Klarte ikke å fenge meg denne boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Eg hadde gleda meg sånn til denne boka,for både Beatles og Bly er fantastiske bøker...Men denne kom eg aldri inni,på ein måte.Den engasjerte meg overhode ikkje,berre irriterte.Vurderer om eg skal prøva igjen,men det er da så mange andre fine bøker som bør lesast.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er utvilsomt tyngre enn Beatles og Bly, men det som fascinerer meg er at Saabye klarer å skrive en mer eller mindre sammenhengende historie til ulike lesere. Jeg leste Beatles for første gang da jeg var 12, og forsøkte Bly for første gang da jeg var 14. Beatles leste jeg minst 8 ganger til før jeg var 18, mens Bly fikk jeg ikke tak på før jeg nærmet meg 20, som også forøvrig passer med karakterenes alder.

Da jeg leste Bisettelsen, så tok det først litt tid å forstå hva den handlet om, og det tok litt tid å sette seg inn i en aldersgruppe som ligger noen år forut for meg. Men når terskelen var krysset, så var ikke romanen så vanskelig lenger. Jeg anbefaler å forsøke å lese i gjennom denne hvis man vil samle noen løse tråder fra Beatles og Bly, men den er nok ikke for alle, og mer et supplement til de to tidligere romanene om Kim Karlsen enn å være en frittstående roman, slik Bly kunne leses uavhengig av Beatles (dog ikke anbefalt) - i hvert fall slik jeg ser det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har nesten overbevist meg om at eg er nødt til å prøva ein gong til...om ei stund. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flott. Alt til sin tid. Mange ting gir mer mening etter hvert. Opplevde dette nylig med Hamsuns Markens Grøde. Ofte er det også det man må jobbe mest med som gir mest utbytte, men det kommer jo an på om man liker utfordrende litteratur, eller om det holder med historiens fantastiske rike. Saabye er jo en glitrende historieforteller, men selv har jeg fortsatt vanskeligheter med entusiasmen for Halvbroren, så det handler jo om smak og behag. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Markens Grøde er min evig dårlige samvittighet....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var synd! Jeg for min del syns den var både fengende og velskreven.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Veldig enig med deg. Bisettelsen samlet trådene, og for meg kunne den nesten ikke hatt en annen utgang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Absolutt enig med deg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild S