En kort, lettlest bok som gir skikkelig sommerfølelse. Og ikke en hvilken som helst sommer, men bringer en tilbake til de endeløse somrene som tenåring.

Jeg strakte meg i sanden og lot never av gule sandkorn gli bløtt og varmt gjennom fingrene (s. 9).

Jeg åpnet øynene og så at himmelen var hvit og disig av hete (s. 16).

Cécile er 17 år og akkurat ferdig med skolen. Hun tilbringer ferien ved Middelhavet sammen med faren som er enkemann og hans elskerinne. Etter noen deilige bekymringsfrie dager annonserer faren at de vil få besøk av en av venninnene av Céciles avdøde mor, og dermed er det åpnet for et trekantdrama i sommervarmen.

Vi hadde alt som skulle til for en tragedie: en forfører, en demimonde og en intellektuell kvinne (s.32)

Og samtidig som dette er en bok man leser i løpet av en ettermiddag er det en spennende historie om hvordan enkelte manipulerer andre mennesker og benytter dem som brikker i sitt spill for å oppnå det de ønsker.

Det er også en del morsomme episoder som når Cécile forsøker seg på yoga

En ettermiddag hadde jeg tullet meg inn i et badehåndkle for å se mer ut som en inder, og sto å så intenst på meg selv i speilet med den høyre foten på det venstre låret. Ikke for moro skyld, men i håp om å nå den opphøyde tilstanden til en yogi (s. 96)

Som oppsummering kan jeg sitere fra The Times "Funny, thoroughly immoral and thoroughly French".

Finnes i digital utgave på Nasjonalbiblioteket.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Kjempefin omtale!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R