Lesehelg!
Denne helgen skal jeg endelig få lest! Lesetid har det ikke vært mye av de siste ukene og jeg måtte dessverre ofre to lesehelgstråder (satser på at det ikke skjer igjen). Men nå er jeg tilbake og håper dere vil dele med oss hva dere leser :-)

For et par dager siden begynte jeg på en (lettlest) New York TImes-bestselger som har fått bra omtale: https://www.amazon.com/Subtle-Art-Not-Giving-Counterintuitive-ebook/dp/B019MMUA8S/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1486810920&sr=1-1&keywords=the+subtle+art+of+not+giving+a+fck
Jeg er ikke kommet så langt at jeg skal uttale meg om kvaliteten eller nødvendigheten av å lese denne boka. Men hittil har referansene til bl.a. Charles Bukowski og Albert Camus satt et par ting i perspektiv selv om tankene det handlet om ikke akkurat er nytt for meg. Jeg har en mistanke om at det ikke blir topp score for denne boka hos meg. Enn så lenge håper jeg på at videre lesing motbeviser denne følelsen. En lett lese-til-og-fra-jobb-bok.

I dag begynte jeg på en svært etterlengtet roman på 866 sider som kom på markedet for noen dager siden: https://www.amazon.com/4-3-2-1-Novel-ebook/dp/B01IA6FM76/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1486811218&sr=1-1&keywords=auster+4321. Jeg har vel lest alt Paul Auster har gitt ut - og han har vært/er ganske så produktiv. Auster er en av de største nålevende amerikanske forfatterne og jeg var hekta allerede på 90-tallet da jeg oppdaget Auster. Fortellingene, temaene, romanfigurene og tankene til Auster følger meg gjennom livet. Dette er bøker det er verdt å lese om igjen. Min skjønnlitterære favoritt hittil, Moon Palace, er lest en del ganger og kommer til å bli lest igjen. Auster er også en drivende god essay-forfatter og man får et fint innblikk i denne siden av hans forfatterskap her: https://www.amazon.com/Collected-Prose-Autobiographical-Collaborations-Interviews-ebook/dp/B003E4CYZI/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1486811813&sr=1-1&keywords=paul+auster+collected+prose.

Med de 866 sidene Austers nye roman 4 3 2 1 byr på så kommer jeg til å ha lesestoff en god stund. Og da jeg leser en bok eller to til på siden samt elsker å lytte til diverse podcaster, så burde jeg vel ikke bestille flere bøker. For hvordan skal jeg få tid til å gå på jobb eller finne på ting med familien???

Likevel: History in English Words (Owen Barfield), Our Endless Numbered Days (Claire Fuller) og The Vegetarian (Han Kang) kom nettopp i postkassen. Da skulle jeg vel ventet med å bestille The Nix (Nathan Hill) og Vampires in the Lemon Grove (Karen Russell).... Sistnevnte kan jeg takke den godeste og ekstremt beleste Bjørn Gabrielsen for; da han var gjest i Salongen (Nrk p2) var dette en av bøkene han refererte til. Apropos podcast, så har jeg i det siste lyttet med interesse til denne: https://www.nrk.no/dokumentar/xl/purk-eller-skurk-1.13282678

Jeg ønsker dere alle en fin helg i og utenfor litteraturens verden!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Jeg var på MDG årsmøte på lørdag og hadde bursdag på søndag så det ble bare noen få lesesider i boka Heralske Gylne Epler av Aril Edvardsen. Den tar for seg vår opprinnelse, våre felles gudeverden, og andre ting som flere bør lese om. Dette er bok nr 1 av fiire...Skal ha hatt dem, men er vanskelig å få tak i fra Hermon Forlag

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gratulerer med dagen på etterskudd :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har for tida stor leselyst! Siste bok på menyen var Gud Hjelpe Barnet av min aller største forfatterhelt, Toni Morrison. For første gang skriver Morrison i nåtid og håndterer historien om Bride på mesterlig vis. En sekser igjen fra meg! Har i løpet av helga satt i gang med Menn Som Ingen Treng, av Oddas egen Frode Grytten, ei novellesamling om menn som jeg heldigvis ikke kjenner meg igjen i, kremt-kremt!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Heisann, lesehelgtråden!
Jeg har litt lett for å glemme den, særlig når aktuell helg er over. Er stort sett flinkest til å tilbakedatere i slektsgransking... :-P

Travel helg, med to bursdager og morsdag, så jeg er veldig lei kake. Håper jeg slipper å se en eneste kake fra nå til 17. mai! Så fra torsdag da jeg leste ut Oliver Twist og til nå har jeg bare såvidt hatt tid til å åpne ei bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei igjen.
Denne helgen/uken har jeg holdt på med Barn 110 av Karin Grødahl. Jeg er litt hekta på andre verdenskrig igjen. Jeg holder også på med slutten på "sjarmen med tarmen" Gilulia Enders.
Håper dere har hatt en fin helg så langt og god uke

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Endelig var lesehelgtråden tilbake! Denne helgen leste jeg Løgnens spor av Lisa Jackson. Ble ikke helt ferdig med den, men regner med at den er utlest i løpet av et par dager. En helt grei spenningsbok i mine øyne. Ingen pageturner, men helt grei underholdning.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

I helga leste jeg ut en helt ny fantasybok for ungdom/unge voksne, Caraval av Stephanie Garber. Den var... vel. Ikke særlig god. Om du vil lese anmeldelsen min (på engelsk) er det link til bloggen min på profilen.

Så begynte jeg på Bird Box av Josh Malerman og vips så satt jeg våken til klokka 3 fordi jeg ikke kunne legge den fra meg. Midt i blinken for meg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så fint at du er tilbake Krira :-) Jeg har blitt glad i lesehelgtråden, både koselig med denne kontakten oss lesere imellom, og i tillegg henter jeg masse gode tips her :-)

Denne helga har det imidlertid vært lite tid til lesing - har rett og slett vært for mye sosialt samvær til det. Fått en god dose friluftsliv også, så da har lesingen måttet vike. Men det har vært en veldig fin helg da.

Boka jeg holder på med er 'Historia om det nye namnet' av Elena Ferrante. Jeg som var så negativt innstilt til denne Napolikvartetten - var helt sikker på at disse bøkene var oppskrytte løkkeskriftromaner (som jeg ikke er så glad i). Nå er jeg helt hekta. Jeg syntes 'Mi briljante venninne' startet litt tregt, og første halvparten av boka trodde jeg at mine fordommer skulle vise seg å stemme. Men utover i andre halvdel ble jeg mer og mer revet med, og i det jeg lukket den måtte jeg bare starte rett på nr 2 med det samme. Jeg er helt oppslukt av historien, går og tenker på de to jentene også når jeg ikke leser. Liker disse bøkene kjempegodt!

Så er helga nesten over, så jeg må nesten ønske dere alle ei god uke :-) Og NÅH skal jeg bruke det som er igjen av denne helga på jentene i Napoli!

Godt sagt! (5) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Alltid like gøy å finne skatter i egen bokhylle :-). Er akkurat ferdig med "Brevene fra øya"
av Jessica Brockmole. En vakker kjærlighetsroman i brevs form. Kjærlighet som holder over 2 verdenskriger og lange avstander appelerer til romantikeren i meg.
Nå litt pliktlesing gjennom jobben "Den talentfulle bøddelen" av Olav W.Rokseth. En ny forfatter for min del, og jeg har ikke lest nok til å få noe inntrykk av boken så langt. Men, liker språket og stilen, så får vi se.
God lesehelg til alle :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hyggelig at du er tilbake med lesehelg-tråden igjen! Det er ofte mange gode boktips å få her.

Denne helga har det blitt litt lesing i Philip Roths Konspirasjonen mot Amerika , ei bok som det har blitt snakk om nå etter presidentvalget i USA. Det er en kontrafaktisk historieskriving som handler om at Charles A. Lindberg overraskende vinner over Franklin Roosevelt i presidentvalget i 1940. Roth skriver inn sin egen familie, så jeg må innimellom minne meg selv på at dette er fiksjon ...

Av Paul Auster har jeg bare lest Usynlig, og den likte jeg godt. Skjønner jeg bør lese mer av ham :))

Godt sagt! (6) Varsle Svar

God helg, ja!

Her i heimen gjeng det i indianarhistorier av det stusselege slaget. Begrav mitt hjerte ved Wounded Knee, ein orgie i griskheit, svik, manipulering og overgrep mot urfolket i Nord-Amerika. Det finnest ein sjanger bøker som kallast "feelgood-bøker"; dersom det motsatte omgrepet ikkje alt finnest så burde det finnast opp for å skildre denne boka. For dette er ei "feelbad-bok".

Som lydbok så starta eg i dag på Tess of the d'Urbervilles av Thomas Hardy. Har kome knapt 2 timar i veg, og liker historia veldig godt. Det vil seie, det eg eigentleg liker så godt er forteljarstilen.

Men no får det vere bra med skriving, her skal det lesast ei økt.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

"Begrav mitt hjerte..." er virkelig ei feelbad-historie. Har lest boka to ganger, kjente til deler av den fra før. Har flere indianerbøker i hyllene og kan anbefale flere feelbad-bøker i samme åndedrag; Blodmeridianen (Border Trilogy) av Cormac McCarthy og Du Finner Meg I Fjellene, om apachenes kamp av Dee Brown. Det var med sistnevnte i tankene jeg gikk løs på Apacheindianerne av Helge Ingstad nylig. Terningkast 6 fra meg på alle disse tre bøkene. Hjortefot var en behagelig oppvekstfigur i forhold. Han blir som Gluntan sammenligna med metallrock(...?).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fortsetter mitt ikke helt vellykkede prosjektet med å prøve å få lest noen av alle bøkene jeg allerede har, og denne helgen har jeg funnet fram romanen Bartleby og Co. av den spanske forfatteren Enrique Vila-Matas. Utrolig artig bok – den handler kort sagt om forfattere som har sluttet å skrive og består av fotnoter! Tittelen har han hentet fra Herman Melvilles novelle «Bartleby, the Scrivener: A Story of Wall Street».

Ellers går det i mer nyinnkjøpt litteratur (som vanlig). Har lest et par sider i Theres av svenske Steve Sem-Sandberg, som er en roman om Ulrike Meinhof, en av de sentrale personene i Baader-Meinhof. Boka er en av utgivelsene i Sidespor-serien til Aschehoug – en flott serie jeg håper det kommer mange flere bøker i!

Og som deg, krira, er jeg i gang med den nye romanen til Paul Auster ,4 3 2 1. Hører den som lydbok og det er forfatteren selv som leser.
Har ikke hatt tid til å høre det ennå, men det ligger et intervju med Auster på Kulturhuset Stadsteaterns: Podcasten Författarscenen (han blir intervjuet av Hans Olav Brenner). Også andre intervjuer er lagt ut siden sist jeg skrev om denne podcasten på Lesehelgtråden for en stund siden, bla. med Patti Smith og Umberto Eco.

Jeg har lest både The Vegetarian (Han Kang) og The Nix (Nathan Hill) – sistnevnte likte jeg veldig godt, og skrev litt om den her på Bokelskere!

Ønsker dere en fortsatt god helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Tusen takk for podcast-tips!! Jeg har også lastet ned 4 3 2 1 som lydbok med han Auster selv som oppleser. Blir nok greit å veksle mellom papir og lyd på en roman av en slik lengde.
Gleder meg for øvrig til The Nix og er litt spent på The Vegetarian. Tror jeg venter med å lese hva du skrev om Hill sin roman til jeg har lest litt i den. Jeg leser ikke så fort, så med 4 3 2 1 og et par andre bøker på siden, så går det vel dessverre år og dag før jeg får tatt fatt på den, he-he.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leser "Veggen" av Marlen Haushofer, periodens bok i dystopisk lesesirkel her inne.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg Lester The Essex Serpent av Sarah parry. Den er veldig bra.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja det er ikke alltid så lett å få tid til alt en ønsker å lese.Jeg har jo tid nok,men kan likevel gå inn i lesetørker og ikke komme igang med det jeg har tenkt.
Nå har jeg begynt på en biografi som er skrevet av Carl Lauritz Lund-Iversen om Finn Halvorsen. Må innrømme at jeg ikke har hørt om Halvorsen,men han hadde et ganske stort og allsidig forfatterskap på første halvdel av nittenhundretallet. Boka heter "Ordets tjener og sviker -forfatteren,kritikeren og nazisten Finn Halvorsen."
Den er godt skrevet og stiller spørsmålene om hvordan en som har nytt godt av ytringsfriheten i et demokratisk samfunn,stiller seg til tjeneste for en ideologi som effektivt kneblet det frie ord.(fra baksiden av boka). Liker godt biografier,interessant å lese om hvordan ulike mennesker har kommet seg gjennom livets strabaser på forskjellige måter.
God lesehelg til alle bokelskere.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Ella_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEva