Det går an å legge til bøker selv hvis den ikke er lagret på bokelskere.no, men går det an å legge til bøker andre har lagt til selv eller må man legge til de bøkene selv også etterpå?

På forhånd takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Når du har funnet boken trykker du på knappen der det står +Boksamling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tilleggingen av bøker er i uorden. Når blir den i orden?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eller er det bare meg som opplever det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg får bare en melding om at IT-avdelingen skal få svi for dette når jeg prøver å legge inn bøkene i bokhyllene. Er det virkelig ingen som har noe å si om det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gjeld problemet
1) å legge til ei bok som frå før er søkbar på bokelskere?
2) å registrere ei bok sjølv?
3) å legge til ei bok som andre har registrert, og som ikkje er søkbar på bokelskere?

I tilfelle 1) så la eg til ei bok sjølv for nokre dagar sidan, eg merka ingenting uvanleg då.
I tilfelle 2) eller 3) så har eg nett no ingen bøker sjølv som skal leggast til på denne måten, så eg får dessverre ikkje testa det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tilfelle 1)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg la nettopp til ei ny bok, det skjedde ingenting uvanleg når eg la den til i boksamlinga og valgte kva for bokhylle den skulle vere i.

Den opphavelege førespurnaden din er ca ei veke gamal. Frå profilen din kan det sjå ut som at du la til to bøker i går, og ei bok dagen før der igjen. Betyr det at det for enkelte bøker går greit og for andre ikkje?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det går an å legge boka i boksamlingen jeg har, men når jeg skal legge den i en bokhylle med navn får jeg denne meldingen: Ooops!
×
Klarte ikke lagre bokhylleplassering.
Det oppsto en feil på vår side.
It-avdelingen vår skal få svi for dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har som nevnt ikkje hatt same problemet. Har du muligheiter for å teste frå ein annan pc/nettbrett/mobil enn den du brukar til vanleg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser ut som det bare gjelder min pc.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Problemet er, som du sikkert har merka, og som også har vært diskutert tidlegare, at bøker ein legg inn sjølv ikkje er søkbare på søkemotoren til bokelskere. Dermed er det i utganspunktet frykteleg vanskeleg å finne fram til bøker andre har lagt inn. Men når du først finn dei, så er eg viss på at det er mogleg å legge dei til i si eiga samling.

Så, kva skal ein gjere? Det er jo litt tungvindt å bla seg igjennom boksamlingane til 30 000 bokelskarar for å sjå om dei har ei utgåve av boka ein vil legge til. Men eg testa ut ein alternativ metode som ser ut til å fungere: Google!

Berre å google namnet på boka fører truleg ikkje fram, det er stor fare for at treffet du er ute etter kjem langt nede på ei liste av hundrevis av meir eller mindre relevante treff. Derfor lyt ein gå til "avansert søk", dette valet finn ein på verktøymenyen til google (tannhjul-symbolet). Skriv inn namnet på boka du leiter etter i søkefeltet øverst. Litt lenger nede på sida er det eit felt som heiter "nettsted eller domene". Her skriv du inn "bokelskere.no", dermed blir søket avgrensa til sider som ligg på bokelskere. Eg testa dette på to bøker eg har lagt inn sjølv, og som ikkje er søkbare på bokelskere, men google fann begge to.

Lykke til!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila