Jeg tillater meg å innlede min omtale med vår felles venn Quijote som skriver dette om denne boken:

"Stoner var faktisk (nesten) så god som reklamen ville ha det til. Fleire har sagt at historia om Stoner blir fortald lågmælt - ja, men også intenst, og det er vel dette som gjer at ein lyt ta fram klisjeen om at ho er så vanskeleg å legge frå seg. Sjeldan har eg opplevd at språk, handling og tematikk kler einannan så godt og går opp i ein nesten suggererande syntese. Romanen er meisterleg komponert; replikkar frå den fyrste delen får meining utover i boka og er med på å konstituere det universet som handlinga utspeler seg i. Eg kan forresten ikkje hugse å ha lese ei så god skildring av å døy som her."

Dette fant jeg var som om jeg selv skulle skrevet det. Bare at jeg kunne ikke formulert meg slik på nynorsk.
Det jeg vil legge til for egen del: For meg ble dette en trist bok. Men ved ettertanke: Hvor mange er det som har et vellykket liv fullt ut. Kanskje det er kun "heltene" i romaner av denne art som fremstår som enere. Men , hvor mange tapere er der egentlig i massen av mennesker, og gjennom historien, til alle tider. Slitere som står på og kanskje aldri- hverken i eget lys eller omgivelsens skjær - er noe som helst. Stoner er tydeligvis en meget god lærer , kanskje for god, slik at han gjør andre lærer til fiender? Misunnelse synes å være tydelig tilstede her. Og lykke? Jo, hovedpersonen hadde jo virkelige lykkelige øyeblikk , selv om dette -særlig i sin samtid- var en vederstyggelighet- fordi han måtte begå utroskap for å oppnå det. Tror ingen likevel vil dømme, enn si fordømme ham for det, slik livssituasjonen han var. Boken virket troverdig og mange vil kanskje savne at hans motstander på Universitetet fikk et nederlag. Dette skjedde ikke, en hver forfatter måtte vel finne det fristende. Å gi Stoner en oppreisning. Det gjør den for meg enda mer troverdig. En bok jeg vil huske og som jeg faktisk hadde vanskeligheter med å legge fra meg. At forfatteren kjenner miljøet på slike universitet godt, kommer ikke som noen overraskelse. Jeg ga den en 6er.
Kunne ikke annet.
NB: Jeg kunne ikke kommet i gang med denne omtalen, hadde det ikke vært for Quijote som jeg har sitert innledningsvis. La det være sagt.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Har hatt lyst til å lese den lenge:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kan ikke tro annet, Rufsetufsa, at også du vil like denne. Har jo fulgt med på dine omtaler og vet du er en som liker å lese. Ikke så mange bøker du velger blant de jeg har lest- til nå. Men akkurat denne tror jeg nok at også faller i smak hos deg. Venter i så fall spent på din omtale av den.
Jeg synes du skriver gode omtaler, la meg nytte anledningen til å si deg det. Takk for respons.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk for fine ord, Rolf. Selv skjønner jeg ikke at folk orker å lese omtalene mine fordi jeg synes jeg skriver så kjedelig. Så hver gang jeg ser over korrekturfeil så kjeder jeg meg i hjel:)

Har hørt mye om boka Stoner og har veldig lyst til å lese den. Så jeg får bestille den og lese den i januar:) Så takk for at du påminnet meg om boken.

Ps: Du er ikke så verst til å skrive omtaler selv heller da:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for fin tilbakemelding. Ønsker deg lykke til med Stoner. Tror den vil bli god lesning for deg. Og: Hold fram med dine omtaler. Kjedelig blir du aldri.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt å vite at jeg ikke kjeder dere i hjel:) Skal bestille boka og jeg får den nok ikke før neste uke,så skal begynne med den så fort den kommer i posten:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan ikke forstå at du kjeder noen som helst, Rufsetufsa, snarere tvert i mot !

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er en eksepert til å kjede meg selv forderva så da er jeg forundret over at jeg ikke kjeder dere også, hehe:) Men godt å vite at jeg ikke gjør det,da:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa