GOD NATT, JUNE AV SARAH JIO

Orginaltittel: Goodnight June

Forventes utgitt i Norge: ca 14.08.2015

Jeg har mottatt forhåndseksemplar fra forlaget.

Sarah Jio har utgitt syv romaner i USA, og alle er blitt bestselgere i hjemlandet. God natt, June er den fjerde boken hennes som blir utgitt på norsk.

June Andersen er en vellykket forretningskvinne i New York. Hun har en en god jobb som tar mesteparten av tiden hennes. Men det er slik hun ønsker det. Helsen begynner å svikte etter for mye press i finansverdenen. Hun kommer hjem fra sykehuset med diagnosen farlig høyt blodtrykk og angst. Vel hjemme i den flotte leiligheten på Manhattan, finner hun et brev fra et advokatfirma i hjembyen Seattle. Hennes grandtante Ruby har falt fra, og har etterlatt June en gammel erverdig barnebokhandel.
June reiser til Seattle for å gjøre opp boet etter grandtanten, men snubler over noen gamle brev mellom Ruby og favorittforfatteren som June hadde da hun var liten, Margaret Wise Brown.

Selv om June hadde brukt mye av barndommen sin sammen med grandtante Ruby, så har hun aldri fortalt om det nære vennskapet med den kjente forfatterinnen. Ettersom Rubys gamle hemmeligheter blir avdekket, får June en overbevisning om at hun må redde bokhandelen fra konkursens rand. Hun selger alt hun eier i New York og flytter inn i den gamle leiligheten over bokhandelen.

Jeg fikk boken God natt, June i posten fra Cappelen Damm tidligere i sommer til tross for at dette ikke er en type bok jeg normalt leser, med hilsen om at jeg nok kom til å like denne.

Og det hadde de helt rett i.

Jeg liker spesielt godt å lese brevene mellom Margaret og Ruby, de forteller en historie om det å være annerledes i 40-tallets USA. Der normen for unge kvinner var å gifte seg og få barn og stelle hjemmet.

Men det er Junes historie som står i sentrum i boken, June som går fra å være en kald og kynisk forretningskvinne i New York til å bli en mykere versjon av seg selv. Hun har en del spøkelser som hun også må tørre å se i ansiktet for å klare å gå videre i livet.

God natt, June er en veldig lettlest, og fengende bok. Jeg ble rørt ved flere anledninger, så jeg vil på det varmeste anbefale denne videre!
Sett av datoen 14. august og reis i bokhandelen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Ingvild SStig TPiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete Rambøl