Denne diskusjonen forutsetter selvfølgelig at det er noen der ute som har sett riksteaterets storsatsning denne våren og hvis det er det, er jeg veldig interessert i å høre hva folk synes!

Jeg er selv veldig usikker på om jeg likte det eller ikke, noe var veldig bra, mens noe går jeg ikke helt med på.

For å si noen ting så er det jo en bragd i seg selv å få med så mye av en såppas tjukk bok i en to timers forestilling. Dette er nok ikke den enkelste boka å lage en forestilling av, særlig ettersom det den er mest beryktet for er sex-handlingen.

Jeg likte det fysiske utrykket, absolutt. Det var troverdig, sex-scenene var ikke det minste sjenerende for publikum og de sørget for å ikke ta bort fokuset fra resten av handlingen.

Rollen til Bjørn Skagestad, "tankene, bevistheten" til Ask er jeg litt usikker på, han kunne bli litt mye samtidig som jeg ser at han er et viktig grep for å få fram boka. Noen ganger skulle jeg ønske at jeg var alene med Ask på scenen og ikke hadde han hengene rundt over alt.

Ellers syns jeg det var noe forestillingen manglet i forhold til formidlingen av boka. Men jeg makter ikke helt å sette ordet på hva. Noen som vet?

Til slutt må jeg bare si at det var gode skuespillere, god scenografi og det er tydelig at det er dyktige folk som har jobbet med denne forestillingen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg har sett oppsettinga "Sangen om den røde rubin", og jeg likte virkemidlene som er tatt i bruk for å formidle Ask`s sjeleliv og tanker, og med Bjørn Skagestad som hans alter ego får man virkelig innblikk i hans verden. Sexscenene var jo geniale, og jeg vil tro at de som ikke har lest romanen vil ha stort utbytte av sceneversjonen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte den veldig godt. En fri tolkning som klokelig har valgt å fokusere på Asks forhold til kjærlighet og lyst, det ville nok vært en håpløs oppgave å presse alt som er kilder til konflikt og undring i Asks sinn i romanen, inn i en to timer lang teaterforestilling. Til å begynne med reagerte jeg på nettopp dette, og på fremstillingen av Ask, som jeg i denne oppsetningen opplevde som en langt mer vaklende og usikker karakter enn romanfiguren Ask. Etter hvert lot jeg meg dog rive med, og ble både rørt og lattermild.

Synes også sexscenene var glimrende løst, og elsket scenografien. Skuespillerne var også gode, og Asks "indre stemme" fungerte etter min mening veldig bra. Vellykket adapsjon, men man gjør nok lurt i å møte den med et åpent sinn og uten forventinger om at den skal følge romanen slavisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har sett forestillingen "Sangen om den røde rubin" og jeg tenkte når det var slutt, "greit nok". Det må ha vært utrolig vanskelig og komplisert å lage et teaterstykke av en slik bok og sandelig om jeg vet om det var så vellykket heller. Jeg vil tro at de som ikke har lest boka vil få lite ut av forestillingen, men hva vet jeg som ikke har noe forhold til teateroppsettinger.

Hadde ikke rollen til Bjørn Skagestad eksistert hadde det vært "tannløst" og mye mer vanskelig å forstå Ask.

Jeg synest boka er for utfordrende og tankekomplisert enn de kan klare å formidle og få det velykket fra en scene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror absolutt man kan lage en velykket formidling av tankevirvarret i en teateroppsetning, det spørs bare hvordan man gjør det. Dette var bare én måte å gjøre det på.

De jeg snakket med som ikke hadde lest boka fra før sa at det ikke var vanskelig å følge med, men de fikk nok noe annet ut av det enn oss som har et forhold til historien.

Jeg hadde nok også litt av den "greit nok" følelsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marianne MSynnøve H HoelReidun SvensliJulie StensethBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeOleMorten MüllerTanteMamie