Takk gretemor! Har boka og slått det opp, men ei heller der står det noe om hvor det opprinnelig stammer fra. Får prøve å lete videre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Her (side 47) forstår jeg det som at forfatteren har funnet på denne bønnen selv og ikke stjålet den fra noen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk skal du ha! Vakkert er det uansett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tenker at det er satt sammen i brokker og hentet fra Bibelen og eller annen religiøs/filosofisk litteratur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, for meg kan det ligne på noe fra en katolsk bønn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du inspirerte meg til å etterforske litt mer - og jeg tipper vilt her nå, altså, men ved å søke på nøkkelordene "honour courage humility" fant jeg ut at disse tre - pluss "fellowship" - er listet som kjerneverdiene til den engelske kostskolen Harrow. Og ved å søke på "Dick Francis Harrow", så fant jeg ut at i boken "Under Orders" er det en kobling til Harrow:

"I went to Harrow and Oxford," replied Anthony. It rolled off his tongue, a much-repeated couplet.

"Harrow?" asked Marina.

"Yes, Harrow school. It's a boarding school in northwest London. I went there when I was thirteen."

(Og så snakker de litt mer om å gå på Harrow, og hvem andre som hadde gått på Harrow - men da sluttet jeg å lese. Her er Google Books-treffet jeg fikk, for den som vil lese videre.)

Det kan godt være at dette var et blindspor, men jeg syntes det var gøy å ta med i funderingene som Strega har satt i gang med papirlappen sin...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du har alltid imponert meg med dine søk, og det høres veldig logisk ut, ligger i sjelen og blodet til de som gikk der, og det finnes ingen klar siteringskilde.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror vi må ha litt detektiv-gener begge to. Eller sporhund-gener. Eller noe sånt. I hvert fall så liker vi begge å finne ut av ting! ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forretningsidé?

skriv bildebeskrivelse her

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hahaha - ja, så klart!

Mvh Mma Lingua ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethPiippokattaElisabeth SveeIreneleserKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNinaHarald KLinda NyrudStein KippersundBjørg Marit TinholtMonica CarlsenTurid KjendlieTheaTanteMamieEllen E. MartolBård StøreRolf IngemundsenFindusSolveigBertyHilde Merete GjessingBjørg RistvedtSolDolly DuckTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit R