Har du flere detaljer rundt dette? Husker du hvilke utgivelser der er snakk om?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Ok, nå skjer det merkelige ting her. Eller så er jeg bare forvirret.

Jeg søkte på de to nevnte titlene av Askildsen og Aarø i samlingen min (søk i min boksamling) og fikk likevel opp de jeg hadde registrert tidligere. De jeg påstod hadde falt ut.

Deretter søkte jeg på de to titlene under "finn en bok" (det generelle søket på siden).
Da fikk jeg kun opp en versjon av tittelen som ikke var lagt til. (med sånn + boksamling bak)
Eks. Det lå bare én "Thomas F´" der under Askildsen, og den var altså ikke lagt til.
Min egen tillagte versjon i samlingen kom altså ikke opp, Dvs. at jeg ikke kunne se at denne boken allerede var reg i samlingen min. Jeg registrerte den igjen og da lå det plutselig to identiske bøker i samlingen min. Og det var mulig å legge den til en tredje gang.

Jeg trodde det bare var mulig å legge til en bok én gang, og at alle versjoner var "sammenfattet", men det ser ikke ut som dette fungerer.

Jeg gikk inn og slettet de bøkene som jeg husket jeg hadde registrert flere ganger.

Beklager krokete forklaring. Hadde vært lettere å illustrere med bilder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok, det var bra bøkene ikke hadde forsvunnet.

Søkefunksjonen kobler utgave sammen til verk:

f.eks har verket Ringenes Herre flere utgaver:

The lord of the Rings (9780261102309)

Ringenes Herre (9788210048654)

Hvis du søker etter lord rings er det første treffet verket med id 2626 i databasen vår.

Når vi skal presentere dette verket i søketrefflista velger vi den utgaven av verket som har flest følgere og viser den. Den mest populære utgivelsen av dette verket er norsk, så du får se denne norske utgivelsen på tross av at du søkte på engelsk.

Når du søker etter en bok du har i boksamlingen din, er det en viss sjanse for at du har valgt en mindre populær utgave av verket, og du får da opp en +Boksamling-knapp ved siden av denne utgivelsen i søkelista selv om du har en av de andre utgivelsene i boksamlingen din fra før.

Dermed kan du det virke som at en bok i samlingen din ikke er lagt til fra før - fordi utgivelsen i søketrefflista er en utgivelse du ikke har lagt til.

Tenker dette var både oppklarende og forvirrende på samme tid, kanskje mest det siste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for utfyllende svar og hjelp. Vet ikke om jeg forstod så mye egentlig.
For jeg forstod ikke hvordan jeg har greid å legge til en versjon som nå ikke kommer opp under søk.

Gjorde et testsøk utifra opplysningene du gav, og ser at boken "Kitchen" av Banana Yoshimoto kommer opp med ørten treff. Det er en av bøkene jeg har lagt til flere ganger fordi jeg har trodd den hadde falt ut.

Men jeg får bare ha disse nye erfaringene i hodet når jeg legger til nye bøker, så jeg sjekker om jeg allerede har dem i samlingen :D

Takk for en super side som hjelper meg både i hverdagslesing og jobb! <3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for svar :) Har lagt merke til flere ganger, at jeg må legge til bøker som har "falt ut" (bøker jeg har lagt til i boksamlingen tidligere, registrert som lest og gitt karakter). I dag var det "Thomas F´s nedtegnelser til allmennheten" av Kjell Askildsen og "En rekke avbrutte forsøk" av Selma Lønning Aarø jeg oppdaget at plutselig var falt ut. Husker dessverre ikke på stående fot de tidligere titlene, men det har vært flere oppigjennom tidene. Spesielt siste året. Jeg bruker Bokelskere flere ganger i uken og har gjort det gjennom flere år :) Setter stor pris på siden :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Jarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieKirsten LundBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethIngunn SOleMorten MüllerTanteMamieHanne Kvernmo RyeLilleviAvaTine SundalHilde AaDaffy EnglundTom-Erik FallaÅsmund ÅdnøyBeathe SolbergPiippokattaElisabeth SveeIreneleserAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNinaHarald KLinda NyrudStein KippersundBjørg Marit TinholtMonica CarlsenTheaEllen E. MartolBård StøreRolf IngemundsenFindusSolveigBertyHilde Merete Gjessing