Morsomt å finne diskusjon om boka jeg hører på om kvelden før jeg sovner. Jeg også reagerte på navnet til kroverten på Bakklandet. Tenkte på Tom Egeland med en gang. Ellers så bor min mor i Angelltrøa som har vært eid av familien Angell. Har ikke kommet lengre enn funnet av liket av en pike i Småbergan.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Alltid morsomt å kjenne igjen personer eller steder man har kjennskap til, har bodd på eller vært på, i bøker man leser.
Selv har jeg f eks bodd på Øland i Sverige i ca 16 år og kjenner godt igjen stedene som omtales i Ølandsbøkene til Johan Theorin. Har også bodd en stund på Østerlen i sydøstre Skåne, så jeg kjenner igjen steder og lokale forhold i bøkene og filmene om Kurt Wallander (Henning Mankel).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

PS: Bøkene til Karin Brunk Holmqvist er jo også fra Østerlen og jeg kjenner igjen de fleste stedsnavnene i dem. Ser at du har "Potensgiverne" som favoritt på siden din.
Bøkene hennes er jo morsomme, men selv om det ikke har noen større betydning er det litt forvirrende hvilken tid det er meningen at handlingen skal foregå i. På en måte virker det som om det er nåtid, men ofte mer som på 1950- eller 60-tallet. Det gjelder både samfunnet omkring dem og hovedpersonenes egen måte å tenke på, synes jeg.
Fikk ikke inntrykk av at eldre folk på Østerlen er fullt så gammeldagse som de i romanene. Da hadde det passet bedre at de var fra Øland. Der har det vært mer isolert og det har holdt seg lenger fram i tid, i allefall når det gjelder deler av den langsmale øya. Er jo ikke så veldig lenge siden broen over til fastlandet kom.
Har faktisk selv truffet eldre der som hadde vært i Kalmar,- nærmeste by på fastlandet like ved brofestet,- bare en eller to ganger i livet. Og like sjeldent på den andre siden av øya.
Men Karin B Holmqvist bor jo selv på Østerlen. Er selvfølgelig derfor hun har lagt handlingen dit.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald AndersenDolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun Svensli