Lesehelg!

Det ser ut til å bli en fin helg her på Østlandet med utsikt til å glede seg over vårens solstråler. For min del blir det jobbehelg, men tid til lesing blir det likevel. Jeg er i gang med Den største forbrytelsen av Marte Michelet og leser den med interesse. En viktig bok selv om jeg ønsker at deler av manuset var strammet opp litt og at ikke vandringen frem og tilbake i tid var så fremtredende. Men kanskje er det hun vil fortelle noe som ikke kommer like godt frem
dersom hele bokas innhold var mer kronologisk.

Paul Austers 4 3 2 1 har jeg hatt en pause fra, men gjenopptok den nylig i lydbokversjon. Da Auster er en yndlingsforfatter, så må jeg liksom få romanen til å vare lenge ved å ta pauser fra den, he.he.

Den dystopiske lesesirkelen her på bokelskere skal i gang med Never Let Me Go av Kazuo Ishiguro. Jeg trodde jeg hadde den i hylla, men må ha gitt den bort. Så da skal et nytt eksemplar anskaffes.

Hva leser dere bokelskere for tiden? Har dere noen anbefalinger? På forrige lesehelgtråd spurte jeg dere hvorfor dere leser, og det kom mange fine svar. Om flere har lyst til å si noe om hvorfor bøkenes verden betyr noe for dem, så er det fritt frem :-)

Da ønsker jeg alle en riktig god helg i og utenfor bøkenes verden!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Ble ferdig med bok 2 i serien solgudene autostrada om vår opprinnlese til våre sivilisasjoner osv. Denne boka heter Pyramiden og Orionsmysteriet. Leser nå en litt spesiell bok som heter Narkoatlas Oslo og historien til narkostedene osv fra 1966 till i dag. Artig bok, og for de som vil lese litt spesiell bok. Kom ut i 2016 på Stripa Forlag

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen har jeg lest Poplene på St. Hanshaugen av Bjørg Vik. Dette er andre bok i triologien om Elsi Lund. Krigen er slutt og Elsi har blitt tenåring. En flott tidsskildring fra livet i Oslo på slutten av 40-tallet. Gleder meg til å starte på den siste boken i triologien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei
Denne helgen holder jeg på med Liten ida - Marit Paulsen * og Sandmannen - Lars Kepler*. Jeg er mest inni krimmens og Kepler's verden. Jeg endevendte bokhyllen på jakt etter nr 5 i Kepler serien, og til min store fortvilelse fant jeg ut at jeg ikke hadde den (den følelsen). Det endte heldigvis bra krisen ble avblåst og helgen ble reddet (takk til FInn.no) så fikk jeg kjøpt den brukt.
Ha en fortsatt fin helg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Akkurat ferdig med " 200 år på 200 sider " av Frank Aarebrot, så i dag må jeg nok finne noe nytt. Bøker kan være avslappende, gøy og en flukt fra " virkeligheten ".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jammen kom det snø i natt og gradestokken viste minus,en god mulighet til å sitte inne å lese,da vinter ikke er noe for meg. Har en 8-åring her i helga som bruker noe tid på dataspill,så da må bestemor passe på å få lest litt.I natt leste jeg ut Anthony Doerr sin Alt lyset vi ikke ser,som var helt fantastisk.Hatt så mange gode bøker i det siste at jeg nesten er litt satt ut. Elixir var også helt fenomenal og ikke å forglemme For Leas skyld. Nå skal jeg prøve meg på G.K.Chesterton og boka Ortodoksi,litt annen type bok,men en må jo veksle litt.
God lesehelg til alle bokelskere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har blitt mindre lesing igjen en periode nå. Men etter tre uker med høyst varierende lesing kom jeg meg gjennom Et Godt Liv av Jens M Johansson. Kan anbefale den på det varmeste! Ei historie om hvordan dagbøkene til svigermora setter nytt lys på kona til forfatteren og deres forhold, og det ender som en feelgood-historie.

Nå har jeg såvidt starta på H For Hauk av Helen MacDonald. Virker interessant, og forholdet mellom mennesker og dyr fascinerer alltid.

God lesehelg til alle!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Gjeterhundkurshelg! Denne gangen i nærmiljøet, kjempespent på om vi har greid å få i stand eit brukande arrangement. Kom nett inn døra etter å ha vært og inspisert området vi skal vere på. Ser ut for at vi er klar. Så då kan eg plante baken i lesestolen og slappe av nokre timar.

Det har gått småtregt med lesinga i det siste, men det gjeng trass alt framover. Er omlag 1/3 i veg i Ringenes Herre. Så er eg solid på etterskot i lesesirkelboka Pesten, har kome såvidt over halvvegs, og leseperioda gjeng ut denne helga. Ja ja, det får ta den tida det tek.

På øyret så blei eg ferdig med Tess of the d'Urbervilles i veka som gjekk, og er no i gang med White Fang av Jack London. Knakande gode villmarksskildringar, dette kunne han. Dessutan passar bra med litt hunde-eventyr som inngang til gjetarhundhelga.

Og dermed så er ringen i dette innlegget, tematisk sett, slutta.
God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har vært på biblioteket og lånt 'Det kan aldri hende her' av Sinclair Lewis. Det har jo vært litt snakk om denne boken i forbindelse med innsettelsen av Trump'ern, og at godeste Lewis med sin bok hadde forutsett et lignende scenario. Denne boka kom ut i 1935, og var nok ment som et motsvar til nazismen og fascismen i Europa. Men særlig valgprosessen, og måten denne populistiske presidentkandidaten kommer seg opp og fram på, har påfallende likheter med det vi har sett i USA denne høsten og vinteren.

Utgaven jeg har lånt kom ut i Norge i 1936, og har et gammelmodig og ganske tungt språk. Så jeg vil ikke si at dette er en bok jeg koser meg med, til det er den for jobbig. Men den er god på sitt vis, og interessant.

Så hører jeg lydbok, Tore Renberg 'Dette er mine gamle dager'. Den liker jeg veldig godt, selv om denne også behandler et alvorlig tema. Jeg har lest alle de andre bøkene om Jarle Klepp, og de er bra, synes jeg. Og jeg synes Renberg er en god oppleser. Nå skal jeg igang med helgevasken, og da blir det vel en snutt imens, tenker jeg. Nesten så jeg gleder meg til å vaske, faktisk :-)

Riktig god helg til dere alle :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg leser videre på Hobbiten, og planlegger å begynne på The Lies of Locke Lamora. Avsluttet Bokens folk idag og anbefaler den på det sterkeste til alle som er litt interessert i historie, litt interessert i religion, hellige bøker og skrifter. Det er en skjønnlitterær bok, som tar i bruk fakta for å gi leseren et innblikk i hvordan religioner samlevde, gnisninger og konsekvenser. Veldig spennende! Bøkenes verden for meg ble introdusert av min fosterfar da jeg var ni år, og ble min flukt fra et ellers dysfunksjonelt hjem.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg hører for tiden på lydbok Alt lyset vi ikke ser og leser det frosten tok og og været skrifter og det ble sommer og så videre. Jeg har kommet lengst i lydbok høring og det er ganske ok bok med handling i 2 verdenskrig og to forskjellige skjebner i Tyskland og Frankrike. Den siste virke veldig lovende og spennende. Jeg liker måten starten er bygget opp og hvordan forfatteren beskriver miljøet, mennesker og livet.

Ha en fin helg med masse sol :D!!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

AnjaThomas KlakeggEvaJulie StensethJorund KorbibokxleserHilde H  HelsethWenche VargasEmilie Siljuberg KlevenKristin F. JørgensenBoktimmykjell kRisRosOgKlagingDolly DuckMartinenMarteannelinguaFlettietteCtinaMonika SvarstadAlice NordliNiels Johan Knudseningar hKari BorgeLesevimsaChristineJostein RøysetMartePhoenixLibrosaurus vKaren RamsvikMargretheRuneHarald KHanneSiljeMarianne MMona HagenMarit HøvdeIngunn S