Det skal sies at jeg kun har lest denne på originalspråket, men snakk om humoristisk bok. Jeg har lest den ihvertfall fire ganger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Varmt og nært forteller forfatteren historien om Palls vei mot schizofreni, hans liv innenfor psykiatrien på Kleppur, og om vennskapet med andre pasienter.
Boken er gripende, smertefull og vemodig, men på samme tid som den har humoristiske elementer i seg.

Einar Már Gudmundsson fikk Nordisk Råds litteraturpris for denne boka.
Likte godt å lese denne stillferdige og poetiske boka, en bok å anbefale.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så mye forfatteren får sagt om livets og sinnets mange viderverdigheter på snaue tohundre sider i denne lille boka.

Du har rett, Karin; den er gripende, smertefull og vemodig, men den har humoristiske elementer i denne ellers nokså triste, melankolske og strevsomme fortellingen fra Island, der kulda og mørket ser ut til å dominere. For noen er livet stort sett enkelt og greit, mens for andre er livet en kamp og en uforståelig smørje, der man stadig går seg vill og strever med å finne mening.

Scenen der tre av beboerne på sinnsykehuset Kleppur får permisjon for å dra i begravelsen til vennen Pétur, er et av mange små høydepunkt i boka. Óli, Viktór og jeg-personen Páll blir vist tillit av psykiateren Brynjólfur og får lov til å delta i begravelsen uten å ha følge med en ansatt fra Kleppur. Men de tre vennene deltar ikke i begravelsen. Istedet drar de på en fin restaurant, og spiser et dyrt og eksklusivt måltid på sinnsykehusets regning. Et fornøyelig lite kapitel, der Péturs selvmord blir feiret på ettertrykkelig og anstendig (og kostbart) vis.

Ja, denne boka burde flere få med seg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, mange flere bør få med seg denne lille perlen. Det var en stor positiv overraskelse å lese den. Det er så herlig å komme over slike bøker ved en tilfeldighet, slik jeg gjorde det med denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er morsomt å få tak i slike ukjente bøker. Jeg fant den også tilfeldig på tilbud for bare 25 kroner. Har aldri vært borti forfatteren før, så tok en sjanse på at den var lesbar. Har ikke angret et sekund på det!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

AvaGladleserTove Obrestad WøienStig THarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindusBjørg Marit Tinholt