Verden er full av merkverdige sammentreff! Jeg har akkurat fullført Napolikvartetten av Elena Ferrante, vel vitende at navnet er et pseudonym og uten interesse for å finne ut hvem hun egentlig er. Så kommer jeg plutselig over en filmsnutt på facebook om øya Capri (utenfor Napoli) og San Michelle, Axel Munthes fascinerende hjem der, - jeg var der i fjor. Filmsnutten glir over i en annen som også dreier seg om Munthe, men er på italiensk, men der dukker sannelig navnet Ferrante opp, - det var en italiensk lege, venn av Munthe! Og det føltes jo litt snodig, - kanskje det var der hun hentet navnet sitt? Eller, kanskje Ferrante er som Hansen på italiensk, - hvem vet?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Munthe sin bok er kjempe flott, leste den i fjor sommer. Anbefaler den på varmeste. Ja en sammenheng kan det vær, morsomt hvordan ting henger sammen av og til. Ha en god dag!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alt henger åpenbart sammen med alt, og det er et pussig og morsomt sammentreff! Eller ingen tilfeldighet??? Og jeg regner med at du selvfølgelig har lest den flotte "Boken om San Michele".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei dessverre, - men nå ble jeg jo minnet på at det må jeg gjøre! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, der har du noe å glede deg til! Det er en virkelig fin bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

alpakkaGunn DuaasEllen E. MartolKirsten LundPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RgretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.