Eg trur eg treng litt rettleiing når det gjeld denne her. Eg må ta meg sjølv i nakken for å greie å fullføre ei bok som er rost opp i skyene av kritikarane, som har fått svært høge terningkast her inne. Medan eg ikkje greier å fatte kva som er handlinga, eller bodskapen i boka.

Jau, der er flust av gode formuleringar og filosofiske betraktningar, men kva handlar det eigentleg om? Gutten - som er ein slags hovudperson vert meir og meir utydelig for meg.
Skrivestilen er også sær, med lange setningar, uendeleg mange komma...får nesten trang til å ta fram ein raud penn og rette....
Eg skal prøve å fullføre, men kjenner meg litt dum som ikkje ser kva dette handlar om..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg ser at boken er en oppfølger av «Himmelrike og helvete», som vi leste i lesesirkelen for cirka ett år siden. (Deltok du, Hilda?) Husker at jeg hadde et ambivalent forhold til den.
Her er diskusjonstråden fra lesesirkelen.

Du vil se at ikke alle er like begeistret. Se for eksempel det første innlegget i tråden, fra Vibeke. Og for å sitere meg selv: «boken vakler hårfint mellom klisjeer og dype sannheter». Ser at jeg landet på terningkast 5, høyst usikkert om jeg ville ha gjort det i dag. «Himmelrike og helvete» inspirerte meg i hvert fall ikke til å lese mer av samme forfatter. Derimot har jeg lest hans landsmann Laxness, som etter min mening stiller i en annen klasse.

Dette var ikke svar på det du etterlyser, men i hvert fall noen tanker om forfatteren.
Du har ingen grunn til å føle deg dum, selv om det er en bok du ikke får taket på! Høyst sannsynlig skyldes det boken :-)
Og for ordens skyld, jeg har ikke lest "Menneskets hjerte".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for gode ord, Lillevi!
Eg har no tillatt meg å skrive "har lest" sjølv om store deler no på slutten vart skumleste.
For meg vart dette ei litterær utgåve av "Keiserens nye klær". Det vart meir irritasjon enn leseglede.
Eg er heilt enig i at Laxness stiller i ei heilt anna klasse.

Eg var ikkje med då de las "Himmelrike og helvete", men las den no i januar og gav den terningkast 4. Den gav meg ei litt meir positiv oppleving. Bok nr to, "Englenes sorg" gav meg også lite.....
Trur Stefansson skal få vere i fred for meg heretter.....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Elin FjellheimMarte OnarheimVigdis VoldBjørg Elin NærlandRufsetufsaHarald KBjarne AashaugHeleneritaolineSyntaksfeilLilleviAntheiaHildaEmilieskkjell kØydisGVEmilie GeistJulie StensethSiri HelsethMarteAndreas BokleserTralteVibekeingar hIdaTrine S. AustbøLesevimsaTherese HolmLeselindaStian DalbergMy Criminal MindAvaLeseberta_23Marita LoeSissel ElisabethSiw ThorbjørnsenlillianerLindaBIngeborg G