Siden jeg ble medlem her inne, så har omtaler og tips fra dere andre bokelskere åpnet øynene mine for mange nye forfatterbekjentskaper, og mange gode nye bøker. Jeg har i mange år med høyt arbeidspress og barn i oppvekst valgt mye lett underholdning når jeg har valgt mine bøker. Mye krim har jeg også lest. Rett og slett for å slappe av og koble ut.

Nå er livssituasjonen litt annerledes, og jeg har overskudd og lyst til å lese litt andre ting. Ser at jeg er ganske så bakpå mht. forfattere som har etablert seg i løpet av de siste 10-20 årene, og det er mye jeg har ulest. Så jeg fryder meg med å være innpå her og se hva dere andre leser, og få de mange gode omtalene dere andre skriver.

Så nå spør jeg: Hva var din beste leseopplevelse i januar?

Jeg for min del leste 5 gode bøker, så det er litt vanskelig å velge ut en. Men jeg tror jeg lander på 'Norsk Sokkel' av Heidi Linde. Fordi den satt igjen i kroppen så lenge etterpå. Fordi jeg fremdeles tenker på menneskene i den, og lurer på hvordan det gikk med dem etter at boka sluttet. Og fordi jeg ville at den skulle vare lenger.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 22 svar.

Så bra at du kan dra glede og nytte av innleggene her på bokelskere. Skjønner det du skriver mtp barn, familie og jobb. I januar likte jeg godt å lese For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges av drammenseren Kyrre Andreassen. Faktisk så godt at jeg kommer til å lese mer av Andreassen. Fugletribunalet av Agnes Ravatn trivdes jeg også nokså godt med å lese. Ravatn skrev slik at jeg fra første stund så for meg landskap og hovedpersoner, så det var litt som å følge med på en film :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Beste lese opplevelsen i januar var Profeten av Kahlil Gibran med masse fine visdom og en mye læredom og den andre blir Orientekspressen med gode reiseskildring samtidig historiske fakta som jeg likte godt. Disse to bøkene jeg anbefale gode bøker. God helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

The Innocent Mage av Karen Miller. Det er første bok i Kingmaker Kingbreaker duologen. Fantasy. Jeg lånte den på biblioteket uten å vite noe om hverken forfatteren eller verkene hennes og ble så positivt overrasket at jeg på det nærmeste er fangirl nå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har hatt fleire gode leseopplevingar i januar. Den desidert beste er Manilahallen av Ruth Lillegraven. Las den for andre gong, og den tåler verkeleg å bli lest oppatt!
Ei bok som var overraskande og engasjerande var Klokken på Kalvskinnet av Kristian Kristiansen. Både forfattar og innhald var heilt ukjent for meg. Boka fortener å bli lesen av mange.....
Likte også godt den som "alle" les no: To søstre av Åsne Seierstad. Såg forresten på TV i går at jentene er under oppsikt for deira eventuelle innsats for IS i Syria. :-(

Håper at februar også kan gi gode litterære opplevingar, har iallfall fleire gode bøker som ventar!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kristian Kristiansen ja, der var det enda en forfatter jeg har lyst til å lese :-) Dette er så bra - masse gode lesetips - og leselyst - bare av å slenge ut et enkelt spørsmål :-)

Tusen takk til dere alle for at dere deler :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg hiver meg på. Kristiansen er en forfatter som absolutt bør hentes frem igjen.
Jeg har lest Klokken på Kalvskinnet og Jomfru Lide, likte dem godt og støtter helhjertet Hildas og annelinquas anbefalinger!

Lykke til!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, Kristian Kristiansen har ufortjent gått litt i glemmeboken hos norske lesere - han er bra, så der har både Hilda og du gode leseopplevelser i vente. Jeg vil anbefale særlig Adrian Posepilt og Jomfru Lide - men Brev til Stefan er nesten like bra, og Over de høye fjelle er svært leseverdig, den med. (Riktignok fant jeg den sistnevnte veldig ujevn; første halvdel var veldig bra, men den holdt ikke nivået helt i mål - etter min mening, altså.) Det går an å finne Kristian Kristansens bøker på bruktmarkedet, og helt sikkert også på biblioteket - men jeg passer på å minne om at norske bøker av eldre dato ligger gratis tilgjengelig digitalt på www.bokhylla.no. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste 6 bøker i januar, den beste var DNA av Yrsa Sigurđardóttir. Det blir litt krim på meg vanligvis, så det krever litt å imponere meg, og det gjorde denne boka. Vil si den er så god at den fremstår som feilfri.

Ellers syns jeg det var en fornøyelse å lese Vindeltorn av Tone Almhjell, selv om jeg bare ga den en (sterk) firer. Den er for størrelsen til 6. klassingen min og oppover, men endte opp med å lese den alene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

6 bøker på 1 mnd er mye....leser du hele dagen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, det er ikke så mye, jeg leser en forsvinnende liten del av døgnet, egentlig. Da jeg jobba 15-timers dager hadde jeg så behov for å være alene og lese en time på senga at jeg fikk lest atskillig mer. Hva med deg? Leser du litt hver dag? Eller blir du sittende og lese ei bok på en (eller tre) dag?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser lit hver dag, og det blir 40-50 sider.Sitter jeg på toget til Steinkjer eller Trondheim kan det bli mer....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg regner med at du er en raskere leser enn meg ihvertfall - jeg klarer ca 1 bok i uka, noen ganger 2 hvis de ikke er så tykke :-)
Jeg for min del leser som regel litt hver dag, men i travle perioder kan det gå dagevis uten at jeg får lest noe som helst. Rekker aldri å lese så mye som jeg ønsker, da.... Men slik er det vel for de fleste bokelskere, regner jeg med...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har nok rett... tenk om det var mulig å sitte med noe bokrelatert hele dagen! Å himmel, det hadde vært herlig! Ser på morsan om dagen, jeg må komme med bokforsyninger til henne, for nå har hun en sånn leseperiode igjen. Hun tusler gjennom 3-400 sider om dagen på gode dager. Jeg ble nettopp ferdig med ei Murakami-novelle mens jeg spiste, så det ble vel dagens porsjon, antageligvis. Ca 35 sider... :-D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ble ferdig med Glenn Coopers bok De dødes bibliotek som er en slags Dan Brown kopi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest flere gode bøker i januar. Vil fremheve 3 av dem. "Gaven" av Ellen Vahr, "I skyggen av banyantreet" av Vaddey Ratner og sist men ikke minst "Drep ikke en sangfugl" av Harper Lee (bedre sent enn aldri). Alle 3 er gode bøker som jeg ikke har problemer med å anbefale :-).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

'I skyggen av Banyantreet' leste jeg i fjor somme, og den gjorde inntrykk på meg også. Veldig god bok ja :-)
'Drep ikke en sangfugl' står på Skal-lese-lista. Så jeg er også sent ute med den. Det blir kanskje i år...?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Drep ikke en sangfugl tåler ikke å vente. Jeg ventet selv mange, mange år med å lese denne. Trodde det var en høytidelig, vanskelig bok som krevet konsentrasjon og god tid til å komme igjennom. Så en kveld i Paris, med mesteparten franske bøker i hyllene, tok jeg den ut i desperasjon og begynte på den. Etter en halvtime lå jeg halvkvalt av latter på sofaen og kunne bare ikke legge boken vekk. Gakk nu hen og gjør likeså.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

OKOKOK :-) Jeg skjønner at jeg ikke må utsette dette lenger.. Men dere vet hvordan det er, man skal lese den, men så dukket det bare opp en annen som man måtte lese først.. og så.. ja..
Skal ta den på alvor og dytte den oppover på lista mi NÅ :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

HELT enig! Jeg ventet også i altfor mange år med å lese Drep ikke en sangfugl - av nøyaktig samme grunn som deg, Chat Noir. Og det var en fryd å oppdage at den ikke bare var knakende god (selvfølgelig) og handlet om et viktig tema (selvfølgelig) - den var jo morsom også!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Norsk sokkel har jeg liggende på vent, gleder meg til den! I januar har det for det meste gått i krim for min del. Ble skikkelig positivt overrasket over Det henger en engel alene i skogen av Samuel Bjørk. Den var knallbra!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den boka eg likte best av dei sju eg las i januar er nok Faren ved å være Skrake av Kjell Westö. Boka traff meg veldig godt, eg har prøvd å forklare kvifor i bokomtalen.

Men det var vel strengt tatt ikkje det du spurte om, du spurte om kva som var den beste leseopplevinga, og det treng vel ikkje å gjelde ei heil bok, men kanskje berre ein enkelt passasje i ei bok? Her måtte eg ransake meg sjølv litt, både Maskeblomstfamlien og Ditte menneskebarn inneheldt passasjar som kanskje kunne framhevast i denne samanhengen. Men eg trur at nokre av dei siste kapitla i Kongens fall må vere dei som må trekkast fram som beste leseoppleving, desse gjorde sterkt inntrykk på denne lesaren.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg synes det er fint både å høre beste bok og beste leseopplevelse. De to trenger ikke alltid å være sammenfallende nei..

Jeg leste din bokomtale om 'Faren ved å være Skrake' da du la den ut. Et par dager etter ble jeg oppmerksom på at den var på salg i bokklubben. Resultat: den ble bestilt, og er nå hjemkommet. Gleder meg veldig til å ta fatt på den :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tone HTone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild Sritaoline