Jeg vil lese meg opp på nyere norsk litteratur. Her er det sikkert noen som kan komme med noen gode anbefalinger?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 14 svar.

[ Slettet av bruker ]

Hei!

Blant mine favorittforfattere er Bror Hagemann, Kristine Næss, Mirjam Kristensen, Line Baugstø og Gøhril Gabrielsen. Sjekk dem ut!

Hvis du vil mer over i krimsjangeren så kan jeg anbefale Karin Fossum og Torkild Damhaug.

Dette er forfattere som generelt skriver veldig godt, så jeg vil ikke trekke frem noen bestemte bøker de har skrevet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg har sjekka boksamlinga di - og fann at me har mange felles bøker og tildels lik lesesmak (Nesser, Mankell, Kepler, Adler-Olsen, Staalesen, Follett, Grisham m.fl.) - så eg kan anbefala at du sjekkar ut forfattarskapet til:
Britt Karin Larsen, Helga Flatland, Tore Renberg, Vidar Sundstøl, Gert Nygårdshaug, Edvard Hoem. Alle desse har gitt meg mange gode leseopplevingar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

B. Andreas Bull-Hansen har skrevet en sci fic trilogi som heter Lushons plater, Anubis og Evercity. Dette er meget lesverdig. Forfatteren ble drapstruet etter utgivelsene og at en norsk ungdom kan skrive så bra om et slikt tema er prisverdig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil slå et slag for Britt Karin Larsen. Hun er etter min mening en underkjent forfatter, meget dyktig, men holder seg unna mediene og får derfor ufortjent liten oppmerksomhet.
Jeg har lest hennes Tater-trilogi og ga samtlige terningkast 6:

De som ser etter tegn
De usynliges by
Sangen om løpende hester

Hennes bøker om Finnskogfolket startet som en trilogi: «Det vokser et tre i Mostamägg», «Himmelbjørnens skog» og «Som steinen skinner». I tillegg har hun skrevet to eller tre til fra Finnskogen. Alle disse gleder jeg meg til å lese etter hvert.

Godt sagt! (6) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er du ute etter de vi her inne personlig liker godt?
Eller de mest kjente, solgte, kritikerroste, prisvinnende? De man "må" ha lest?
Og jeg også lurte på hva du legger i "nyere".
Veldig ny, kritikerrost og en av mine favoritter er Kjersti Annesdatter Skomsvold. Synes debutromanen Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg er best å starte med, siden bok nr. 2 handler mye om den. Har ikke lest de andre.
Liker også Dag Solstad veldig godt. Han er jo kjent og prisbelønnet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er noen bøker jeg kan anbefale. Lars Mytting: Vårofferet , Hestekrefter og ikke minst den siste Svøm med dem som drukner.
Roy Jacobsen: Seierherrene, Vidunderbarn, Det nye vannet og De usynlige
Torgrim Eggen: Den nye Dyland
Levi Henriksen: Snø vil falle over snø som har falt ,Dager skal komme med blå vind, Hjem til jul. Bare mjuke pakker under treet
Odd Surén: Dråper i havet
Det var noen, men det er flere gode bøker der ute som bare venter på å bli lest av flere.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Mange gode forslag her....Skulle vere noko for einkvar smak! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tenkte NY norsk litteratur, og la de siste par tre år i det begrepet, men jeg ser nå at spørsmålet gjaldt NYERE. Seierherrene kom på begynnelsen av nittitallet, så da åpner det seg jo en ny og noe større verden. Hvor langt tilbake går nyere? Nålevende forfattere?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg kan anbefale Helga Flatland triologi som starter med:
Bli hvis du kan. Reis hvis du må.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fint innspill. De jeg har likt best de siste årene er Jon Michelets serie om krigsseilerne, så den kan jeg jo starte med å anbefale.
Disse bøkene blei plukka av en fagjury i P2 og noen utplukkede lytterne fikk velge blant dem for å kåre årets bok 2014. Les mer om de seks bøkene.

Jeg ikke har lest noen av dem enda, og kan følgelig ikke anbefale noen. Personlig leser jeg lite ny norsk litteratur. Delvis fordi forlagene priser bøkene høyt, og selger dem billig etter en periode, slik at det er lurt å vente. Men også delvis fordi jeg har mange eldre bøker jeg har tenkt å lese, og bare kjenner Levi Henriksen og Jørgen Gunnerud fra før. Jeg har vel likt alle bøkene til Levi, og de to(?) jeg har lest av Gunnerud.

Som deg er jeg nysgjerrig på å se andres anbefaling av nyere norske bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg la min elsk på Odinsbarn og skal snart i gang med bok to i serien, Råta. Norsk fantasy på sitt beste!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes ikke det er så mye god ny norsk litteratur, men jeg spår at det kommer veldigv veldig snart. Det må det gjøre, når danmark og sverige tross alt har en boom.

Poesi, prosa, essayistikk, hva er du ute etter?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Soffa86Dolly DuckKetilJulie StensethTorBente NogvaMarit HøvdeIngunn SritaolineSiv ÅrdalAnne Lise JohannessenOle Jacob OddenesOdd HebækJan-Olav SelforsCarine OlsrødLibraritas vMaren Hjelle AuneBerit RAndreas BokleserHarald KMartineVioleta JakobsenGunn FalkbäckNina M. Haugan FinnsonIrakkØyvind BjørnerudRufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelSilje BorviksiljehusmorSolgunnBjørg L.Reidun SvensliOda Marie HAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Kingsrud KvistenChristinaTheaErlend Rødal Vikhagen