Leseåret 2016 har begynt litt svakt for min del, en toer, en treer, tre firere og endelig en femmer. Den går til Ingebjørg Berg Holms Stjerner over, mørke under . En god historisk krim, både språklig og innholdsmessig. Ligger ute på bibliotekenes e-bokutlån for de som måtte være interessert.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 26 svar.

Washington- dekretet av Jussi Adler-Olsen
Veldig god! Og såpass "murstein" at den varte ett par tre dager.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I Januar har jeg lest 6 bøker og masse fanfiction. 3 bøker hver på fire og fem, den beste på femerne blir nok Julen - i norsk og utenlandsk tradisjon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste bare en bok i januar, så den beste må da bli Anne Holt - Offline. Helt grei krim.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Fugletribunalet" av Agnes Ravatn. Spennende handling fra start til slutt. Godt språk. Vanskelig å legge fra seg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det har vært flere gode bøker i januar, men den beste er uten tvil Mighty Be Our Powers How Sisterhood, Prayer, and Sex Changed a Nation at War av Leymah Gbowee.
Dette er en inspirerende bok om hvordan helt vanlige kvinner kan påvirke verden rundt dem om de står sammen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mormor danset i regnet av Trude Teige. Ingen tvil :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tenkte på deg før idag, og lurte på om du hadde glemt månedens bok, haha...

Den som går av med seieren i januar er Siri Pettersen med Råta. Skamkosa meg med boka!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den beste boka eg las i januar var Sekstitallet av Ketil Bjørnstad. Hyggelig og interessant å gjenoppleve hendingar frå det tiåret. Bjørnstad skriv også humoristisk om barndommen sin.
Ei anna god bok var Timen før midnatt av Ida Simons.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Januars lesing for meg er tradisjon. Jeg leser de bøkene jeg fikk som gave i anledning forrige års jul.
1) THE CATCHER IN THE RYE av J.D.Salinger en god lese-opplevelse som jeg er glad jeg fikk på originalspråket i det jeg tror det er en bok som er vanskelig å "oppleve" i oversettelse som giveren sier. likte den svært så godt. Herlig driv.
2) STONER av John Williams , For meg en sjelden god bok, som jeg skrev en slags omtale om.
3) HAIMENNESKET av Hans Olav Lahlum. En god gammeldags krim som falt i min smak så absolutt.
Og: LANDSKAPER FRA DØDENS METROPOL av Otto Dov Kulka , en meget sterk bok, en bok som vil sitte i meg og som jeg egentlig aldri vil bli helt ferdig med.

Hyggelig, gretemor, å få delta i en spalte som handler om bøker på disse sidene ,nå for tiden.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Det stod mellom 3 bøker. Silo av Hugh Howie, Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug og Metro 2033 av Dmitry Glukhovsky.

Etter nøye vurdering tror jeg Silo av Hugh Howie stikker av med seieren :-). Metro 2033 får en 2. plass pga. genial avslutning.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå er ikke lesing av kokebøker en øvelse jeg bedriver så ofte, men i januar har jeg både lest og smakt på oppskriftene i Hugh Fearnley-Whittingstall's kokebok River Cottage Veg Everyday.
Vegetarkokebøker har jeg lest og brukt flittig i flere tiår - og denne boken føyer seg inn i rekken som en av de bedre.
Velbekomme!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For mitt vedkommende må det bli Dickens Store forventninger og Hanna Kvanmos Dommen. Begge var utrolige å lese,men helt forskjellig,selvsagt.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Oppsummering for januar: To treere, to firere og to seksere. Høyeste karakter til to meget forskjellige bøker: Under gullregnen av Marie Hamsun og De fem årstidene av Gaute Heivoll. Det blir neppe toppkarakter til Karen Blixen, kjenner jeg på meg. Den går tungt og trått, dessverre!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Meget god start på leseåret 2016 for meg! Lest fem bøker og gitt tre 6-ere og to 5-ere.

Britt Karin Larsens: Før snøen kommer, Det synger i lauvet og Slik treet faller ligger alle høyt. Om det er mulig å rangere disse, grep Før snøen kommer meg aller mest (riktignok leste jeg mesteparten i julen, men ferdigdatoen ble i januar :-). Det synger i lauvet synes jeg var en anelse svakere enn de to andre.

Høyt ligger også Sidsel Wolds Landet som lovet alt, Min israelske reise.

Jeg hadde stor glede av Bulgakovs skrekkvisjon: Fatale egg. Et lite skritt i retning av å lese mer fra Min russiske skattekiste (Jeg har nå lest flere enn da jeg satte opp denne listen.)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Laber start på 2016 her også - har blitt 3 treerbøker, og det har vært veldig kjedelig. Så beste boka i januar ble Karin Fossums Helvetesilden, som jeg likte godt og ga en femmer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Min beste bøker i januar er uten tvil Harpesang av Levi Henriksen Hadde også stor glede av å lese Huset ved bredden av Jurij Trifonov.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Levi Henriksen er en særpreget stemme i litteratur-Norge. Jeg trives også med både personene og landskapet hans!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Januar har vært en god lesemåned for meg, hvor egentlig alle jeg har lest har falt i smak. Tror de to favorittene er Odinsbarn og De usynlige. Begge flotte bøker, men selvfølgelig to vidt forskjellige sjangere. Det beste er at begge har oppfølgere, så da vet jeg at jeg har flere gode opplevelser i vente:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg hørte Den Sommeren Pappa Ble Homo på lydbok og elsket den. Hysterisk morsom, tror lydboka må være mye bedre enn selve boka, da den er lest av forfatteren på dialekt og det blir liksom ikke det samme i bokform.

Ellers så likte jeg The Girl With All the Gifts, som vi leser i den dystopiske boksirkelen, veldig godt. Jeg har skrevet en omtale på bloggen min (engelsk).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har hatt en god lesemåned, det er vanskelig å bare velge en, men de jeg har som favoritter i januar er "jeg er pilgrim av terry hayes" & "ektemannens hemmelighet av Liane Moriarty". Likte også "den som elsket noe annet av Karin Fossum"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg er enig i at 'Stjerner over, mørke under' er ei god bok!
Januar vart ein fin lesemånad for meg. Eg gav terningkast 5 til halvparten av dei ti bøkene eg las:

  • Min mor har en saks i ryggen av Unni Lindell: Ei grøssande god samling noveller.

  • Morder uten ansikt av Henning Mankell: Den fyrste boka i Kurt Wallander-serien, gjenlesing av boka frå 1992. Tematikken; framandfrykt, rasehat og grådigheit - er framleis aktuell.

  • Kvikksand av Henning Mankell: Utkom på norsk etter at forfattaren døydde. Filosofisk og sjølvbiografisk, ei bok til ettertanke.

  • Landet som lovet alt - min israelske reise av Sidsel Wold. God og grundig sakprosa, med ein personleg vri.

  • I all evighet av Ken Follett: Omfattande, detaljert, storslagent, spennande, interessant. Men eg er glad eg er ferdig - boka er med sine 1100 sider altfor lang.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det må bli de tre novellene jeg har lest så langt i debutanten Hanna Dahls, Rønneimiperiet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Januar har vært en god lesemåned for meg og jeg har problemer med å velge mellom The Winter War av Philip Teir (enda) en fantastisk finsk roman og Rød Kjærlighet: en østtysk familiehistorie av Maxim Leo.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har hatt en god start på leseåret, og synes som vanlig det er helt umulig å velge bare én bok.

Den beste romanen må bli Suttree av Cormac McCarthy, en strålende bok om outsidere og det å leve på kanten av samfunnet i 1950-årenes USA, men som også rommer mye og varm humor.

Den beste novellesamlingen er verre, men tror det må bli de åtte novellene i Letter from Casablanca av Antonio Tabucchi, en av mine definitive favorittforfattere, i sterk konkurranse med Bonnie Jo Campbells American Salvage – mer amerikansk tristesse, men her fra vår tid :-), som var en av finalistene til National Book Award for skjønnliteratur i 2009.

Jeg ga alle tre en femmer på terningen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Helt i starten av januar lese jeg Linn Ullmann: De urolige - Det er vel det beste jeg leste i januar.
Omtalt i bloggen

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det blir nok Sigurd Hoel sin Syndere i sommersol, med hårfin margin over lesesirkelboka Middlesex

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieKirsten LundGunillaRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyemgeIngunn SLilleviTurid KjendliePiippokattaStig TPirelliAnne-Stine Ruud HusevågTine SundalLailaMarteAmanda ATanteMamieElinBeReadninggirl30FarfalleEllen E. MartolJulie StensethBeathe SolbergMonica CarlsenRandiAHege H.siljehusmorTheaflaTore HalsaTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland Skjeggerud