Påskeferie er krim. I år fikk jeg et tips om en fransk debutant. Pierre Lemaitre har virkelig en livlig fantasi med en djevelsk logikk!

Flere ganger ville jeg bare legge vekk denne boka med de sadistiske detaljene, men samtidig bare måtte jeg jo få vite hva som skjer med den kidnappa Alex. Drivet i boka er enormt og du legger den ikke fra deg når du først har begynt. Det eneste jeg har å utsette på boka er oversettelsen. Særlig i begynnelsen var den ganske hakkete, og med et par skikkelige oversetterbommerter. Slikt irriterer meg, men siden selve boka er så god så greide jeg å overse dette. Jeg vet jo at det å oversette fra fransk er vanskelig, men oversetteren kunne med fordel ha vært konsekvent når hun forklarer/ikke forklarer franske detaljer.

Boka snurrer i hodet som en film, og du blir sugd inn i de sadistiske detaljene på en måte som fikk meg til å undres om jeg også kan være i stand til å utsette folk for sadistisk vold. Du blir kastet inn i et inferno av følelser - hele følelsesspekteret får kjørt seg, for ikke å si kvalmen.

Boka bølger og du tror du skjønner hva som skjer nå - nei nå, neida ikke nå heller, men nå da? Men så hadde du ikke det allikevel, for nå tar boka ytterligere en usving. Og når du har lest siste linje, ja da bare VET du det. Du MÅ lese boka på nytt!

Jeg må si meg enig med The Times:
"Den begeistrer på alle nivåer i sin uforutsigbarhet. Gripende original."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

NabodamaLibraritas vAnjaSyntaksfeilBjørn SturødTorill Elisabeth RevheimEmilie GeistHarald KKristofferSigrid NygaardAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldReadninggirl20LilleviÅsmund Ådnøykjell kSaraLailaJanne BrovoldsveintuhamreInger Johanne SæterbakkTone SundlandAnniken BjørnesGeir SundetBerit RRandi | randiloves2readIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenElin SkjerengNeda AlaeiMarianneKaroline in WonderDolly DuckTor GeirKarin BergGro Anita MyrvangkatrineHilde H  HelsethSynnøve H Hoel