For en utrolig sterk og modig debut, både vond og vakker og full av såre, rå følelser. Og for et språk!. Den irske forfatteren Eimear McBride, født i 1976, skriver om en ung kvinnes usedvanlige tøffe oppvekst og forhold til familien, først og fremst den syke broren og om at hun i svært ung alder innleder et seksuelt forhold til en slektning, og om hvordan disse relasjonene former henne som menneske. Men det som gjorde sterkest inntrykk var skrivestilen, som utvilsomt er inspirert av James Joyces. Fortellingen er nærmest som et langt, underlig dikt skrevet som en bevissthetsstrøm, full av avbrutte setninger og fragmenter.
Jeg hørte romanen som lydbok der forfatteren leser selv – og hun gjør en formidabel jobb!

A Girl Is a Half-formed Thing er uten tvil en av de mest originale og bemerkelsesverdige romanene jeg har lyttet til på en god stund. Jeg leste et sted at det tok henne ni år å finne et forlag som ville utgi romanen. Ifølge Wikipedia mottok hun både Godsmiths Prize (2013) og Baileys Women's Prize for Fiction (2014) for den.
McBrides andreroman, The Lesser Bohemians, kom ut nå i 2016, og jeg kommer nok til å laste ned og lytte til den også om ikke lenge.

En sterk femmer, dette.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R