeg tilsynelatende ofte om i bøkene mine, kultursjokk og kultursammenstøt. Det er et slikt sammenstøt Morten Falck opplevde da han kom til Grønland, som også jeg gjorde, da jeg kom til Grønland. Mitt første kultursjokk fikk jeg mange år tidligere, da jeg kom til København. Og det ble nok et kultursjokk da jeg kom tilbake fra Grønland, og ble forfatter. Det er tre avgjørende punkter i livet mitt, som ligner litt på hverandre. 1977, ankomst København, 1989 ankomst Nuuk, og 2004 til 2007, tilbake til Danmark og debutere som forfatter. Det er kolossale identitetsskift, som har fått meg til å tro at mennesker ikke har noen fast identitet. Et menneske kan være hva som helst, og denne flytende identitetsfølelsen er også et gjennomgående tema i det jeg skriver.
(fra boka BOKPOD, s. 260 f.)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sterk og utrolig bra bok. Skulle ønske jeg ikke hadde lest den ennå. Den siste boken hans, De søvnløse, ble en nedtur i forhold til denne. ,

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tenkte faktisk på å foreslå den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg greier nesten ikkje å bestemme meg, har fleire gode nordiske bøker som eg kunne ha tenkt meg å foreslå, ma Bli Bjørk av Mette Karlsvik. Hadde vore interessant å lese noko frå Island, og boka har fått gode kritikkar.
Trur likevel at mitt forslag blir: Emma og Uno av Märtha Tikkanen. Boka handlar om det turbulente forholdet mellom forfattaren sine besteforeldre. Kanskje det kan vere ei bok som evt kan gi ein god diskusjon??

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mitt forslag er Det er Ales av Jon Fosse. Så denne på Det Norske Teater (på italiensk), og kunne tenke meg å lese boka også. Boka skildrer flere generasjoner i en slekt ved fjorden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mitt forslag er Stig Sæterbakkens siste roman Gjennom natten.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg tror jeg like godt kan melde pass først som sist i denne runden (hulk, hulk). Jeg er ikke ferdig med Peer Gynt (har igjen siste akt) og henger etter med Pesten. Jeg har enda et par uleste bøker liggende (liker å gjøre meg ferdig med én bok om gangen).

Ser ikke ut til at det blir noen lysning for meg før nærmere sommeren.
Lykke til, til dere!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synd. Jeg savner både forslagene og kommentarene dine allerede! Men jeg skjønner hvordan du har det, - jeg er også en "énbokleser". Mer enn én felleslesing om gangen er nok ikke noe for meg. Jeg prøvde meg litt på Peer Gynt, men innså at det ble for mye rot i rutinene mine.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har, etter flere år med mange bøker på én gang, funnet veien tilbake til én bok av gangen igjen. Hele meg trives bedre med det.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er faktisk igang med å komme dit igjen jeg også. Har som du i mange år hatt flere bøker gående samtidig,men nå kjenner jeg at det ikke fungerer så bra lenger. Kanskje konsentrasjonen har blitt dårligere,jeg vet ikke. Men det er jo uansett viktig å finne det som fungerer best for en selv og få en best mulig leseopplevelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk skal du ha :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å, kor dumt, Lillevi! Håper du kan bli med seinare, det er så kjekt å lese innlegga dine! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så hyggelig å høre, Hilda - tusen takk!
Jeg regner med å delta i lesesirkelen for fullt igjen når tingene roer seg litt mer. Dette betyr mye for meg :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har tidligere lest Simon og eiketrærne av Marianne Fredriksson, og den likte jeg veldig godt og vil derfor lese mer av samme forfatter. Jeg foreslår denne gang Anna, Hanna og Johanna

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Simon og eiketrærne er hennes absolutt beste bok av de som jeg har lest.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er i "gjenlesingsstemning" for tida. Det er flere av dere som allerede har denne i boksamlinga si, men jeg tar likevel sjansen og foreslår

Hendelser ved vann av Kerstin Ekman.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja. Det er lenge siden. Nå kan det være på tide å lese denne om igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

HegeKathleen HagenBjørn  BakkenTom-Erik Fallatove Nesskjell kLilleviDaffy EnglundHanneTillaBertyalpakkaellinoronilleKathrine BøeBerit REva Karoline STorill Elisabeth RevheimKnut HauglandBabynemiJBMonica StubkjærEirik RøkkumBoktimmyHeidi BHildaChristinaJulie StensethKaren PatriciaMarianne_RisRosOgKlagingIngeborgMia HusefestTanteMamieTonesen81Ester SbokxleserHallgrim BarlaupJenny Dahl BakkenNorahTherese Lier