Igjen glimrer Jon Gangdal til. Boken tar for seg en ordfører som bryter alle lover ved å inngå et forhold med en av de unge jentene i partiet sitt. "Ikke si det til noen" er en gripende bok som får deg sint og provosert samt trist og lei. Les, les, les!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Denne boka står på leselista mi for året også. Fulgte saken via de daglige oppdateringene i Dagbladet. Ordfører eller ei, det handler jo egentlig om en slags lettere tilgang en makt-, myndighets- og tillitsperson har til unge søkende mennesker, både gutter og jenter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja for noen er desverre maktposisjon og lettere tilgang på midler viktigere enn sitt omdømme. Å de som blir offer er ofte naive og lettlurte ungdommer som kun er ute etter å bli godkjent og likt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noen tenker at makt er frihet til å tøye ulike grenser. Mange slipper unna med hva det måtte være, heldigvis blir denne jordkloden mer og mer opplyst og det blir verre og verre å skjule sine ting, særlig i i-landene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig og desverre er det like mange tilfeller i i- land som i u- land.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jevnt over så er det sånn, men når det i u-land fins galninger med tilgang på våpen har du en egen underklasse (Boko Haram og andre) som via våpnene sine har skapt seg en uekte høy posisjon og en ny underklasse under seg uten mulighet til å ta igjen, hvor vold, som overfor kvinner/jenter/barn ofte er seksuell, da blir det allikevel en forskjell.

I i-land er avstanden mellom utnytter og offer mindre, men som du sier, det fins småfugler som søker maktpersoner og er villige til å ofre egen integritet for å få en smakebit av maktpersonene. Skjønt, jeg er litt i tvil om disse småfuglene veit hva integritet er, og hva det i realiteten betyr...?

I ordfører-saken er inntrykket at jenta det er snakk om, fikk et tillitsforhold til en maktperson som etter hvert begynte å få forbudte følelser overfor ei jente som var altfor ung. heldigvis fins det lover mot sånt.
Når det blir oppdaga...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig. Det er relativt store forskjeller mellom u og i land. Heldigvis. Så jeg er enig. Trist at en Norsk ordfører skulle gå så langt, men men så er posisjon større en rykte!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

...og for eks-ordføreren eies kun et dårlig rykte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja det kan en med god grunn fast slå!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Carine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  Vaksvik