Flere har påpekt at dette ikke er en krim. Det er jeg helt enig i - boken mangler alle de sjangertrekk som faktisk må være tilstede for å falle inn i krimkategorien. For meg er dette en roman lagt til et kriminelt miljø. Jeg synes også å registrere at flere er veldig skuffet over boken nettopp fordi det ikke er en krim, eller endatil synes det er en dårlig krim når det ikke engang er en krim, og det er litt vanskelig å forstå for meg. Det er helt innafor å ikke like boken, men å holde imot den at det ikke er en krim - det blir nesten litt som å lese et dikt og så mislike diktet fordi det ikke er en roman. Kanskje er det skuffelse over at Nesbø har skrevet noe annet enn det som var forventet?

Selv syntes jeg det var herlig befriende at Nesbø har beveget seg bort fra sin vante sjanger selv om han forblir i et kjent miljø. Jeg er også fan av hans krimbøker - særlig Harry Hole serien da jeg ikke syntes Sønnen helt kom opp mot disse. Her har han imidlertid skrevet noe annet, og jeg synes det er vellykket. Boken er godt skrevet med et meget bra språk, det er et interessant og til tider morsomt persongalleri, spennende er det så absolutt, og så synes jeg det er godt gjort å skape en hovedperson som jeg sympatiserer med og heier på til tross for at han livnærer seg som leiemorder! Jeg likte dette, og for meg er det helt i orden at Nesbø tar noen avstikkere bort fra krimsjangeren innimellom.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Boken hører dessverre til under sjangeren krimroman/thriller, så det er vel derfor at vi var så mange som ble skuffet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundStig TReidun Anette AugustinAvaGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleser