Jeg har tatt meg god tid til å lese denne boka av flere grunner. Den er for det første så skremmende sterk at det er vanskelig å lese mye av gangen. For det andre er det så viktig å fordøye det som har blitt lest, for at det skal ha sin riktige hensikt. Dette er en utrolig sterk og vond bok, men nettopp derfor er den så vanvittig viktig. Boka burde leses av alle mennesker som jobber med andre mennesker - både voksne og barn. Som fremtidig barnevernspedagog og som tidligere barnevernsbarn er den ekstra viktig for meg. Takk, Inga Marte Thorkildsen, for at du har skrevet denne boka.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Som deg brukte jeg lang tid på denne boka - eller, forresten, jeg brukte GOD tid. Det er ille å tenke på at så mange unge opplever overgrep av ymse slag. Vi har jo hørt om en del tilfeller via media og har nok tenkt at det fins mørketall. Disse mørketallene er dessverre større enn vi ønsker å tru, for å vinkle det inn mot tittelen på boka. En kan alltids lure på om det er en dragning også når en foresatt forgriper seg seksuelt på eget barn eller om barnet er den lettest tilgjengelige når hormonene bobler og (særlig) kona/kjæresten ikke er like ivrig. Eller begge deler.

Men uansett er det et særs alvorlig overgrep som må behandles på rett måte overfor både offer og gjerningsperson. Det fordrer jo nødvendigvis at vi alle har øynene og ørene åpne og tør å se og høre signalene når de er der. For de er der, rett foran oss, enten vi er fagfolk eller menigmann.

Ja, denne boka trengte vi. Enhver som har interesse av barn og unge bør lese dette kampskriftet av Inga Marte Torkildsen. Velformulert og kruttsterkt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei :-) Skal snart i gang med boka jeg også. Inga Marte er ei helt fantastisk dame. Hun var gjest under Litteratursymposiet i Odda denne uka som nå er slutt. Blei på fredag intervjua foran et rekordstort publikum på biblioteket vårt, og lørdag snakka hun og Wenche Mühleisen og Bjarte Breiteig om temaet "tabu", det på Hardanger Hotel foran 112 publikummere. Deretter hadde jeg den store gleden av å kjøre Inga Marte i ens ærend fra Odda til Flesland. Den turen gikk altfor fort, vi hadde så utrolig mye å snakke om. Jeg har siden gått rundt og følt meg superheldig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, hun virker som en utrolig flott og ikke minst engasjert dame :) Håper du nyter boka på den best mulige måten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

somniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel Elisabeth