Lesehelgen er for lengst i gang!

Beklager sen start på lesehelg-tråden denne gangen. Tiden løper litt for fort for meg om dagen. Alt mulig skal visst skje på denne tiden av året. Det er en tid med mye hygge, samt at det for mange er mye som skal huskes og rekkes også.

Lesemessig går det litt tregt om dagen, men jeg hører på lydbbok innimellom alt annet. Podcast går det også en del i - for eksempel Nrk's Salongen (P2). Må dessuten tilstå at Netflix har stor tiltrekningskraft på meg for tiden - noe som medfører mindre lesing.

Finner dere tid til å lese i julemåneden da? Hva leser dere og hva opptar dere?

Ha en fin søndag og en god uke :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Denne helgen har jeg begynt på Jojo Moyes Paris for to,en virker veldig morsom og jeg ler mye,men allikevel de første bøkene var best:) ellers har det vært litt julebakst i heimen.og bursdagsfeiring:),når en blir eldre så går bursdager litt bort i "koken",he,he...,men litt feiring ble det:):)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjøpte boka "Katalysatormordet" av Hans Olav Lahlum. Hadde ikkje de heilt store forhåpninger til denne boka, da eg reknet med det ville være "tunge" setninger og begreper fra ein person som Lahlum.

Men her blei eg virkelig tatt på senga! Han skriver rett og slett fantastisk bra! Det er god gammeldags krim, der du faktisk kan resonnere deg frem til morderen gjennom historien i boka. Eg blei rett og slett lykkelig over å finne ein forfatter som bringer tilbake den gode gamle måten å skrive krimbøker på!

Så nå må eg ut å skaffe meg de første bøkene av "K2", siden det er ein viss fortsettelse i bøkene.

Syns alltid det er like hyggelig å oppdage "nye" forfattere!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

kommet halvveis i boka om Jesus livein in India. Ikke mye nytt enda...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Travel helg her også, mange kunder og sjuk samboer krever sitt, hehe

Ble nesten ferdig med boka "Tsukuru Tazaki and his years of pilgrimage" av Haruki Murakami, øynene glapp igjen når det var to sider igjen å lese.. Typisk!

På lydbokfronten er jeg nettopp ferdig med Us av David Nicholls. Herlig perle av ei bok. Samlivsbrudd sett fra mannens perspektiv, følelser skildret av en akademiker uten særlig kompetanse og erfaring med å takle følelser. Historien fortelles i nåtid med jevnlige tilbakeblikk til da de møttes første gang. Også sønnens rolle i forholdet og bruddet står sentralt. Likte denne fordi det til tross for tematikken ikke var en selvmedlidende hovedperson /fortellerstemme. Humor gjennom hele boka, uten at det påvirker handlingen på en useriøs måte.

Nå står Liv Ullmanns De Utrolige klar på nattbordet. Og på Storytel går det i novellesamlingen "The elephant vanishes" av Haruki Murakami

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helgen har gått litt i ett her også. Har begynt på julebaksten, så det har kun blitt litt tid til lesing mellom deiglaging, kjevling, steking og smaking :) Denne helgen har jeg lest første halvdel av Hele livet på en dag av Alyson Richman. Dette er en kjærlighetshistorie mellom to unge jøder i Praha på 1930-tallet. Det var ikke greit å være av jødisk slekt på den tiden, og livene deres blir preget av et liv på flukt og en liv i konsentrasjonsleir. Dette er både en vond og gripende historie.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hektiske dager her og, men NÅ har jeg satt meg ned med ei bok. Hevneren av Karin Slaughter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Endelig blei det tid for lesing igjen, sein kveldstid vel å merke. Har levd meg godt inn i boka til Helge Ingstad, Pelsjegerliv, og han og jeg har allerede satt oss ombord i diligencen sørover mot grenselandet mot Mexico hvor vi skal tråkke stiene til apachene :-) Det mens jeg tenker at endelig var det min tur til å gjøre Ingstads historier og opplevelser til mine :-)

God leseøkt til dem som føler seg truffet for uka som er i rymbda!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Pelsjegerliv har stått ulest i bokhylla heime sidan eg fekk den i hus for eit drygt år sidan, det er jo ei skandale! Til mitt forsvar så fekk eg omlag 100 andre bøker i hus samstundes, og eg sparer med overlegg på nokre av dei bøkene eg gler meg mest til å lese. Men når eg les om kor du kosar deg med denne boka så må eg nok fiske den fram snart eg også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

He-he, det fins verre skandaler! I Pelsjegerliv har du ei perfekt julelektyre. Underveis fikk jeg en idè om at dette er Hjortefot for viderekommende :-) God reise, og Jostein, husk å kle deg godt ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Travle tider nå ja, men må jo bare lese litt innimellom. Idag leste jeg ut Rettsstridig forføyning. Den var veldig fin. Så nå sitter jeg å lurer på hva jeg skal ta fatt på....

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er nesten alltid tid til lesing,men det varierer sterkt i hva jeg føler for å lese. Etter litt tunge,lange verk i det siste ble jeg ferdig med Tante Pose av Gabriel Scott denne uka. Den var litt gammeldags koselig,men heller ikke mer. Nå har jeg finni fram ei bok fra hylla som jeg har lest før,nemlig Carlos Ruiz Zafon og Vindens skygge.Den liker jeg godt,kan ikke akkurat begrunne hvorfor.Og så har jeg gått til anskaffelse av to såkalte "litterære " julehefter, Hellig Jul og Juleroser som jeg leser i innimellom. Og ellers tar jeg det rolig og bedagelig i denne adventstiden, som er en fin tid.
God lesing.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Alltid tid til å lese. OK, nesten alltid, då.

Sjølv gjorde eg meg ferdig med Sønnen av Jo Nesbø på fredag, og er no godt inne i Den talibanske cricketklubben av Timeri Murari. Ganske klaustrofobisk å sjå Kabul frå eit kvinneperspektiv under Taliban-styret.

Ver og føre tillet ikkje gjetarhundtrening denne helga, derfor blir det litt ekstra tid foran PC'en. Den nyttar eg til å ta igjen noko av etterslepet mitt på bokomtaler. Eg har som mål å skrive ein omtale av alle bøker eg les/høyrer, men har slurva med dette i år, så no ligg eg 31 bøker på etterskot. Men i forgårs på denne tida var talet 35, så det burde vere råd å kome nokonlunde ajour innan nyttår.

God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hei.

Denne helgen har jeg bevegd meg inni krimmens verden igjen. Jeg er blitt stor fæn av Lars Kepler. Leser en en, blir en fort hekta. Jeg holder på med bok nr 3 ildvitnet - Lars Kepler.

Den siste tiden har jeg hatt lite lesemotivasjon, men heldigvis er det bare periodevis, så håper det tar seg opp igjen.
Håper dere har en fin advent førjulstid.
Jeg må innrømme at viaplay, trening og diverse serier på tv har opptatt mye tid. Når en har opptaksfunksjon på tv så er det lett å bortprioritere lesing. Nå starter håndball em så kan tenkes at det blir prioritert

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ah, jeg kjenner meg igjen i at det er hektisk om dagen. Det er mye på jobb og det er mye ellers. Men gosh jeg gleder meg til jul!

Jeg har lest Kaninjegeren av Lars Kepler nå. Sjukt spennende. Men jeg tok meg selv i å gå en del turer for å sjekke utgangsdøra og vinduene, for å si det sånn. Noen av kapitlene er ikke for husredde.. Nå leser jeg The fault in our stars av John Green. Har liksom ventet med den til hypen har lagt seg. Jeg har ikke lest så mye enda, men jeg liker den.

Etter det har jeg planlagt å lese en bok som er ganske annerledes enn det jeg bruker å lese. Skepsis - en guide til kritisk tenking. Den ser interessant ut!

God søndag til alle!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliJulie StensethBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika Svarstad