Så bra at kommer med innspill og forslag! Denne romanen har, så vidt jeg vet, ikke blitt foreslått hittil. Dystopisk lesesirkel her på bokelskere er helt åpen for forslag. Man behøver ikke å ha vært med i lesesirkelen før og man binder seg heller ikke til noe som helst. Det er fritt frem for alle å komme med forslag til dystopisk lektyre. Vi pleier å stemme over hvilken roman vi skal lese (stemmen kan avgis anonymt). Naturligvis ønsker vi stemmer fra de som har tenkt å være med på lesingen enten de er med passivt eller (helst) aktivt
.
Jeg skummet gjennom artikkelen i NY Times som du ga lenke til og ble mer og mer nysgjerrig ettersom jeg leste artikkelen! Kunne du tenke deg å foreslå It Can't Happen Here for neste valgomgang?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Kunne du tenke deg å foreslå It Can't Happen Here for neste valgomgang?

:) Jeg er ikke motstander av å foreslå den, men foreslår at du kanskje heller foreslår den selv? Jeg tør nemlig ikke love at jeg kommer til å "lese den i sirkel" - lese den skal jeg, men jeg er ikke så pålitelig sirkel-materiale p.t. Men jeg er glad for at du syntes boken høres interessant ut - jeg trodde den ville interessere dystopi-liebhabere, men sikker kunne jeg jo ikke være!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei igjen! =) Jeg finner ikke ut om den er gitt ut på norsk, vet du det? Vi pleier å ha det som krav på bøkene vi velger sånn at leserne kan velge norsk om de vil =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei,
beklager at jeg ikke oppdaget spørsmålet ditt før etter en uke!

Joda, digitalutgaven "Det kan aldri hende her" kan leses på NB.no. Den kom på norsk allerede i 1936 (originalen "It can't happen here" ble gitt ut i 1935), og er oversatt av stortingspresident C.J. Hambro - han var også en stor litterat, og skrev også selv skjønnlitteratur.

ETA: ....Og siden jeg ikke så resten av tråden da jeg svarte på spørsmålet, oppdaget jeg ikke at Monica Carlsen allerede hadde opplyst om digitalutgaven som er tilgjengelig. Jaja. Bra du (dere) fikk svaret før jeg oppdaget spørsmålet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den kan leses gratis på bokhylla.no (Nasjonalbiblioteket), men aberet er at den ikke kan lastes ned, men må leses på skjerm.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei:) Ser at Deichmanske har en oversettelse fra 1936 med tittelen 'Det kan aldri hende her'. De har imidlertid kun en utgave her, så den er antagelig ganske vanskelig å få tak i på norsk. Ser ikke ut til at det har kommet noen ny oversettelse siden.

Kjempefint at du fortsetter en liten stund til forresten, du har gjort en veldig fin jobb!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den høres spennende ut! :-) :-) Vi er veldig uformelle, så bare foreslå den uten garanti for at du blir med å lese :-) Forslag støttes ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

HeidiTove Obrestad WøienVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteKristine Louise