Eg vart overraska over at det var mest negativ omtale av denne boka her! Eg syntes boka er ein fin og var liten roman. Det er to livstrøytte, urbane og intellektuelle menneske som i denne boka opplever naturen sterkare og meir intenst - bl.a. gjennom ein vakker katt som kjem og går som den vil. Dei blir fasinert og glad i den sjølv om dei ikkje får klappe den. Ekteparet leiger eit anneks som ligg inn mot ein fin gammel hage. Det som skjer rundt i hagen og huset blir viktigare og viktigare for dei. Hovudpersonen leikar til og med med ein øyenstikker i hagen. Me får detaljerte og poetiske beskrivelsar av det vakre huset og hagen. Etterkvart ser dei og kan gle seg over livet rundt seg på ein annan måte enn før.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg likte også denne boken godt, en perle av en bok! Og veldig japansk. Estetisk og stillferdig men selv om mange skriver den er stillestående syntes ikke jeg det, det er mye som skjer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Enig med deg og Gerd – en rørende vakker bok jeg absolutt anbefaler! Synes du gir en god beskrivelse, TanteMamie. Takashi Hiraide forteller en fin liten historie om det som skjer når en nabokatt tusler inn i livet til et ektepar på tomgang. Her er mange gode og presise observasjoner og beskrivelser av tilsynelatende små hendelser. Om katten, livet i en gammel hage og menneskers hverdagsliv. Som du skriver, det er mye som skjer på disse få sidene. Språket er elegant, bildeskapende og med overraskende vendinger.

Jeg leste for ikke lenge siden Karel Capeks Jeg hadde en gang en hund og en katt og ble svært skuffet. Takashi Hiraide viser en helt annen forståelse en katts personlighet; dens stolthet, egenvilje og vennlighet - når det passer den. Terningkast 6 fra meg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for kommentaren din!
Ja, det er en herlig bok. Hyggelig at du også likte den så godt.
Jeg har nettopp lest "Knakketiknakk. Korte fortellinger fra Japan 1895-2012" som jeg anbefaler på det varmeste, mange av novellene har den samme stemningen som "Katten"

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila