Da er julen rett rundt hjørnet og det må helgens bok reflektere. Her blir det den faste favoritten A Christmas Carol av Charles Dickens lest rett før jul hvert år. Jeg leser også denne helgen John Wayne Gazy Defending a Monster av Sam L. Amirante og Danny Broderick. Dette er en fascinerende bok skrevet av forsvareren til en av USA's verste seriemordere på den tiden.

God helg og god førjulshelg!

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Leser fortsatt boka HB en destillert norgeshistorie og der er det mye rart. Bor i Levanger, og det står et helt kapitel om himkoken oppi Verdal...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er rart dette, som julekvelden på kjerringa gir meir og meir meining dess eldre eg blir. Dermed vert det òg hakket mindre boklesing i adventstida enn tidlegare - ikkje so mykje knytt til juleførebuingar (slik overlet eg enno til mamma), men desto meir til innspurt på jobb. Dermed går ein del av denne helga òg til å lesa elevane mine sine meisterverk, framfor andre litterære perler. Men eg les jo alltid eit eller anna, og no driv eg med novellesamlinga Ambulanse av Johan Harstad. Eg har hans Buzz Aldrin som ein av mine favorittar, men har aldri komme i gang med forfattarskapen elles. Ambulanse gir meg fornya lyst til det. På øyra har eg Outlander av Diana Gabaldon - og eg nærmar meg endeleg slutten... I går morgon, då eg hadde stå-opp-vegring, plukka eg dessutan fram neste bok i bunken, eit impulskjøp frå ca ein månad sidan. Den heiter Dream London, og er ei fantasy-aktig bok av ein Ballantyne.
God 4. søndag i advent, alle saman!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I dag er det svartsøndag og jeg koser meg med morgenkaffen. Jeg vet ikke hva det er med meg og varme drikker, men klarer å ha i meg både kaffe, te og kakao i løpet av en dag hver dag:) Drikker kaffe mest av alle disse, men drikker også gjerne te og kakao i løpet av dagen:)

Og julepynten er på plass, og julegavene er jeg endelig ferdig med. Så nå er det ikke noe som mangler før jula begynner for fullt.

På fredag ble jeg ferdig med Steady av Jarle Sten Olsen. Og i går begynte jeg så vidt på Himmelfall av Kari F. Brænne som jeg skal fortsette med. Jeg skal også lese videre i Fjellets skygge av Gregory David Roberts. Så flere bøker i helga rekker jeg nok ikke.

A Christmas Carol har jeg ikke lest ennå. Har den på norsk i en av hyllene mine, men vurdere å bestille den engelske utgaven til jul neste år. Enkelte historier og bøker vil jeg helst lese på engelsk. Det er også en fin historie:)

Og seriemorderen John Wayne Gazy har jeg hørt mye om. Leste om seriemordere før i tiden, men ikke så mye av det nå, så det må jeg gjøre noe med. Seriemordere er fascinerende og jeg liker å se på programmer som omhandler krim fra virkeligheten. Det er spennende:)

God førjulshelg til deg også:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg les - så sakte eg kan, for eg vil gjerne at leseopplevinga skal vare lenge - Britt Karin Larsens siste bok i Finnskogserien; Kaldere mot natten.
Som lydbok har eg krimromanen Kistemakeren av Frode Granhus. Når den eg "ferdighøyrt" har eg neste lydbok klar: Dickens' En julefortelling.
Eg set pris på variasjon.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg holder på nå å lese ferdig Sorte hull og kosmiske tidsreiser av Johannes von Buttlar og etter den starter jeg på Reiser i evigheten av samme forfatter i serien Det ukjente. Fikk lyst til å lese flere av de bøkene igjen, har 4 fra biblioteket hjemme for tiden og har reservert 2 til.

I tillegg skal jeg lese ferdig Masters of Horror som jeg skal beholde når jeg er ferdig med den. Den gir en kort presentasjon av skuespillere og opphavsmenn bak klassiske skrekkfilmer.
Skal muligens også lese Jeg, Hårek som jeg kjøpte meg nylig på QXL.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes adventstiden har gått så utrolig fort i år, bare to dager igjen på jobb så har jeg juleferie. Det har blitt mindre tid til lesing enn ønskelig, men jeg har hatt litt tid til å høre på lydbøker samtidig som jeg har holdt på med andre ting.

I går avsluttet jeg Svar hvis du hører meg av Ninni Schulman. Jeg har hørt alle hennes tre bøker denne høsten/vinteren, og hun har blitt en av mine favoritter blant krimforfatterne. Gleder meg til hun kommer med ny bok på nyåret.

I dag har jeg begynt på Tysteren av Jan-Erik Fjell. Boken ble belønnet med Bokhandlerprisen i 2010. Fjell var da den yngste forfatteren som noen gang har fått denne prisen. Jeg har kommet et lite stykke ut i boka, og må si at jeg liker den godt så langt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det blir A Christmas Carol av Charles Dickens her også, riktignok på lydbok. Kommer nok også til å lytte til hans The Chimes før jul.

På øret har jeg også Eventide av Kent Haruf, oppfølgeren til Plainsong, som jeg leste tidligere i høst, og kanskje blir det også en fortelling eller to i The Collected Stories of Lydia Davis, som jeg har holdt på med en stund.

På E-bok fortsetter jeg med bøkene jeg begynte på forrige helg, A school for Fools av av Sasha Sokolov og Planen av Morten Pape. To svært ulike bøker, men så langt liker jeg begge like godt.

Riktig god førjulshelg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har ingen julefavoritter i hylla. Men jeg har en idè om å lese en biografi om Hans Børli denne jula og da vil det være naturlig å ha Børlis samlede dikt som attåtlektyre. Det blir kooooos ;-)

Akkurat nå leses Samtale Ventar av Odda sin egen Marit Eikemo. En knallstart så langt!

Ei god førjulstid til alle; ikke stress dere i hjel, da folkens :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg er igang med Svart sti av Åsa Larsson denne helga. Godt å lese litt igjen. Egentlig masse igjen før jul, men den dagen kommer uansett. :)

God helg! :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Også her er Dickens julefavoritt nr 1! Men, om han blir leita fram i år, det gjenstår å sjå. Her hos meg er det for tida noko kaotiske tilhøve, og finn lite ro til å kose meg med ei bok. Har no uansett leita fram Mårbackatrilogien av Selma Lagerløf, og håper at den kan gi nokre gode stunder.
Nyttar høvet til å ønske God Jul til deg og alle andre bokelskere! :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg har lånt en gammel utgave av Tante Pose som julelektyre, men synes at Jeg er Pilegrim er så spennende at jeg som oftest velger å lese den isteden. Jeg plages også litt av at "tidstyver" som Wordfeud, Herreavdelingens juleverksted og TV-opptak fra BBC Brit stjeler verdifull lesetid. Lydbøker er unntaket, da kan jeg høre med god samvittighet og gjøre noe fornuftig samtidig. For tiden er det Amandas gåte det lyttes til.
På mandag skal jeg begynne å planlegge julen, nesten helt sikkert!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jul? Det må det då vel vere lenge til enno, eller? Ja ja, ein får vel ta ein tur på handel snart, då. Men før den tid skal eg slappe godt av i helga og lese Ragnar Thorseth sin bok om verdsomseilinga til Saga Siglar. Ved siden av så kjem eg til å lese i lesesirkelboka Middlesex, eg ligg framleis langt etter ein "lineær" leseplan.

Så har eg god von om at det blir gjetarhundtrening båre laurdag og søndag denne helga. På bilturane til og frå blir eg å høyre på lydboka The Colors of Space av Marion Zimmer Bradley.

God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Her er det en seksåring i helga,så det blir nok litt forskjellig å gjøre,kan jeg tenke meg. Men når mulighetene byr seg er det fortsatt Somerseth Maughams Livets lenker som gjelder.Det er en overraskende god bok,vil jeg si.Og så er det jo jul snart så jeg må muligens bake litt.
God helg til alle bokelskere.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågJohnny OlsenFrank Rosendahl SlettebakkenSoffa86Dolly DuckKetilJulie StensethTorBente NogvaMarit HøvdeIngunn SritaolineSiv ÅrdalAnne Lise JohannessenOle Jacob OddenesOdd HebækJan-Olav SelforsCarine OlsrødLibraritas vMaren Hjelle AuneBerit RAndreas BokleserHarald KMartineVioleta JakobsenGunn FalkbäckNina M. Haugan FinnsonIrakkØyvind BjørnerudRufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelSilje BorviksiljehusmorSolgunnBjørg L.Reidun SvensliOda Marie HAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Kingsrud Kvisten