Da er det tid for siste lesehelgen i dette året. Julekvelden er vel overstått og freden har forhåpentligvis senket seg. Kanskje blir det litt tid til å lese også.

Idag skal jeg fullføre Citizen Jane av James Dalessandro. Dette en sann historie om en dame som går fra å være et uvitende offer til å bli en talsperson for tusenvis av ofre. Veldig inspirerende historie. Neste bok er også fra virkeligheten, A very Fine House A Mother's Story of Love, Faith, and Crystal Meth av Barbara Cofer Stoefen.

Ønsker dere en fortsatt fin romjul :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 17 svar.

HAR begynt på Åpent sinn eller høl i hue. som omhandler litt psaudovitenskap kontro ondtlig vitenskap osv. artig, men en del pussigheter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siste helga dette året leste jeg ferdig Istvillingene, merkelig bok! Og Gutta i trehuset med 65 etasjer, disse er bare helt fantastiske! Alle trehuset-bøkene. For barn da, men jeg koser meg jeg og.

God jul videre! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I går kom jeg hjem til meg selv etter å ha vært hos foreldrene mine i noen dager og feiret julen:)

Og bøkene jeg leser i nå har ikke forandret seg siden sist helg for i de siste to ukene har lesingen generelt gått litt trått av en eller annen grunn, men det har skjedd før. Det er sånt som skjer, så jeg leser fortsatt Himmelfall av Kari F Brænne, og Fjellets skygge av Gregory David Roberts.

Blir nok ikke ferdig med noen av disse i helga fordi den ene boka er på over 700 sider og den andre er på over 800 sider. Men det gjør ikke noe. Jeg har all verdens tid, og noen bøker trenger ekstra tid så det får bare ta den tiden det tar:)

En god romjul til deg også og dere andre:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg les framleis i Kaldere mot natten - som forrige helg, som lydbok har eg krimnoveller av Unni Lindell; Min mor har en saks i ryggen og i tillegg les eg sakprosa; Havboka eller Kunsten å fange en kjempehai fra en gummibåt på et stort hav gjennom fire årstider av Morten Strøksnes.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser : Broderskapet av John Grisham, blir jeg ferdig med den fortsetter jeg med : Kongen av tort og svie. Nå har jeg snart lest like mange bøker som i 2014. Kanskje jeg klarer det, men det er ikke mange dagene igjen av året nå. Fortsatt god jul til alle bokelskere og et riktig godt nytt år!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sjå der, ja, helg midt i helga, på ein måte.

Det har vært lite lesing inn mot jul, eg har nok latt meg prege av førjuls-stresset i større grad enn eg liker å innrømme. Men i dag har eg stort sett ikkje gjort anna enn å plante raua godt nedi lesestolen. Blei ferdig med Ragnar Thorseth sin bok om Saga Siglar i dag, og så harva eg igjennom ei gamal vitsebok, Norske smil, av Herbjørn Sørebø og Audin Hetland. Nett no sit eg med Jobb med gjeterhunden, må ha litt påfyll av teori før treninga i morgon.

Vidare har eg tatt fram ei brasiliansk bok, Segundo eu me chamo Antônio, som er den andre boka med drodlerier av Pedro Gabriel. Eg likte den første godt, så det er lov å håpe på at denne også blir ei fin oppleving. Lesesirkelboka Middlesex har eg også framme, det blir nok eit stykke ut i januar før eg blir ferdig med den. Kanskje innan fastsett leseperiode?

Framleis god jul, og godt nytt år til alle!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har så vidt kommet i gang med Døde sjeler av Nikolaj Gogol og leser Ungen av Oskar Braaten innimelom. På øret har jeg Viveca Stens I natt er du død. Har få planer for julen, så jeg regner å få masse tid til lesing.
Jeg vil gjerne benytte anledningen til å takke for alle bokomtaler og kommentarer i året som har gått. Jeg har hatt mange gode leseopplevelser på grunn av deres innspill. Har nettopp lest ferdig både Jeg er Pilegrim og Tanta Pose etter anbefalinger/tråder her inne. Så glad for at dere finnes! God Jul!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

God jul og endelig helg vil jeg si. Det har gått i ett den siste måneden, så føler at jeg har gått glipp av de siste helgene. Holder fortsatt på med Middlesex. Liker den godt, men det går ikke så fort fremover. Ellers ser jeg at jeg ikke klarer å fullføre Popsugars Reading challenge 2015, men det gjør ikke noe. Jeg har hatt så mye moro med å følge den lista og det har gjort at jeg har lest andre bøker enn jeg ville ha gjort i år. Fortsatt god romjul:-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fortsatt god jul til dere alle!

Jeg vet ikke om jeg orker å lese noe som helst, jeg tror jeg er "samfunnstrøtt" (jeg er lei innvandringsproblematikk, som stadig dukker opp i alle medier straks man er "på", men som er sååå politisk korrekt akkurat nå…) og ønsker meg fred fra alle saker som ber meg ta stilling til alt mulig rart. Hva leser dere når hjernen trenger noe lett å tygge på? Har dere tips? Helst ingenting politisk, samfunnskritisk, og for all del ingen rosa bøker… :-P

Ren og skjær underholdning, uten at det krever så veldig mye fra meg, det hadde vært noe! Jeg må virkelig si jeg går på tomgang! Puuhh
Også så masse jeg egentlig har å lese på...

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Å gå trett iblant i perioder er nok ganske
alment menneskelig -- media-mas og masse masemedia..

enda "samfunn" egentlig var ment å bety noe
mer fortrøstningsfullt:
'de vi har samfunn med' skulle bety, de som
er på vår side.
Like fult, er vi ikke "sosiale nok", da er vi fort
utvotert - nærmest småforbryterske.

Feilen er kanskje ikke "for mye samfunn" men for mye
misbruk av de antatt felles innretninger og skikker..

vi kan trøste deg med å peke på de som har det enda
verre enn oss:
Skjult kynisme innbakt i virkemåtene hos Glitterborg
narcissianske selvmålssamfunn,
fører til enda skjultere utslått-symptomer,

depressive reaksjoner. Endatil hos
folk som har vist god bæreevne, hva vi kunne se.

Konstruktivt skulle det være helt mulig å komme
dilemmaet i møte, på den frivillige banehalvdel.
Nettopp der engasjementene kan deles, og den enkelte
bli tatt på alvor med sitt. Bare ikke de monterte
strukturer blir gjerder, umuligheter og trange penge-
b[et]ingelser påtvinger usaklig tvang -

kan den hjemløse Frivilligheten finne sitt ansikt?

Hun er visst innsatt som kommunal bytting, noe kommunen
sitter på - den har byttet ifra seg endel ansvar.
FellesISskapet har selv sin pasienthistorie, kan bli sin
egen gjøkunge - på en måte.
Vi blir fremmedgjort og endringsledet inn i det patologiske
og ISolerer oss ufrivillig av liksom fri tvang.

Stakkars de engasjementer som bare blir merkevare og
formsaker, prateplater.
da går det med så mye tvang til å drive frililligheten,
og for mye kunstige søte- og bløtemidler.

Folk får helt feil inntrykk av hva hun heller kunne
settes til, noen utvikler allergisk nedkjempereaksjon
bare navnet nevnes.
"Men vi skal smile dem alle herut.."?

Kong Harald anbefalte 'den gode samtale' ifjor ved
disse tider - kanskje fungerer det også for småfolk..
bedre enn å stupe inn i mer kakofon underholdningsfoss ?

temautvikling pågår, hold ut

ståkende 'masemedia', et våpen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Donald Duck eller andre tegneserier hvis jeg trenger noe lett jeg. Eller noe litt morsomt, f.eks Arto Paasilinna eller Erlend Loe.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg ble veldig glad da jeg fant Stoner av John Williams i bokhylla hjemme på juleferie. Så koser meg med den, virker som alle lovprisningene holder ord.

Fortsatt god jul :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har planer om å lese Stoner i løpet av 2016.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er så fin!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg begynte på Reiser i evigheten tidligere idag, og regner med å veksle den med Victorian Christmas Book og The World's Worst Movies i løpet av helgen. Har vunnet en bok på Fredrikstad biblioteks julekalender og skal ned og hente den på mandag. Rettelse: pga kort åpningstid (10-16) og sport på tv henter jeg ikke boka før på nyåret.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå har jeg bare noen få sider igjen av Samtale Ventar av Marit Eikemo, ei flott bok om en kvinnelig dialektforsker på oppdrag i Einvik. Småbyen Einvik har en del felles trekk med Odda, kanskje ikke så rart siden Marit kommer herfra (bor i Bergen). Et interessant persongalleri hvis historier blir malt fint utover side for side. Anbefales! Terningkast 5, og jeg er nærmere en 6er enn en 4er. PS: Omslaget er forferdelig kjedelig, kunne funka bedre med friskere farger!

I morra er det Børli-time. Uttales Børli-taim ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ferdig med Somerset Maughams Livets lenker nå,det var en god leseopplevelse. Har gått over på Charles Dickens' Store forventninger nå, så det blir romjulas lesing for meg,kanskje langt inn på nyåret også. Innimellom leser jeg pave Frans' miljøencyklika Laudato si' så da regner jeg med å ha lesinga klar framover.
God jul og romjul til alle bokelskere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Brit HonningsvågBjørg Marit TinholtKarin BergDemeterTine SundalSigrid Blytt TøsdalJohn LarsenTor Arne DahlRune U. FurbergAlice NordliAnn ChristinLeseberta_23BertysiljehusmorStig TBjørn SturødMonica CarlsenInger-LiseGrete AmundsenKjell F TislevollTorill RevheimLisbeth Marie UvaagMarianne MHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly Duck