Artige observasjoner du gjør deg der. Kanskje det forteller om lese-smaken din og at du er god på å sirkle inne bøker som sammenfaller med dine litterære interesser? Jeg opplever ihvertfall noe lignende når jeg leser Paul Auster da han gjerne har en tematikk som løper gjennom mange av bøkene hans. Apropos 4321 så begynte jeg på den i dag! Har gledet meg lenge til denne nye Auster-romanen :-) Jf lesehelgtråden jeg nettopp la ut: https://bokelskere.no/tekst/314595/

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Har ikke tenkt over akkurat det, men det er godt mulig du har rett. Jeg trodde som jeg skrev at det var rent tilfeldig. Interessant! Hvis det da ikke bare er det at jeg leser mye ...

Ellers har jeg også lest mye Auster, men nå var det en stund siden sist. Og husker at du har snakket varmt om Moon Palace tidligere også, men det er en bøkene hans jeg fortsatt har til gode. Men med tid og stunder skal jeg få lest den også :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har du noe å se frem til med Moon Palace! Setninger, vendinger og stemninger sitter i kroppen her - mange år etter den første gangen jeg leste den :-) Det kan jeg vel ikke si om noen andre romaner jeg har lest (iallefall på langt nær i samme grad). Moon Palace utkom i 1989 og allerede så tidlig i forfatterskapet ble der med denne romanen slått an en grunntone som følges, utvikles og utforskes i mange av Austers senere bøker. Du som leser så mye og er glad i bøker vil nok ha interesse av å stifte bekjentskap med hovedpersonen som, spesielt i romanens første del, er preget av litteratur (og hvordan skal jeg ikke gå inn på her da du må ha tilgode å lese om det) :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da er Moon Palace omsider lest, eller rettere sagt, hørt. Jeg er helt enig med deg – for en bok! En soleklar sekser på terningen. Moon Palace er nok en av svært få bøker jeg kommer til lese/høre om igjen.

Så takk enda en gang, krira, for tipset og den entusiastiske omtalen din her i denne tråden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Husker at mine første møter med Paul Austers bøker var New York-trilogien og Sjansespill, og at særlig førstnevnte gjorde sterkt inntrykk.

Moon Palace skal leses, ingen tvil om det. Vet ikke helt når ennå, men entusiasmen du omtaler den med gjorde at den gjorde et stort byks oppover på ønskelisten. Takk, krira.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaEllen E. MartolAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RgretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn S