Veldig godt formulert innlegg , og gode poenger!

Forresten, blant alt det jeg stusser over i Rohdes innlegg er overskriften spesielt pussig: "Et terningkast kan aldri bli mer enn tilfeldig": TIlfeldig?? Tror hun faktisk at anmeldere sitter med terningen og kaster på måfå? Hun avslutter innlegget sitt (det første) på samme vis:

Jeg sitter med en terning i hånden og kaster. Får jeg seks eller en?
Et terningkast aldri kan bli mer enn tilfeldig.

Bruken av terningkast er det mange som har motforestillinger mot, men da fordi de mener det blir for tabloid, ikke fordi de tror at terningkast-oppsummeringen er tilfeldig og ikke en oppsummering av et samlet inntrykk av verket. Og så dette avsnittet, også fra det første av Rohdes innlegg:

Anmeldelsen er beregnet på publikum, vil nok anmelderen hevde. Kanskje vil avisen hevde det samme. Men er ikke faktum at anmeldelser bestilles av avisene? Til bruk i avisene. For at avisene skal tjene penger på salg. Et uventet terningkast på forsiden kan øke salget. For avisen. Og spissformuleringer selger.

Hva mener Rohde om resten av innholdet i avisene, montro? Journalistene er vel utvilsomt ansatt for å produsere stoff som får folk til å kjøpe avisene.... Burde avisene klare seg uten journalister, montro? Eller er spørsmålet om vi skulle avskaffe avisene i sin helhet, fordi de er laget for at avis(hus)ene skal tjene penger på salg?

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

svarteperPerSpelemannEli HagelundBjørg  FrøysaaRandiCathrine PedersenLibraritas vAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLindaBTonesen81Berit RAlice NordliLeseberta_23Hilde Merete GjessingBertygretemorHeidi Nicoline ErtnæsLisbeth Kingsrud KvistenDagfinn JakobsenIvar SandTove Obrestad WøienJane Foss HaugenMartaifartaAnne Lise JohannessenKarin BergLaila StenbrendenEmil ChristiansensiljehusmorBjørn BakkenIdaIngunn SIngunn ØvrebøIna Elisabeth Bøgh VigreTine SundalHarald KVioleta JakobsenNeraTorill Elisabeth RevheimJenny Dahl Bakkenella76