Hva er det som skjer mellom meg og Michael Connelly? I lange tider hadde jeg ham sittende på pidestallen, - men etter de to siste bøkene av ham unnagjort er det ikke mye igjen av den storslåtte glansen og den høye aktelsen. JO, minnene om de uovertrufne bøkene Echo Park, Den andre siden av loven, Det femte vitnet, Utenfor loven og Knokkelbyen vil bestå lenge. Det er helt sikkert.
Men så, den nest siste boken lest av ham: Angels Flight ble etter hvert en langtekkelig affære, dessverre. - Altfor lenge dette surret ved denne taubanen, ja, i det hele tatt.....Så var det over til Malstrøm: Storyen, enda engang, står og spinner, med noen trøttende sekvenser.
Noe som er faktisk veldig ulikt Connelly. Hvor ble det av de raske sceneskiftene, rundt omkring med bil på ulike adresser i L.A.-området, spennende karakterer som dukker opp. Angels Flight ble for stasjonær, Malstrøm skulle hatt en skarpere begynnelse, noe mer distinkt. Denne rytmen og dette heseblesende, antar jeg, - som i de nevnte vellykkede eksempler ovenfor - mangler ved disse to siste - mener nå jeg da, og dermed ender jeg med å si at jeg er usikker på om Malstrøm kan anbefales videre.

Det hadde vært artig å høre fra andre M. Connelly-fans om hvordan dere vurderer bøkene hans. Favorittene - event. de som skuffet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Stig TReidun Anette AugustinAvaGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindus