Flere hundre år inn i framtiden etter "noe som skjedde" (som vi ikke får vite hva var), lever menneskene i et strengt hierarki der reglene følges til punkt og prikke. Ja, hvis man ikke klarer å finne smutthull da.

Man er delt inn i grupper etter hvilken farge man ser, og statusen til hver person og familie styres etter hvor mange prosent av fargen man klarer å skjelne. De som kan se over 80% rødt er høyere på strå enn de som har under 50 % for eksempel. De som ikke har fargesyn i det hele tatt kalles "greys" og lever som slaver i dette samfunnet, det er de som må ta de tyngste jobbene.

Selv om dette er en humoristisk bok, har den en alvorlig undertone og man ser etterhvert at det er forhold i denne fantasy-verdenen som kan sammenlignes med vår egen historie, både det som har skjedd før og det som foregår her og nå. Jeg kan ikke utdype mer om dette for da røper jeg for mye av handlingen.

Dette er en original og godt skrevet bok som jeg kan anbefale. Det var annonsert at neste bok i serien skulle komme i 2016, men det skjedde ikke, og jeg har ikke vært i stand til å finne info om ny utgivelsesdato så jeg vet ikke hva som skjer med denne serien videre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Nora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken Røil