Jeg lo godt at 'Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant' av Jonas Jonasson. Definitivt en av de morsomste bøkene jeg har lest. Ellers synes jeg 'Bridget Jones' Dagbok'- serien av Helen Fielding var meget fornøyelig.

Håper du får mange svar på spørsmålet ditt! Jeg har gså lyst til å lese en morsom bok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Den skal jeg lese, i hvert fall når jeg hører fra deg at det er en av de beste bøkene du har lest :) Jeg har sett filmen, lo godt av denne.

Liker bøker hvor man får en god følelse av å lese den og blir "glad" i karakterene som er med.
Hvilke sjangre liker du best å lese?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å, jeg liker å lese så mye forskjellig. Veldig glad i historiske romaner, det de historiske detaljene er riktige, og romanen dikter rundt de historiske begivenhetene. Så er jeg også glad i samtidsromaner, med gode skildringer, og der du blir glad i menneskene i dem, som du også sier. Jeg koser meg også godt med en god krim, med et godt plott, kanskje et godt gys, og der du kan gjette litt på løsningen mens du leser. Dystopier kan være bra, jeg likte f.eks. Hunger Games veldig godt. Fantasy liker jeg egentlig ikke, men likte Harry Potter. En god biografi er ikke å forakte, hvis den er om en interessant person. (Hehe.. men selvbiografier er er sjelden gode... ;-))

Om jeg har hatt en periode med mye 'tyngre' litteratur, dystre romaner, skummel kirm, eller for mye fattiigdom, nød, krig og elendighet, synes jeg det kan være godt å lese chick-lit. Lett underholdning, som jeg slapper av med, og ler litt av. 'Hundreåringen' (klassifiserer ikke den som chick-lit, altså, men lettere undeholdning, det var det nå) leste jeg rett etter Amalie Skrams *Hellemyrsfolket' . Hellemyrsfolket var fantastisk, men det var veldig dielig å lese Hundreåringen etterpå :-)

I år prøver jeg meg på popsugars leseutfordring, mest for å utfordre meg selv på å lese litt andre sjangere enn jeg vanligvis pleier å lese. Merker at poesi og science fiction ikke er noe jeg gleder meg til, og den selvutviklingsboka var et slit!

Hva liker du?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva er chick-lit? Har hørt det er blitt brukt før, men har aldri fått meg til å spørre hva det faktisk er :) Ser for meg at det er "jente" bøker, stemmer det? Hellemyrsfolket, er det noe du anbefaler? Ble litt nyskjerrig på den nå :)

Jeg burde absolutt blitt med på den samme utfordringen, jeg leser nesten kun krim. Elsker krim! Akkurat nå leser jeg "Min mor har en saks i ryggen" av Unni Lindell, vanskelig å legge fra seg! Sjøwall og Wahlø er mine absolutt favoritter ellers liker jeg nordiske forfattere. Merker at jeg av og til har problemer med å leve meg helt inn i bøkene til forfattere utenfor norden, tror det er pga. stedsnavn og navn på personene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Chick-lit for meg er litt humoristiske, lettleste bøker, gjerne med en kvinnelig hovedperson, og som tar opp 'kvinneproblemer', gjerne rundt kjæreste/samliv, karriere osv. 'Jentebøker' er nok en god betegnelse ja :-) Omslagene lyser jentelitteratur, og mannen i huset løfter i det hele tatt ikke på dem :-)

Bridget Jones' dagbøker av Helen Fielding er ett eksempel. Sophie Kinsella er en annen forfatter bl.a. kjent for shopoholiker-serien. Danske Henriette Lind har skrevet 'Nynnes Dagbok' - de er også kjempemorsomme.

Det er muligens ikke helt stuerent i alle kretser, men jeg innrømmer glatt at jeg liker sjangeren. Noen ganger er det deilig å bare la seg underholde :-)

Ja, Hellemyrsfolket anbefaler jeg virkelig. Amalie Skrams romansyklus om folket i Hellemyren er kjempegod. Men dyster lesning, hard sosialrealisme fra en tid hvor man levde under andre kår enn i dag. Stor litteratur som setter seg fast i deg.

Jeg er veldig glad i krim også, og har lest mye av det. Men etterhvert så blir krimbøker veldig like. Noen forfattere går seg lett inn i spor der plottene blir veldig like, og man nærmest får en følelse av at det bare er ofrene som skifter. Jeg får litt samlebåndsproduksjonsfølelse.
Derfor liker jeg å lese litt forskjellige sjangere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He-elt enig med deg når du skriver "Noen ganger er det deilig å bare la seg underholde". At man ikke alltid trenger å vri hodet for å finne ut hvorfor, hvordan, hva eller hvem. Jeg har sett litt etter slike bøker, skal reise med hele familien (foreldre, besteforeldre, barn...) i sommer og da hadde det vært herlig å "gjemt" seg bak en bok etter en slitsom dag. Hvilken bok ville du anbefalt? :) Nå sikter jeg til chick-lit ;)

Nå har jeg ført opp Hellemyrsfolket i "Skal lese" - listen min, gleder meg!

Jeg ser hva du mener, men det er da det er så kjekt når man kommer over nye forfattere! Fryd! Jeg elsker forfattere fra Norden, Island har jeg spesielt fått sansen for! (Norge er på topp selvfølgelig).

Nå har jeg innsett at jeg bør også lese andre sjanger, derfor hyler jeg ut til dere etter tips :) Har faktisk begynt å kikke etter fantasy (?!) bøker, spennende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du har lyst til å prøve deg på chick-lit, så kan du jo forsøke deg på Jojo Moyes' bøker. Jeg synes 'Et helt halvt år' er best. Ellers er 'Shopoholiker'-serien av Sophie Kinsella fornøyelig :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Engelsk eller norsk? Tenkte å prøve meg på noen engelske bøker :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste dem på norsk, men disse er jo av engelskspråklige forfattere, så du kan jo velge å lese dem på oriiginalspråket om du vil :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei igjen :-) Hvis du ikke har lest Hunger Games- trilogien av Suzanne Collins, så anbefaler jeg den. Ikke mye å le av egentlig, men handlingsmettet og spennende så det holder! Egentlig litt rettet mot young adult, så jeg skulle lese dem for å vite hva ungdommene mine snakket om. Men jeg likte dem kjempegodt! Sjanger: Dystopi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Faktisk så leste jeg den triologien og ble positivt overrasket! Har du lest andre lignende bøker som du vil anbefale?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har egentlig ikke lest så særlig mye av denne sjangeren selv, men er for tiden veldig nysgjerrig på den. Så har en plan om å få lest noen flere selv. I første omgang skal jeg prøve meg på noen av Margaret Atwoods bøker, for har lest mange gode omtaler her inne. Hvis du søker på lister, og emneord dystopi, så finner du mange :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ble veldig nysgjerrig på både forfatteren og sjangeren du nevner :) Skal bestille noe av henne på nettet i kveld, gleder meg! Har du lest noe av henne? Jeg tenkte å begynne på "Tjenerinnens beretning".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du trenger tips til noen gode fantasy bøker, anbefaler jeg Ravneringene trilogien av Siri Pettersen, kjempefin serie! (Odinsbarn, Råta og Evna). Ellers Neil Gaiman sine bøker, og selvfølgelig Hobbiten/Ringenes Herre

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har tenkt på dem en stund nå og siden du anbefaler dem bestiller jeg dem nå! Trengte bare et lite spark bak ;) Er serien rettet veldig til ungdom?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Serien er primært rettet til ungdom, uten at det ødela for min del:-) Tror mange voksne, kanskje spesielt unge voksne, vil ha gleden av disse dersom man er glad i fantasy bøker. Håper du liker de:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg gleder meg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så bra, kos deg :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annen betegnelse av damelitteratur der mye dramatisering og overdrivelser blir brukt. Det er i hvert fall min betegnelse for chick-lit:) Og det er også som regel kvinne som er hovedperson med en eller form for krise.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete Rambøl