Etter å ha hatt en god opplevelse med Latours katalog tidligere dette år, gikk jeg rett ut og kjøpte denne boken, Jeg skal vise dere frykten (2008),som hevdes å være en oppfølger til Latours katalog. Og jeg ble ikke skuffet. Frobenius skriver på en innsiktsfull og besnærende måte. han klarer langt på vei å parafrasere det Poeske språket og det tematiske inn i sin egen stil, og han levendegjør Poes, særlig, lyrikk, gjennom måten han siterer tekstene på. Dessuten er Jeg skal vise dere frykten skrevet på en slik måte at det tematiske vises godt på diskursnivået, gjennom hovedpersonen Poes stadige mentale og fysiske forfall, som illustreres gjennom de drømmende passasjene, og Poes tanker når han er alkoholpåvirket.

Romanen er ikke like gjennomført, rå og velskrevet som Latours katalog, selv om Frobenius virker å ha minst like god greie på forfatterskapet til Poe som han har på Andreas Veaslius og anatomi. Uansett gjør den nitidige "researchen" og den historiske konteksten bøkene interessante. dessuten er krimelementene med på å gjøre romanen lettleste. Dette var moro, og flere bøker av Frobenius skal leses de neste årene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Jeg har akkurat lest ferdig denne boka. Jeg hadde ikke lest noe av Frobenius tidligere og hadde derfor ikke egentlig noen formening om hva jeg kunne vente meg. Men jeg likte den godt,den var interessant og godt skrevet blant annet på grunn av de ulike perspektivene :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat begynt på denne boken. Lest en 100 sider bare, men den traff meg rett i hjerte fra første side. Er igrunn storfornøyd allerede. Om jeg vil gi den en 6'er i terningkast trur jeg ikke, for i bunn og grunn er den ikke av de type bøker jeg pleier å lese og pleier å elske. Men jeg angrer ikke på at jeg kjøpte den i hvertfall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er definitivt en bok du bør lese, ja. Og det er mye bra i den, særlig i det formmessige. Og om du ikke normalt liker denne typen bøker, så er det kanskje verdt å lese noen lignende etter denne? Det tro i det minste jeg. God fornøyelse

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må si jeg ikke ble overbevist av Jeg skal vise dere frykten (som jeg må innrømme var mitt første møte med Frobenius). Muligens fordi jeg elsker Poe i så stor grad at å skulle lese noe OM ham som ikke er 100% historisk korrekt automatisk gjør meg noe skeptisk :p Men etter å ha lest Helvetesfabel seilet Frobenius opp som en av mine favoritter, han har virkelig en edge til det han skriver som dessverre så altfor mange mangler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er langt på vei enig, selv om jeg ikke er en enorm Poe-fan. Men det gjør samtidig muligheten til å lese boka større, vil jeg tro. Jeg er glad i språket til Frobenius, og ærligheten, det nærmest naturalistiske, i beskrivelsene hans. Men det er ikke den beste boka jeg har lest, og det finnes mye utrolig god litteratur skrevet av norske samtidsforfattere med mye av det samme språket, og samme måten å beskrive virkelighet på. Tore Renberg (tidlig), Kyrre Andreassen, Lars Ramslie (særlig UglyBugly) og Levi Henriksen er alle skittenrealistiske forfattere som langt på vei overgår det jeg (så langt) har lest av frobenius. Men jeg skal lese Helvetesfabel da du anbefaler den

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg innrømmer glatt at jeg generelt har liten kjennskap til norske forfattere (noe jeg jobber aktivt med å endre på). Godt at jeg nå har noen flere navn å huske på når jeg besøker biblioteket :) Det skal være sagt at få jeg har snakket med setter spesielt pris på Helvetesfabel, men den matchet humøret mitt perfekt når jeg leste den. Sånt setter jo alltid sine spor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så flott at du liker Frobenius. Han er en av mine største favoritter av norske forfattere. Etter å ha lest Latours katalog, kastet jeg meg over resten av forfatterskapet. Han skulle ha hatt Brage-prisen for Jeg skal vise dere frykten:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Langt på vei enig, Sturla, men jeg kan ikek framheve han som en av mine favoritter riktig enda. Må nok lese mer enn en bok først. Har du noen forslag? Dessuten; Poe. Hva bør man lese som en inngang til forfatterskapet hans?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingDemeterTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandLars Mæhlum