Søren Kierkegaard mente at det laveste stadium et menneske kan leve på var det estetiske stadium:
«Den som lever på det estetiske stadium, lever i øyeblikket og søker hele tiden å oppnå nytelse. Det gode er det som er vakkert, tilfredsstillende eller behagelig. Et slikt menneske lever helt og holdent i sansenes verden og er en slave av sine egne begjær og sinnsstemninger. Alt som er kjedelig, er av det onde.

Familien og omgangskretsen deres som romanen Lysår omhandler lever på det estetiske stadium. Det virker ikke som de vil ut av det heller når misnøyen tar dem, men heller dypere ned i dette stadium – mer penger og frihet til å gjøre mer av ingenting...Link til blogginnlegget jeg skrev etter å ha lest romanen

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg holder på med en annen bok av samme forfatter: "Er du her ennå?" Liker den godt, men vil ikke lese alt i et jafs - sparer litt på den. James Salter er en fin observatør, og i tillegg utdannet jagerpilot fra West Point i 1945, står det under omslagsbildet.

Jeg tror det var din omtale som fikk meg i gang med denne boka, det, og en heldig plassering på biblioteket, som gjorde at jeg klarte å kople meg på. Skal lese "Lysår" også, men venter litt med den, som du anbefaler, for det er ikke egentlig bøker man blir glad av, dette her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

somniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel Elisabeth