Jeg har lest "De gales hus" flere ganger og elsker det brokete persongalleriet i denne boka. Herlig galskap, både humor og alvor, og gir mange tanker om hvordan vi tar vare på mennesker med psykiske lidelser. Filmen over samme bok er også veldig bra laget; den har jeg også sett flere ganger.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 6 svar.

100% enig. Et snurrig persongalleri med de underligste kvaliteter. Får nesten lyst til å legge meginn på psykiatrisk avdeling. :) Har du noen tips om lignende bøker?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Tja, vi har jo bøkene om Elling, da... - men kommer ikke på noen i farten som er så til de grader psykotiske. Har du lest "Noe til besvær" av Mark Haddon? Den er ganske så fornøyelig. Og jeg vil dessuten anbefale "Miraklene i Santo Fico" av D.L. Smith, hvis du ikke har lest den.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har ikke lest noen av de bøkene du har nevnt over så da føyer jeg dem til listen over de jeg skal lese :P Jeg har sett filmene om Elling, og om bokens Elling er like sær og spesiell så vil nok også bøkene falle i smak. Takk for tipsene !

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Lenge sida denne kommentaren ble skrevet, ser jeg.
Har du fått lest alle bøkene du ikke hadde lest for fire år sida, Marie Rodal?
Mange bøker har kommet og gått her hos meg siden den gangen. Jeg har lest mye forskjellig, jeg liker variasjon. Også bøker fra Karin Fossum, hun er en av de jeg stadig kommer tilbake til, selv om ikke alle bøkene hennes er slike som jeg gjerne leser mange ganger.
Men nå kommer høstmørket, og melankolien og muligens litt mer dystre tanker når mørket og kulda senker seg over oss.
På tide å finne fram De gales hus igjen! Jeg for min del har tenkt å sette på filmen en kveld ganske snart.
Men boka bør finnes fram også. I alle fall for alle de som fremdeles har til gode å lese denne herlige historien!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg anbefaler boken til alle som ikke har lest den enda. Fin bok! :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hennes beste bok?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelReidun SvensliJulie StensethBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeOleMorten MüllerTanteMamieLillevi