Sterk og personlig biografi dette. Så helt annerledes, og mye mer anekdotisk og lyrisk, enn Just Kids. I form minner den mer om den nydelige Woolgathering (norsk tittel: Sanka Ull). Jeg føler at jeg kommer mer innunder huden på henne her enn i Just Kids. Her skriver hun om alt fra bøker, forfattere og reiser til sterke opplevelser og dagligdagse betraktninger. Patti Smith er en særs spesiell dame, og jeg likte også denne boka hennes utrolig godt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Just Kids lasta jeg ned fra iTunes for en billig penge kort tid tilbake, da tenkte jeg på deg. Nå nettopp hørte jeg på hennes versjon av Everybody Hurts, og selvom jeg bare aner konturene av hennes bakgrunnshistorie, så høres hun så mye mer ekte ut enn andre som har sunget den samme låta.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Moro, Gretemor. Ja, jeg er en ihuga Patti Smith-fan, ingen tvil om det :-)

Håper du liker Just Kids. Utrolig rørende bok, synes jeg, og en Patti Smith lovte Robert Mapplethorpe å skrive før han døde. Leste forresten akkurat at den skal bli tv-serie (med Smith som med-produsent og med-manusforfatter). Jeg har lest den, og da jeg så at hun har lest den inn på lydboken selv, måtte jeg jo laste ned den også. Gleder meg til et "gjenhør"!

Hun er en utrolig sterk dame, og ja, det var ektheten i stemmen og tekstene hennes jeg falt for i slutten av 1970-årene. Du har nok også rett i at hun har opplevd mye vondt og føler mye savn. På Norwegian Wood-festivalen i sommer, der bandet spilte hele det føste albumet sitt, Horses, 40 år etter at det kom ut, snakket hun litt om savn og om alle hun kjente som har gått bort. Deretter ba hun alle minnes sine i taushet, og jeg så at det var flere som hadde tårer i øynene. Sterkt!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Ann ChristinTine SundalPia Lise SelnesSynnøve H HoelVidar RingstrømGeir SundetTone Maria JonassenRufsetufsaReadninggirl30edgeofawordNtotheaGrete AmundsenArveJoakimKjersti SErlend Risvik PaulsenHanne Kvernmo RyeTove Obrestad WøienAvaLesevimsaBenedikteBjørg L.VibekeCathrine PedersenRobinKristofferBookiacMarianne  SkageHarald AndersenElin FjellheimJan Arne NygaardJanne Kristin HøylandCecilie69Elisabeth OppegaardConnieTanteMamieTatiana WesserlingJenny Dahl BakkenMargrethe  HaugenBjørg  Frøysaa