Lesehelgen er allerede godt i gang og jeg håper dere har funnet frem minst én bok dere kan nyte.
Siste uke har det sannelig vært lesevær/regn over Østlandet, men lest så mye har jeg likevel ikke. Jeg holder fremdeles på med Please Look After Mother av sør-koreanske Kyung-Sook Shin og liker romanen godt. Jeg har dessuten begynt å bla i suksess-boka Sjarmen med tarmen av Giulia Enders. Innimellom leser jeg en del artikler i New York Times hvis journalister publiserer mye velskrevet og interessant stoff.

Ennå er det sommer og lyse tider; nyt livet og litteraturen, folkens!
God helg! :-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 33 svar.

er endelig ferdig med Bibelens verden som er en historiebok, og forteller om sal\mfunnsliv osv i den regionen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da har jeg begynt på Kurdistan stiger frem av JAN B Vindheim. Den er så ny at den ikke er registrert noe sted enda på noen boksider på nettet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Søk på Jan Bojer Vindheim, så finner du den. Virker interessant!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser The Shining av Stephen King. Finner den ikke skummel i det hele tatt, noe som er synd, men god er den likevel og jeg kommer meg fort igjennom.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

King er min forfatterhelt men synes ikke det er hans beste:/ Jeg likte filmen bedre:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Virkelig? Jeg leste boken ferdig i dag og så så jeg filmen, og syntes den var latterlig dårlig. Kanskje noe av det dårligste jeg har sett. Morsomt med ulike meninger :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jack Nicholson er brilliant som Jack Torrance. Det er det folk ikke forstår og det er ikke mange som liker gamle filmer, og skjønner at den filmen har mange undertoner:) Jeg er jo en horrorfreak og liker ikke alt av horror jeg heller, men bryr meg ikke noe om at andre ikke liker filmen:) Jeg liker den uansett:) Tror også at folk tar den altfor seriøst for det er også meningen at den skal være morsom, "useriøs".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synes ikke filmen hadde halvparten så mange undertoner som boka, og karakterutvikling var det lite av, men det er fint du og så mange andre liker den. Selv kjøpte jeg ikke helt Jack Nicholson som Jack Torrance, selv om skuespillet var bra. Synes også det var litt latterlig at de nesten ikke utforsket konseptet "shining" i det hele tatt. Hver sin smak, kommer nok ikke til å se den igjen, men boka kan godt leses om igjen, en solid femmer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og det jeg prøver å si er at selv om jeg liker filmer som The Shining, The Rocky Horror Picture show og mange andre sære filmer, er det ikke på grunn av kvaitet osv. Av og til trenger man å se tullete filmer som har mye underholding istedet kvaltitet og alt annet. Jeg sier ikke at det er de beste filmene osv, men det er filmer jeg liker fordi de er sære, skiller seg ut og underholder. Guilty pleasures, kalles det og det må være lov å ha:) Ikke alt trenger å være Oscarrelatert. Det er bare det jeg vil ha frem til:) Delte meninger er også mer interessante istedet for at man er enig i alt hele tiden:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du lest The Dark Tower av King? Har lest første bok The Gunslinger og den er meget bra og helt annerledes enn alt annet han har skrevet. Pet Sematary er og blir en favoritt, men The Gunslinger var slett ikke verst:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

King skriver jo selvsagt bedre, men boka The Shining er den jeg liker minst. Jeg liker filmen fordi den er som en parodi, og humoristisk. Det er meningen at den ikke skal være alvorlig. Jack Nicholson forandret mye på karakteren i fremhold til boka og det synes jeg ikke jeg gjorde. Jeg liker filmen, ikke fordi den er skummel, men den er festlig. Det er ikke alle som ser humoren i den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pluss at jeg liker filmer som The Rocky Horror Picture Show så jeg er nok litt sær:) Jeg ser heller filmer og ting som skiller seg ut for synes mye av dagens filmer blir fort for like og for lite utfordrende. Det er ikke noe som skiller seg ut lenger. Jeg liker ting som skiller seg ut: og sprenger litt grenser. Noen ting skal man ikke ta altfor seriøst. Det er det som er greia:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest Rom av Emma Donoghue i helga. Den var veldig fascinerende og god-vond. Jeg ble totalt fengslet. Anbefales :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den har jeg lenge hatt lyst til å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gjør det! Den blir sittende en stund, kjenner jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tenker nok det. Kjenner til plottet godt, men har ikke lest boka ennå så skal skaffe den i løpet av måneden:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har såvidt startet på Sommerboken av Tove Jansson. Veldig passende på den siste, late feriedagen her i solveggen:) Ellers har det blitt mindre lesing de siste dagene, og mer musikk og konserter på øyafestivalen.

Nyt sola og siste rest av helga! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har lest den i sommer og den ble en umiddelbar favoritt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra, har hørt mye fint om den :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest ferdig The House of the Seven Gables av Nathaniel Hawthorne og såvidt begynt på Arven etter Stonehenge av Sam Christer. På playbooks på mobilen har jeg nettopp begynt på Turned av Michelle Fox

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hei igjen.
Det har vært mye OL fokus nå, så nå har det stoppet litt opp, så de går sakte men sikkert fremover. Det har vært litt jobb innemellom. Så jeg holder fortsatt på med ""Den lille kafeen i Kabul" av Deborah Rodriguez". Får prøve å presse litt lesing innemellom.
Selvom jeg godt værvant (hardbarka vestlending) så må jeg tørre å påstå at jeg foretrekker å gå til jobb, fremfor å svømme, så for meg blir det i overkant mye regn til tider.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne helgen leser eg Den japanske elskeren av Isabel Allende. Den har jeg fått anbefalt og den virker svært lovende så langt. Ellers har jeg begynt å gå på Pokemonjakt. Det er ganske besettende, så idag har jeg gått litt over 5 km☺️ Bra å få rørt seg litt mellom leseøktene. Hi hi. Så god lesehelg til alla og god jakt til eventuelle Pokemon Go jegere;-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Enda ei uke med lite lesing så langt, så JK Stefansson er den som underholder meg med sin poetiske historie hver gang jeg får tid. Denne uka var det tirsdag kveld, 61 sider forsvant som sola for regnet :-( Better days to come :-)

Fortsatt god helg alle sammen :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sjølv er eg omlag halvvegs i den nyaste boka til Kjartan Fløgstad, Etter i saumane. Interessant lesing, sjølv om han tek opp att dei same poenga i overkant mange gangar.

Utover det så sit eg mest og ventar på at regnet kan lette litt, slik at eg kan få ordentleg kjensle av å sluntre unna ved å sitje inne og lese i staden for å gjere noko nyttig utandørs i godveret.

God Helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har hittil klart å lese 40 sider videre i "Sønner og elskere" av HD Lawrence. Ikke barebare i og med at jeg deler rom/gymsal med 24 stk 13 år ganle gutter. Er i Sandefjord på fotballcup. Mye moro, men også en del dautid.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne helga har jeg tenkt å prøve med på Stephen King faktisk. Er spent på han. Elsket filmene, så nå prøver jeg på bøkene, etter tips her inne.

God helg! ☺

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Spent på hva du synes etter hvert:o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker måten han skriver. Tror jeg har valgt "feil" bok da, litt Western dette. Lånte flere og, så blir noe grøss etter denne. Han skriver godt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den boka du har valgt deg: Revolvermannen/The Gunslinger er western, blandet med fantasy, horror, og litt science fiction. Han begynte å skrive denne serien da han var 19 år før han ga ut debuten Carrie. Jeg elsket The Gunslinger jeg da og skal lese fortsettelsen av The Dark Tower serien, men forstår om det ble for mye "westernaktig". Jeg syntes det var en kul blanding av alt. Kanskje ikke rett bok for deg, men det er om å prøve seg frem så håper du ikke gir opp forfatterskapet med det første;)

Godt at du liker skrivemåten hans. Den er unik. Håper du liker en av de litt mer grøsseraktige bøkene hans:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Liker boka da, den var bare annerledes. Jeg kjenner Stephen King fra filmene, men jeg liker denne og. ☺ gir ikke opp. Lånt flere og.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Okey, og det stemmer det, Revolvermannen/The Gunslinger fra The Dark Tower serien er veldig annerledes fra resten av forfatterskapet. Så han er en forfatter som har skrevet mye rart oppgjennom årene. Kos deg og spent på dine meninger:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her har det bare høljet ned de siste ukene og det liker jeg godt. Det har blitt meldt oppholds og sommer i neste uke, men håper det ikke varer lenge for jeg vil ha en lang høst og alt det som hører til høsten.

Jeg skal lese ferdig de siste sidene av Det er noe som ikke stemmer av Martina Haag, og etterpå skal jeg begynne på Hviskeren av Karin Fossum.

Og natt til torsdag ble jeg ferdig med Fergen av Mats Strandberg og begynte samme natt på The Crossroads av Niccolò Ammaniti, som jeg skal fortsette med.

Ellers er det en kjedelig helg i vente som vanlig, men godt man har bøker, og ikke minst filmer:)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Et forrykende vær hele uka her på denne øya i Nord-vest,så det har blitt mye lesing. Nå fant jeg ei bok hos min onkel som jeg lånte,som heter Slik var mitt Tønsberg av en Asbjørn Johansen. Dette er små stykker som han skrev i Tønsberg blad som er samlet i bok,utgitt i 1994. Det er mye fint fra min barndoms by,kjenner igjen gater og beskrivelser. Leser og koser meg og lengter litt hjem til Østlandet.
Har også begynt på Cecilie Engers bok Himmelstormeren,romanen om Ellisif Wessel,den er veldig bra så langt.
God bokhelg til alle.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa