Greit dét, men du trenger ikke bruke 8 forskjellige aliaser for å si det. Alle disse "omtalene" dine kommer fra folk som har ble medlem her i dag; altså: deg. Hvis du vil booste salget til boka, bør du bruke andre kanaler på internett. Tåpelig av deg å tro at du hjelper Julie Winge med å spæmme bokelskere.no

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Rolig nå - det er ikke usannsynlig at det dreier seg om venner og bekjente av forfatteren som har funnet ut at de vil støtte henne ved å opprette hver sin konto her og legge hver sin positive omtale av boken. Og det kan i så fall ingen nekte dem! Jeg kjenner ikke forfatteren, og ikke hennes krets, og ikke de personene som har registrert seg som bokelskere for så å omtale og/eller følge "Fyllik". Men jeg kan godt se for meg at en vennegjeng har enten sittet samlet eller vært i kontakt på Facebook, epost, sms... og så har en av dem foreslått at de skal gjøre sitt til å skape oppmerksomhet rundt boken. Jeg er enig i at det neppe er tilfeldig at det nesten samtidig blir opprettet en rekke nye brukere som alle kun er interessert i EN bok. Men dermed er det ikke sagt at det er en og samme person som står bak alle profilene.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jo dette er selvsagt mulig, men det har lite å si i forhold til posten min (ovenfor), utenom den første delen av den. Poenget er det samme: Dette framstår som en misforstått bevegelse, ettersom de tror det å gå sammen om å "anbefale på det sterkeste" på bokelskere.no (!) har noen effekt. Tror de virker mot sin hensikt her. Jeg, for eksempel, får ikke lyst til å kjøpe bøker av disse 2-setnings-omtalene som rosemaler bøker opp i skyene, før de ender med "anbefaler på det sterkeste." Det er ikke "omtaler" det er "salgstriks". Og slike salgstriks fungerer og hører hjemme på andre typer nettsider og mediumer. Jeg leser denne nettsiden for å se oppriktige, allsidige meninger hos andre bokinteresserte mennesker som ikke har en agenda basert på et FB-opprop.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kan legge til at jeg blir å kjøpe boka uansett, men det er ikke på grunn av floskel-omtalene her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må le litt og blande meg, vi oppklarer dette like godt med en gang. Vi begynner med at Franziska Jakobsen er uskyldig i plagiat av seg selv;) Det hele startet med en link på FB. Denne linken har folk godt inn på. Så enkelt er det. Personene er ikke nære venner av meg, men bekjente som har lest boken. Dette er selvfølgelig grunnen til at det virker som spam. Hvis man ser på anmeldelsene er det vel tydelig at de er skrevet av forskjellige personer? Og ja, det er klart de vil meg vel:) Personlig er jeg veldig glad for linken, simpelthen fordi jeg elsker å lese bøker og ante ikke noe om denne siden, så dette er et perfekt forum for meg. Jeg ønsker alle en fin dag og håper både jeg og andre fra FB er velkomne her inne:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hei Julie og dere andre :-) Har lest gjennom tråden og tenker vel at dette i verste fall er mild bris i Skagerak en januardag. Ser at Erik har et poeng - om det var i et langt større omfang. Så til noe annet i - antagelig - et langt større omfang. Hadde hørt rykter om at sånt skjedde uten at jeg kunne verifisere det selv. Men det var til jeg sto mellom noen bokhyller i en bokhandel i Bergen. Ved kassa sto en av norges mest kjente forfattere (navn nevnes ikke av meg). Han, for det er en "han", kjøper opp hele lageret av den siste boka han nettopp hadde gitt ut. Jeg tviler på at han kjøper presanger som han skal gi til familie, venner og kjente. Mest sannsynlig er det snakk om å øke salgstallet slik at det kan brukes i neste annonse for denne boka. "Boka X av Y har allerede solgt i (la oss si) 15 000 eksemplarer". Var dette et frittstående opplegg fra forfatterens side eller var også forlaget en pådriver for dette stuntet? Blei bøkene tilbakeført til butikken i etterkant, og i tilfelle, blei samme metode benytta en eller flere ganger til i samme bokhandel (og andre bokhandler)? Jeg trur faktisk dette er vanlig prosedyre for å få bøker til å virke så gode/interessante at "alle" må løpe og kjøpe. Er salgstallene i annonsene reelle eller oppblåste og kunstige? Sett i lys av min opplevelse i Bergen kan Julie ha god samvittighet :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Naturligvis er både du og andre velkomne her!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vel, takk for oppklaringen av de nyregistrerte!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skulle bare mangle:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Monica CarlsenTorill RevheimLisbeth Marie UvaagMarianne MTor Arne DahlHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine Sundal