kremt, kremt "Det var en mørk og stormfull aften..." ....omlag...tja 20, 30, 40....ganske mange av oss var samlet i et koselig lokalet hos Aschehoug. Utenfor var det kaldt og mørkt, inne var det lyst, varmt, god stemning og flere glass med vin :D De første to timene var satt av til Tom Egeland, han hadde lagd en powerpointpresentasjon som han så altfor raskt klikka seg igjennom...men det gjorde ikke noe, for han var flink til å fortelle og forklare likevel. En veldig jordnær, dyktig og humoristisk mann. To timer var langt fra nok tid til å lære å skrive en god krim på, men litt klokere ble vi alle tror jeg. Noe av innholdet, synes jeg, var litt repetering av hva man lærer i norsktimen på skolen...."Hvordan bygge opp en roman"....men slik måtte det liksom bli, og skjønner jo det, greit å få repetert litt også. Men så gikk han dypere i punkter også, og han brukte mye sine egne bøker som eksempler, og det var jo gøy å høre om hvordan han hadde jobbet med noen av mine favorittbøker. Han tok for seg krim som sjanger, å skrive krim (idè - synopsis - roman), hvordan skrive synopsis, sceneskriving, sjangerkonversjoner, dramaturgisk modell, virkemidler, oppbygging, språk, reserch, KARAKTEREN!, plottet, den røde tråden osv. osv.
Som sagt, ganske mye stoff klemt inn på to timer. Så var det spørsmålsrunde. Den siste timen var det forlaget som snakket...litt om hvordan de velger ut de bøkene som blir gitt ut, hvordan de jobber, tips til hvordan skrive en bestselger, og litt opp igjen det Egeland allerede hadde pratet om.
GØY! Anbefaler veldig et slikt kurs!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Bra kurs, absolutt.
Tom Egeland gjorde en god figur. Lærerikt, selv om det ble noe gjentagelser for dem som hadde vært på de tidligere kursene med andre forfattere.
Tom Egeland som kursholder kan absolutt anbefales.

Personlig syntes jeg det var interessant at Tom Egeland brukte to timer på å forklare hvordan han jobbet og vise hva han syntes var viktig i skriveprosessen...
Så brukte forlaget en time på å fortelle hvorfor Jo Nesbøs bøker var så utrolig gode.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for en fin presentasjon. .... "tips til hvordan skrive en bestselger." Tror jeg kan forestille meg litt om hva tipsene handler om. På den andre siden er det vel kanskje ikke så lett å vite på forhånd hva som blir en bestselger. Synes også det virker interessant at dere fikk vite litt om hvordan forlagene velger ut de bøkene som blir utgitt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så sporty at du tok utfordringa!

skriv bildebeskrivelse her

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas Bokleser