Hvordan deler du inn din bokhylle? Har du mange hyller eller bare noen få? Har du bare latt alt være som det var med 200 Usorterte bøker, eller er hver bok plassert i sin egen hylle? Hvordan deler du opp? Etter forfatter? Tema? Utgivelses år? Sjanger? Hva?

Det plager meg litt at det ikke går ann å "detaljestyre" bokyllene. Jeg skulle så gjerne ha laget "underbokhyller", altså hyller i hyllene, slik at en samling av Romaner kunne vært delt inn i ulike forfattere,temaer eller tidsepoker. Da hadde det blitt så mye lettere... Eller ihvertfall mer interessant. For tiden er det bare jeg (tror jeg) som skjønner systemet i min egen bokhylle og jeg møter det samme problemet i andres hyller. Endten er det for mange eller for få. Så mitt sprøsmål blir da om det hadde vært mulig å få såklate underbokhyller, ja og da selvfølgelig om det er noen andre som irriterer seg over dagens bokhyllesystem like mye som meg? hmmm?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Jeg har drøyt 60 bokhyller, sortert etter tema og sjanger, men likevel savner jeg det å kunne opprette"underbokhyller". Spesielt innen emner som "romaner" ( eks underinndeling i norske, europeiske, asiatiske o.s.v. ...forfattere. ) , noveller, "psykologi" psykiatri" og "fra virkeligheten". Det tar ekstra mye tid når jeg må inn i en bokhylle der jeg f-eks har godt over 100 bøker og lete etter en konkret bok. Da ville det vært bedre å letet i en "underbokhylle med f-eks "bare" 15 bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er helt enig i at bokhylleinndelingen bør utvides på en eller annen måte, men vet ikke helt hvordan da. Jeg synes det er vanskelig å lage bokhyller og bestemme hvilke bøker som skal hvor sånn som det er nå... I tillegg sorterer jeg ikke bøkene før jeg har lest dem, og da blir det enda mer rotete. :P

Et forslag jeg tenkte litt på var å ha boksamlingen sånn som på "finn bøker", der man kan velge "omtalte tider", "omtalte steder" og sånn (og kanskje legge til forfattere osv, det kan kanskje folk få velge selv?). I tillegg til de vanlige bokhyllene altså. Hadde det vært en idé kanskje?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var ikke så dumt! Ihvertfall om jeg har skjønt det riktig... Du mente en "Finn bøker" søkemotor i hver bokhylle sant? der en kan søke etter forfatter, steder, utgivelsesår,tema osv.? F.eks. Andre verdenskrig, Ingvar Ambjørnsen eller Midtøsten. Det hadde vært praktisk! Noen flere som synes det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egentlig mente jeg de linkene som er til venstre når man går inn på "finn bøker", men når du sier det så hadde jo en søkemotor vært en minst like bra løsning. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ahaa! Jammen det er jo også en super løsning! :) Vifår ta det opp med staben!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bokhylletittelene dine er jo bare fantastiske (Harry Potter, yay!), men enig med deg i at det ihvertfall burde gå and å sortere inn etter forfatterer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Haha! Takk skal du ha! :) En gjør så godt en kan for å legge sitt personlige preg på tingene, selv om det denne gang neppe kan sies å være særlig personlig i og med at jeg bare er en av mange hundre tusen som har lest disse bøkene :P

Men etter å ha sett i bokhyllene mine skjønner du kanksje min frustrasjon rundt emnet underbokhyller. Ikke er det like lett å finne fram i enkelte mapper i og med at det meste kan gå under allsmaksbønner. Om jeg da hadde kunnet hatt temaer/forfattere som underbokhyller ville det sett sååå mye mer ryddig ut. Det var da min lille irritasjon for dagen :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Heilt forståeleg, det er bra å lette på trykke litt i blant. Og harry Potter er desidert noken av dei beste bøkene, uansett :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mhm! :) Klart! De bøkene har både vært inspirerende og frigjørende, ihvertfall for min del.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Først av alt: Du har herlige titler på bokhyllene dine! :)

Jeg må ha bøkene sortert, ellers får jeg fnatt. Må ha like mye orden og ryddighet her inne akkurat som i virkelighetens bokhyller, hehe. Så veldig mange kategorier/hyller har jeg ikke, synes jeg har akkurat så mange jeg trenger til mitt bruk. De er delt inn i sjanger siden jeg leser fra flere ulike sjangre.

Jeg skulle også ønske at man kunne hatt noen underbokhyller, for å kunne sortert enda bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fant dette gjennom Google enda det er 7 år sia; JEG VIL HA UNDERBOKHYLLER!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

AneKarin BergKathrineRune U. FurbergKristin F. Jørgensenrobertas draksasWenkeStjernekastThina NordtveitElin FjellheimLars MæhlumBjørg  FrøysaaAnne LisebokxlesersiljehusmorAgnethe Katarina LandreAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMichelle EngelEivind  VaksvikPirellimoiraMariarMeta ♤ Lady CimmerianMonica CarlsenEmilie Siljuberg KlevenCatrine Olsen ArnesenSunniva83Julie StensethLibrosaurus vgretemorSverre HoemBertyAjiniakraDaffy EnglundCathrine Marie HansenHildeE .Eli HagelundBoktimmyIngrid Urdal StøleBente Nogva