Jeg vil fremme et forslag for videre felleslesninger. Det er at man bør sjekke ut at boka man foreslår er lett tilgjengelig. Dvs. at den kan kjøpes på norsk, på nett eller i bokhandel. Som eksempel kan jeg nevne at boka "Pesten" var en bok det ikke var lett å få tak i på norsk. Biblioteket ble siste utvei. Det er sikkert flere med meg som foretrekker å kjøpe boka, og ikke låne den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Vi leser bøker fra bøkenes opprinnelse frem til i dag. Det privilegiet å kunne kjøpe de bøkene som velges er etter min mening en innskrenkning i valg av bøker. Vi har hele veien tatt hensyn, og at det skal være et problem å måtte låne på biblioteket, er ærlig talt et luksusproblem. Selv har jeg hatt glede av og lest mange bøker fra nasjonalbibliotekets nettsider og bibliotekets filialer.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk for lite hyggelig svar. Det må være greit å ta en diskusjon på dette. Folk er forskjellige. Jeg for eksempel foretrekker å kjøpe bøker jeg skal lese. Temaet var ikke formulert som et «problem», det var et forslag.

Det står listet opp mange deltakere i lesesirkelen. Noen få stemmer på bøkene hver gang. Hvor mange det er som leser vet jeg ikke, men antallet er ikke veldig høyt. Det å velge bøker som kan kjøpes kan være med på å øke interessen og deltakelsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Det må være greit å ta en diskusjon på dette."

Enig i det, men i diskusjoner kan man ikke regne med å få bare "hyggelige" svar. Jeg er også av dem som gjerne vil eie bøkene jeg leser, men innser at det ikke alltid er mulig. Mitt forslag er at vi holder på nåværende praksis. De fleste av forslagsstillerne har så langt tatt rimelig hensyn til tilgjengelighet, synes jeg. Hurra for biblioteket!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vi har lest 21 bøker i lesesirkelen frem til nå, og med få unntak har de vært greie/mulige å få kjøpt i bokhandel eller antikvariat.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det lå flere eksemplarer ute på antikvariat.no. Jeg fikk et eksemplar som så nærmest ulest ut til 150 kr.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg fant ikke disse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Karin BergDemeterTine SundalSigrid Blytt TøsdalJohn LarsenTor Arne DahlRune U. FurbergAlice NordliAnn ChristinLeseberta_23BertysiljehusmorStig TBjørn SturødMonica CarlsenInger-LiseGrete AmundsenKjell F TislevollTorill RevheimLisbeth Marie UvaagMarianne MHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilEva