So flott! Kanskje du treng endå ei ny leseutfordring før året er slutt? Skodespelet eg har tenkt å lese er den greske tragedien "Medea". Tenkte ei stund på Ibsen, men det vart gresk antikk i staden for. Ei bannlyst bok... "Satanske vers", kanskje? Eller, dersom vi går attende i tid, og tar med bøker som har vore bannlyst, men ikkje er det lenger, kan du jo lese ein klassikar som "Madame Bovary" eller "The Picture of Dorian Grey."

Å finne ein forfattar med same initialar som meg har eg og slitt med. Den einaste eg har komme fram til so langt er Mikhail Bulgakov, og han fristar ikkje so veldig, nei.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jeg digga Mesteren og Margarita, men smaken er som baken;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har generelt sett ikkje funne dei russiske forfattarane eg har lese så veldig motiverande å pløye gjennom - eg ser at landet har mykje stor litteratur, men det har liksom ikkje vore heilt i mi gate. Men eg ser og at mange likar "Mesteren og Margarita", så kanskje eg skal sjå litt nærmare på den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mange har lest og likt Muriel Barberys Pinnsvinets eleganse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk, ho tenkte eg heller ikkje på. Då har eg i alle fall tre å velje mellom :).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De som har lest "Meistaren og Margarita" av Mikhail Bulgakov er overbegeistret - men så langt har jeg også veket litt unna. En forfatter på M B i en helt annen gate er irske Maeve Binchy - veldig lett underholdning, men jeg pløyde meg gjennom bortimot ti av bøkene hennes for en del år siden, og kan foreslå for eksempel den boken som den danske regissøren Susanne Bier baserte sin meget populære og veldig søte film på: "The Evening Class" heter boken; filmen het... njaaaa.... Husker ikke. Skal google og komme tilbake til saken.

Edit: ...og som vanlig blander jeg sammen Susanne Bier og Lone Scherfig. Jeg liker begge disse danske filmregissørene, men det er altså Scherfig som gjaldt denne gangen, og filmen heter Italiensk for begyndere. Og den vant Sølvbjørnen i Berlin i 2001. (Lenken går til en VG-anmeldelse av filmen.)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk for tipset! Skal sjekke det ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"De som har lest "Meistaren og Margarita" av Mikhail Bulgakov er overbegeistret"

Å nei da. Ikke alle.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så fint å høre, Marit - for da trenger jeg ikke å ha den hengende over meg i like stor grad som før! :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synes det har vært morsomt! Så tar gjerne i mot flere slike, ellers så har jeg noen serier og slikt jeg håper å få lest i år.
Har funnet tre bøker som passer til kriteriene, men de frister ikke :p

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R