Hurra for helg/lesehelg! :-) Dagene raser avgårde og det har ikke vært tid til litterær fordypning i løpet av uken. Men i helgen planlegger jeg å lese flere noveller i Lucia Berlin sin A Manual for Cleaning Women; novellene jeg leste sist helg ga mersmak. Jeg leser av og til litt i Release the Bats av DBC Pierre og tar nok en tur innom den i helgen. Ellers så regner jeg med å pløye gjennom noen artikler i The New York Times og Le Magazine Littéraire.

I senere helgetråder har jeg lagt ut noen linker til (litterær) føde og fortsetter temaet i følgende quiz-link. Mens jeg venter på at mannen og eldste barn lager middag, så tar jeg quiz'en selv:

https://www.theguardian.com/books/2015/nov/03/memorable-meals-in-fiction-quiz

Om middagen ikke er ferdig da, så rekker jeg kanskje å lese The Guardian sin artikkel om minneverdige måltider i litteraturen:

https://www.theguardian.com/books/2015/oct/28/top-10-memorable-meals-in-literature

Hva leser dere, folkens? Det kan være både inspirerende og interessant å lese litt om hva andre leser og hva de tenker om det de leser. Så del det gjerne her :-)

Riktig god helg til alle bokelskere!

Nyt livet og litteraturen :-)

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Jeg leser boka Helligste steder som er om ulike plasser på jorda du kan besøke for å slappe litt av osv...Her er mange ulkjente steder...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

leser boka og noen går det trill rundt for. som er om ADHD og andre slike diagnoser. Her er det en del innspill om forhold mellom skola, hjemmet og de såkalte ekspertene om hva som er riktig "medisin"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I helgen har jeg kost meg i sola med Pastor Viveka og giftmordene av Annette Haaland. Det er opprinnelig en svensk bok som er oversatt.I tillegg hører jeg på Verden som var min 70-tallet av Ketil Bjørnstad. Godt å ha noe på øret i senga.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg holder fremdeles på med Når gjøken galer. Tredje helga nå. Kommer liksom aldri helt inn i den, så jeg finner på mye annet rart når jeg egentlig skulle lest. Tviler på at jeg leser oppfølgeren, om ikke noe drastisk skjer og boka snur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hæ, har det vært helg?
Det neste de vil inbille meg er vel at det snart er jul igjen.
Uansett, eg er på etterskot i lesesirkelboka Renhetens pris, vonar å få lest unna denne før neste avstemming er over.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Etter en liten innspurt i dag, kan det hende at jeg blir ferdig med "Bøddelens sang" av Norman Mailer, nesten 1000 sider lang. En av de beste bøkene jeg har lest de siste årene. Den gir virkelig innsikt i hvorfor-spørsmålet, som er så dypt og komplekst at det virker for enkelt å si ai vi fortrenger, siden vi nok ikke kjenner våre dypeste motiver. Det er de færreste av oss som blir mordere, heldigvis, men avstanden mellom oss og dem er nok ikke så stor allikevel.

Drapsmannen selv tror tilsynelatende at det er manglende impulskontroll som tar ham. Han vil eller evner ikke å se handlingene sine som noe annet enn at det bare er sånn han er, selv om han er både smart og reflektert i menge andre sammenhenger.

En bok vel verdt å lese.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei igjen.
Denne helgen har jeg fullført "Hypnotisøren - Lars Kepler" og jeg holder meg inni krimmens verden - "Paganinikontrakten - Lars Kepler".
Jeg håper dere har hatt og har en fin helg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Leser fortsatt "Mormor hilser og sier unnskyld" av Fredrik Backman. Kan ikke si den fenger meg så veldig, men går lettere å lese nå som jeg tenker at det er en fantasy-bok. Mulig den ikke er det, men det finner jeg i såfall ut da jeg blir ferdig. Travle vakter på føden denne hælja + bursdag i mårra ettermiddag, så jeg blir nok lesende på samma boka noen dager til

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg en bok jeg aldri ville plukket ut selv. Når jeg har sett den så har jeg tenkt at det er en klissete romantisk bok, men så viser det seg at den er så mye mer enn det. Mamma ga meg Blomstenes hemmelige liv og sa jeg kom til å like den, jeg var skeptisk men måtte selvfølgelig lese den. Og den er helt annerledes enn det jeg trodde. Ikke døm boken på omslaget er det vel noe som heter :-)

God helg alle sammen!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Helg igjen,du verden som tiden går! Jeg leser slett ikke noe lystig, har begynt på "Røtter" av Alex Haley. Den er veldig detaljert og omstendelig,så det går veldig sakte. Igrunnen rart at jeg ikke har lest den før. Men her jeg ligger med en hardnakket infeksjon og knasker antibiotika,så må jeg si at mine problemer blir ørsmå i forhold til Kunta Kintes.
Det er jo greit at ting settes i perspektiv. Mulig jeg må ha noe litt lettere utover og da tror jeg det blir en Nygårdshaug fra hylla om Skarphedin Olsen og Fredrik Drum.
Uansett,god lesehelg til dere alle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Heisann :-)

En tid nå har jeg lest bøker som har hatt en litt dyster undertone. Mye god litteratur, bevares, men nå kjenner jeg at jeg trenger noe litt lettere.

Så fra biblioteket denne uka ble det med hjem 'Æ' av Knut Nærum, som visst skal harselere litt med noe av litteraturen i tiden. Jeg har forhåpninger om at det kan bli fornøyelig.

Så ble det også med en krim, 'Festningen' av Rune Angell-Jacobsen. Krim kan jeg også slappe godt av med, så det blir sikkert fint. Her har jeg også endelig funnet en roman der handlingen er lagt til mitt hjemsted - det punktet i leseutfordringen viste seg å ikke være så lett å finne - men her har jeg den!

Ennå har jeg et par noveller igjen av Lucia Berlin, disse blir jeg kanskje ferdig med i kveld Så får jeg se etterpå, hvilken av disse to ovennevnte jeg starter med først.

Dere får ha en god helg - det har jeg tenkt å ha :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Eg håper at leselysta skal ta seg opp, den har nærast vore fråverande ei tid. Likar ikkje!
Har kjempa meg gjennom ei krimbok, Brødrene fra Iron Hart, og greidde ikkje å verte engasjert! Hadde gode forventningar sidan mange andre likte den....

No har eg leita fram ei bok som er heilt annleis, og som eg ser har fått gode terningkast. Håper at den kan gi ei god oppleving på lesefronten. Ensomheten i Lydia Ernemans liv
Ja, tittelen er no ikkje så oppløftande då, ser eg.....

Ha ei god helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne helga blir det m.h.t. lesing - mest fokus på Ketil Bjørnstads ferske utgivelse "Seksti tallet - Verden som var min". Det er første bind i en serie, der forfatteren i hvert bind tar for seg et helt tiår, og forteller både fra sin egen oppvekst - og hvordan samfunnet var i det aktuelle tiåret, både her til lands og utenlands. Har god erfaring med andre bøker jeg har lest av denne forfatteren. Ellers tar jeg sikte på å fullføre den mye omtalte boka "Sjarmen med tarmen" :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R