Denne helgen leser jeg egentlig Sector C av Phoenix Sullivan, en medisinsk thriller. Men når jeg så at jeg har The exorcist liggende så kom jeg på at det er allehelgensdag på lørdag. Det må jo være den perfekte boken for denne helgen. Jeg får se om jeg bytter på litt, eller om en av de vinner over den andre.

Ellers har jeg bare en plan for helgen, det er å huske og skru av utelysene på lørdag så småtassene forhåpentligvis går utenom.

God helg og god allehelgensdag, eller Halloween om du vil :-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 28 svar.

Denne helgen ble det mye krim. Psykologisk thriller som på engelsk heter "I let you go" av Clare Macintosh. Kjempespennende! Starter med et barn som blir påkjørt, hvor sjåføren stikker av - utvikler seg til noe mye mer intrikat.

Dessuten en Hitchcock-aktig krim av Peter Swanson, som på engelsk heter The Kind Worth Killing. Likte den også meget godt! En kvinne og en mann møter hverandre tilfeldig på flyreise. Han er sint på kona, som er utro, og sier - uten egentlig å mene det - at han planlegger å drepe henne. Denne er ikke egentlig skummel, men absolutt en pageturner. Anbefaler!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi har hatt en kjempemorsom Halloween-helg! Barna fikk ha Halloween-party og vennene stilte med mange kreative og skumle antrekk - skrekkblandet fryd! :-)

Dersom Dystopisk lesesirkel lander på Kallocain, så regner jeg med å lese den i nærmeste fremtid. Lydbok har det blitt lite av i det siste da diverse podcaster ofte frister :-)

Ha en fin uke, bokelskere!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

I går kveld hadde eg besøk av mange utkledde ungar. Alle var velkomne og alle fekk godteri!

Eg har nettopp lest ut Vidar Sundstøls nyaste krimroman, Djevelens giftering. Den vart eg skuffa over. Eg hadde forventa noko meir og betre frå den kanten.

Ellers går det i ny nordisk seriekrim:
Jernblod, den avsluttande boka i Annika Bengtzon-serien til Liza Marklund og
Rekviem, svartmetall/opera-krim av Øystein Wiik. Sistnemnde som lydbok, opplest av forfattaren. Stor underhaldning!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg elsker Halloween og bryr meg ikke noe om hva folk mener om det. Det er tross alt en frivillig greie så skjønner ikke vitsen med å ha den samme debatten om Halloween år etter år. Det blir for dumt.

Tidligere denne uka leste jeg After Midnight av Richard Laymon (han er en b-versjon av Stephen King. Det er grøss med mørk humor og må leses med åpent sinn).

Og jeg har kommet godt i gang med De dødes avtrykk av Lena Ranehag (kjent fra Ånedens Makt som jeg har sett hver episode av), og Evna som er siste bok i Ravneringene av Siri Pettersen.

Håper jeg rekker å begynne på Miss Pergerine's Home For Peculiar Children av Ransom Riggs før helga er omme.

Og Happy Halloween for oss som liker den tradisjonen:)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Miss Peregrin's home for peculiar children er litt av en bok! Det er ikke ofte jeg leser bøker om igjen, men denne gleder jeg meg virkelig til å ta fått på runde nummer to med!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har sett den har fått mange delte meninger så vi får se om jeg liker den eller ikke:) Jeg er jo en veldig kresen leser, men har hørt at boka/serien er meget spesiell:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Absolutt spesiell. Og man må nok ha en liten smak for det unaturlige/overnaturlige for å virkelig like disse ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har stor interesse for det overnaturlige. Og når jeg leser bøker har jeg ikke noe i mot at det har overnaturlige elementer i seg. Det er bare interessant. Jeg har heller ikke noe i mot at det er overnaturlige elementer i grøssere;) Men til tross for det så likte jeg dessverre ikke Miss Peregrine's Home for Peculiar Children selv om jeg liker bøker som er spesielle, og overnaturlighet som tema.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange ganger er det ikke nok at en bok inneholder elementer man liker, hvis de ikke mikses sammen rett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo, jeg leser "En pingles dagbok", altså den første, sammen med min 7 år gamle sønn. Herremin, så fantastisk morsom bok! Og han elsker den også! Datteren min slukte de, og det gjør visst også gutten som hittil bare har lest faktabøker. TOMMEL OPP! Så idag hentet vi neste ut i serien, må smi mens jernet er varmt. :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her har det vært fullt kjør, mange herlige utkledde på døra. :)

Vet ikke helt hvor jeg skal starte jeg, jeg har mange bøker som venter nå... tror jeg ender på Gravrøys av Johan Theorin.

Fortsatt god halloween-helg! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det blir noko mindre lesing enn vanleg denne helga, er på gjetarhundkurs fredag (teori), laurdag og søndag, og det er eit godt stykke å køyre til og frå. Kom innomdørs for ikkje så lenge sidan og fekk dusja gjørma av hunden … fy flate som han såg ut!!. Men sliten og lukkeleg er han, så då er det vel greit.

No er eg i ferd med å leite fram evigheitsprosjektet Til, eg prioriterer denne då eg ligg litt framom leseplanen for Mnem (korte boktitlar for tida). Men trøytt som eg er så trur eg ikkje det blir så mange sidene før hjerna vandrar frå drama til draumar.

På bilturane til og frå høyrer eg forresten på Scaramouche av Rafael Sabatini, kan fort hende eg blir ferdig med denne før helga er omme.
Det var (r)apporten frå hundedagane. God helg!

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Jeg har akkurat avsluttet Mississippi av Hillary Jordan. En helt fantastisk bok! Fortsetter med langtidsboken min; The Eye of The World, første bok i Robert Jordans serie The Wheel of Time. Og starter samtidig på en "hurtigbok", Havfruestolen av Sue Monk Kidd. Og akkurat nå sitter jeg utkledd som et spøkelse i et gammelt stretch laken, svart rundt øynene med en liten godtebeholdning til de som går Knask eller Knep idag ;)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg er strålende fornøyd med å ha begynt på lesesirkelboka av Simon Stranger. Jeg liker den godt, minner meg litt om Dag Solstad, i tillegg til å være sin egen. Jeg er glad i fotnoter og digresjoner, og det får vi her, så da har vi et bra team med bok og leser her i gården.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har akkurat begynt på "Kaldere mot natten", syvende og siste bind om folket på Finnskogen av Britt Karin Larsen, og jeg kjenner igjen tonen og faller inn i samme stemningen som da jeg leste de første bøkene. En fantastisk serie, og jeg kommer til å lese den langsomt, så den varer lenge og jeg kan være i den verdenen gjennom hele november! :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Nå ser det ut som om vi er flere som begynner med denne serien, jeg har de fire første bøkene liggende klar, alle lånt fra biblioteket her. Kanskje jeg skal samle meg og finne dem siden Lillevi spør så pent.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, da har du noe å glede deg til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gjør det. Skal bare bli ferdig med Mnem først. Tror jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan jeg be deg om en tjeneste, Ellen eller andre. Etter at jeg leste Britt Karin Larsens trilogi om taterfolket, har jeg ønsket å lese hennes bøker fra Finnskogen. Jeg har de tre første (i et samlebind), men har mistet oversikten over de resterende.

Vil du være så snill og si hvilke titler som inngår i serien fra Finnskogen, og i hvilken rekkefølge de kommer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det kan jeg!

De står ramset opp inni omslaget, og etter de tre første kommer:

"Før snøen kommer",
"Det synger i lauvet"
"Slik treet faller".

I denne siste, "Kaldere mot natten", er det en oversikt bakerst over alle slektene, så hvis du ikke har skrevet ned hvem som er hvem, kan det kanskje være lurt å skaffe seg den med det samme. Skjønt, da kan du kanskje få vite hvordan det går med noen av dem for tidlig. Jeg prøvde å lese meg gjennom noen av slektsoversiktene, men det går litt rundt for meg og jeg har ikke helt grepet på det. Men det er ikke så farlig, synes jeg.
Lykke til med fortsettelsen!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tusen takk! Da er alle syv notert.
Jeg har enda ikke lest de tre jeg har, men vil gå i gang med dem så fort jeg kommer hjem (er fortsatt i sydens land og har som vanlig for lite reiselektyre :-)

Takk også for informasjon om slektene. Jeg tror jeg gjør, i hvert fall til å begynne med, som jeg gjorde med tatertrilogien og noterer navn og gårder fortløpende. Gleder meg til disse bøkene!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den første er "Det vokser et tre i Mostamägg (2009). Så kommer "Himmelbjørnens skog" i 2010, og "Som steinen skinner" i 2011. Det var visst de tre jeg hadde lånt fra biblioteket. Dette var vel de tre du allerede hadde, når jeg ser nøyere etter hva du spør om.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga leser jeg litt i fire forskjellige bøker. En av de, Jeg vet hvem du er av Yrsa Sigurdardóttir har allerede gitt meg frysninger, og jeg er litt usikker på hvor lurt det er å lese den på sengekanten.. Sammen med lesesirkelen leser jeg Mnem av Simon Stranger, og er for en gangs skyld i rute i forhold til å bli ferdig innen fristen. Synes den har startet veldig bra, så jeg gleder meg til fortsettelsen. En annen bok som virkelig gir inntrykk er boka En kamp til av Claus Lundekvam. For meg som er veldig interessert i engelsk fotball, er det stor stas å lese om kamper, arenaer og kjente spillere han har spilt mot og med. I tillegg er dette en bok som gjør meg trist, som overrasker, og som får meg til å le. Mest av alt er det en sterk fortelling om rus og alkoholavhengighet, og om jeg likte Lundekvam godt fra før, så liker jeg han enda bedre nå, for det er sterkt å gå ut med alt dette, å blottlegge seg selv slik han gjør i denne boken.
Den fjerde boken jeg skal lese i, er Historia om det nye namnet av Elena Ferrante. Den sto og ropte på meg fra ukeslånhylla på biblioteket, og jeg har derfor kort tid på de nesten 600 sidene..

Jeg takker også for tipset om å slå av utelyset i dag, og håper og tror de små hopper over vårt hus i kveld :)

God helg! :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Først: Takk for påminnelsen om å slå av utelyset, Vibeke!

Her går det som vanlig i litt ymse.

På e-bok har jeg så vidt kommet i gang med Fordi det er bittert, og fordi det er mitt hjerte
av Joyce Carol Oates. Romanen ble utgitt i USA i 1990, men er først nå oversatt til norsk. Oates er en forfatter jeg har stor sans for, så denne gleder jeg meg virkelig til. Regner også med å lese litt videre i antologien The O. Henry Prize Stories 2013. Har i grunnen sans for antologier. Denne virker god, med en blanding av noveller av forfattere jeg har lest før og liker, og spennende møter med nye og ukjente.

På lydbok nærmer jeg meg slutten på Angela Flournoys imponerende debutroman The Turner House. Spennende å se om det kommer mer fra henne etter hvert. Regner også med å høre en fortelling eller to fra The Collected Stories of Lydia Davis, som jeg også lytter til. Den er lang, så kommer nok til å bruke en god stund på den.

God helg til alle!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser meg daglig 10-15 sider av gårde i Du Ser Det Ikke Før Du Tror Det. Det betyr at jeg er halvveis i boka. Innholdet er ikke ukjent for meg men like skremmende uansett. Ei bok alle burde lese. Løp og kjøp, løp og lån!

God helg, godtfolk :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helga blir det Jane Austen for meg.Holder på med Stolthet og fordom og er nok knapt halvveis, så jeg har lesestoff i helga. Ellers har jeg liggende flere bøker for tur nå, og en av dem er Den evige jøde av Bergljot Hobæk Haff. Den ser jeg fram til å lese.
God helg til dere alle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Her tar jeg med meg Lisa Marklunds "Jernblod" på tur i helga, slipper da det Halloween-styret heldigvis, herlig. Liker det ikke i det hele tatt og å slå av utelysene funker dessverre ikke...det har halloweenerne ikke fått med seg.....Riktig god helg til deg Vibeke og god lesehelg:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Snart helg her også! Jeg tror jeg er for gammel til å la meg begeistre av Halloween, men vi må vil kjøpe inn litt godterier i tilfelle det kommer noen barn på døra. Bor heldigvis slik til at det ikke er mange unger som kommer på dørene her verken til Halloween eller jul.

Hovedboka denne helgen er Rovdyret av Jan-Erik Fjell. Har så vidt kommet i gang med den, så har ikke gjort meg så mange formeninger om den ennå.

På nettbrettet går det i Orkideens Hemmelighet av Lucinda Riley og som lydbok hører jeg på Gutten som sluttet å gråte av Ninni Schulman.

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

NinaLilleviAkima MontgomerySol SkipnesGroOmpabopIngunn ØvrebøHanne MidtsundTom Arne MøllerbråtenKine Selbekk OttersenHilde H  HelsethBenedictePiippokattaEllen E. MartolVigdis VoldHarald KKarin  JensenEster SDemeterJulie StensethTone Maria Jonassenheidi stoklandrune røstentuhamreleser42ingar hIdaRufsetufsaJarmo LarsenIna Elisabeth Bøgh VigreTorDolly DuckBjørg L.Merethe SolstadBjørn SturødFrisk NordvestRolf IngemundsenTrygve JakobsenJoannBente Nogva